iPon Hírek

Az új OS X-ben már nem lesz PPC támogatás

Dátum | 2008. 06. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az Apple az Intel processzorok előtt PPC (PowerPC) processzorokkal szerelte fel gépeit, amelyek hosszú időn át dolgoztak megbízhatóan és gyorsan. Az egységek felett sajnos azóta eljárt az időt, illetve a gyártó is új területek felé indult el néhány éve: elkezdte az Intel processzorait alkalmazni mind asztali, mint pedig mobil Mac konfigurációiba. A PPC felhasználók számára sajnos rossz hír következik: a Snow Leopard, amely a Mac OS X következő, 10.6-os kiadása lesz, már nem fogja támogatni a PPC processzorokat.

PowerMac G4: a Mac OS X 10.6 már nem fogja támogatni...
A gyártó döntése alapján a nem x86-os architektúrára épülő régi processzorokat minden jel szerint elavultnak tekinti, ugyanis a Mac OS X Snow Leopard kódnévre hallgató operációsrendszerének rendszerkövetelményei között a processzornál az szerepel, hogy a szoftvert kizárólag Intel processzorral ellátott konfigurációval lehet futtatni. A rendszerkövetelmények szerint egyébként a512 MB memória és 9-12 GB szabad tárterületet lesz szükséges a Snow Leopard telepítéséhez. Korábban már olvashattunk olyan információkról, amelyek szerint az új OS X már nem támogatja a PowerPC konfigurációkat, ám most már egyre biztosabbak lehetünk benne, hogy így is lesz.

A Mac OS X 10.6-tal kapcsolatos újításokról a tegnapi nap folyamán már beszámoltunk: a szoftvert a gyártó ellátja GP-GPU támogatással az OpenCL API-nak köszönhetően, egyúttal nagyobb hangsúlyt fektetnek a többmagos processzorok támogatására is. Az új operációsrendszerhez teljesen új QuickTime-ot is készít az Apple.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. leviske
2008.06.12. 15:39
A végén még kiderül, hogy értelmes alternatívával tud szolgálni az Apple a Windows-ok ellen. :blink:

Bár ilyenkor azért örülök, hogy nem ugrottam, bele egy G5-be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. J.o.k.e.r
2008.06.12. 16:07
(leviske @ 2008 Jun 12, 14:39) A végén még kiderül, hogy értelmes alternatívával tud szolgálni az Apple a Windows-ok ellen. :blink:

Bár ilyenkor azért örülök, hogy nem ugrottam, bele egy G5-be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!