iPon Hírek

Az új 3DMark már iPad-en, iPod Touch-on és iPhone-on is fut

Dátum | 2013. 09. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Futuremark végre kiadta a legfrissebb 3DMark iOS-re írt változatát, amellyel az iOS alapú termékek teljesítménye összehasonlíthatóvá válik a windowsos és androidos konfigurációkéval, ami a különböző fórumokon az egyes táborok képviselői között komoly verbális összecsapásokat eredményezhet a közeljövőben. Utóbbival ne törődjünk, hisz ez nem tartozik ide - inkább lássuk, mit kell tudni az iOS-re írt 3DMark-ról. Ahogy az androidos alkalmazás esetében, úgy az iOS-re írt kiadásnál is OpenGL ES 2.0-s alkalmazásprogramozási-interfészen keresztül fut az Ice Storm tesztsorozat, ami speciális kialakítása miatt minden platform esetében egymással összehasonlítható eredményeket ad. Természetesen nem lesz ez alól kivétel a Windows RT-re írt változat sem, ám annak érkezésére sajnos még várni kell - ki tudja, mennyit. Az Ice Storm két grafikai teszttel kínozza az adott termék GPU-ját, de a CPU sem ússza meg szárazon, azt ugyanis egy fizikai számításokat végző teszt próbálja minél jobban megizzasztani.

Természetesen külön felbontás választható a kereskedelem fő áramába szánt, illetve a felsőkategóriás táblák és okostelefonok esetében: előbbieket 720p-s, utóbbiakat pedig 1080p-s beállítás várja. A 720p-s és az 1080p-s tesztek futását nem befolyásolja adott kijelző képaránya, ugyanis a teljesítménymérés kijelző-függetlenül történik. Az 1080p-s teszt egyébként magasabb minőségű textúrákkal és különböző effektekkel dolgozik annak érdekében, hogy a legfrissebb okostelefonok és táblák SoC egységeit is alaposan meg tudja izzasztani.
A 3DMark iOS-re írt kiadásának futtatásához iOS 6.0-s vagy újabb mobil operációs rendszerre, 512 MB-nyi memóriára és 174 MB-nyi tárhelyre van szükség. A szoftver iPhone 5-re lett optimalizálva, de iPhone 4-en, iPhone 4S-en, iPad 2-n és iPod Touch-on is elketyeg. Fontos, hogy a szoftver az iPod Touch negyedik generációs kiadásával nem kompatibilis, de az ötödik generációs modellel már igen. A szoftver letöltéséhez az iTunes áruházba kell ellátogatni, egészen pontosan ide.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Ronan
2013.09.10. 18:52
Elképzelem ááájfon 5 verzusz ááááájfone 6 eredmény 5 pont külömbség a tesztekben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2013.09.10. 20:14
ááá, nem ez lesz. Majd lood Steve ejjfón 5je 1 ponttal jobb lesz mint blute Stefan ejjfón 5je
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!