iPon Hírek

Az Unió tagállamai aláírták az ACTA-t

Dátum | 2012. 01. 27.
Szerző | Jools
Csoport | IT VILÁG

Magyarország huszonegy európai uniós tagállammal együtt csütörtökön Tokióban aláírta az ACTA (Anti Counterfeinting Trade Agreement) nevű kereskedelmi megállapodást, melynek célja a hamisítás elleni nemzetközi fellépés megvalósítása. Az egész kontinensen tiltakozások övezték az egyezmény elfogadását, Lengyelországban az utcára vonultak az ACTA ellen tüntetők. Az EU-tagok közül csak Ciprus, Észtország, Szlovákia, Németország és Hollandia nem írta alá az egyezményt, de nyilatkozataik szerint ezt ők is rövidesen megteszik.

A megállapodás célja a szellemi tulajdon védelmének megvalósítása, valamint az online kalózkodás és a szoftverhamisítás elleni harc kiszélesítése. Ellenzői szerint az ACTA rosszabb, mint a sokat vitatott és a széleskörű tiltakozások nyomására egyelőre félretett SOPA, mivel arra bíztatja az internetszolgáltatókat, hogy mindenféle jogi megkötés nélkül tartsák fenn a rendet a neten.

Az ACTA a tárgyalások kezdete óta a viták kereszttüzében áll, többek közt aggodalmak hangzottak el az ügyben, hogy bevezetésével sérülnek az EU-s adatvédelmi irányelvek. A leginkább vitatott paragrafus módot az államoknak az úgynevezett „három esélyes szabály” bevezetésére, amely szerint le kell tiltani azoknak a felhasználóknak az internet-hozzáférését, akik két figyelmeztetés után is folytatják az illegális tartalmak letöltését, továbbá ilyen esetekben a hatóságok a felhasználók személyes információinak kiadására kötelezhetik a szolgáltatókat.


Ezzel, és a magyarországi vonatkozásokkal kapcsolatban a következőket írja a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület:

Az ACTA a hamisított és kalóz termékek határon átnyúló kereskedelméhez kapcsolódó kihívásokkal összefüggésben a részes államok közötti együttműködést, a hatóságok jogérvényesítő tevékenysége során kialakult „legjobb gyakorlatok” összefoglalását és a jogérvényesítést szolgáló intézkedések terén közös jogi keretszabályok felállítását célozza. A megállapodás a határokon alkalmazandó intézkedések, a polgári jogi és büntetőjogi jogérvényesítési eljárások, valamint a digitális környezetben elkövetett jogsértésekkel szembeni jogérvényesítés tekintetében tartalmaz jogi minimumszabályokat tartalmazó rendelkezéseket. Látni kell azonban, hogy ezek sem az uniós, sem a hazai jogszabályok módosítását nem teszik szükségessé, mivel mindkét normarendszer jelenleg is megfelel az ACTA-ban előírt kötelezettségeket (sőt, egyes területeken meg is haladják azokat).

Az ACTA-val kapcsolatban leggyakrabban elhangzó kritikákkal ellentétben a megállapodás nem írja elő a részes államok számára, hogy kötelezzék az internetszolgáltatókat azon felhasználóik internetes kapcsolatának a letiltására, akik többszörösen online szerzői jogi jogsértést követnek el, és a megállapodás rendelkezései az alapvető jogok, mint a szólásszabadság, adatvédelem tiszteletben tartása mellett kívánják a szellemi tulajdonjogok érvényesítését hatékonyabbá tenni.

Bár az aláírás már megtörtént, az EU-ratifikáció még hátra van, és a SOPA „félreállításának” sikerén felbuzdulva a különböző ellenző csoportok nagy nyomást fejtenek ki az Európai Parlamentre annak érdekében, hogy a képviselők ne fogadják el az ACTA-t.

Lengyelországban több mint tízezren vonultak az utcákra, hogy tiltakozzanak az egyezmény aláírása ellen, miközben az Anonymous hackercsoport lengyel tagozata számos kormányzati weboldalt megbénított. Csütörtök délután egy állítólagos hasonló támadás miatt az Európai Parlament honlapja is leállt egy időre, de már ismét működőképes. Jérémie Zimmermann, polgárjogi aktivista további ellenállásra buzdít minden uniós állampolgárt, mivel a kormányok szerinte kijátszották a demokratikus eljárási rendet ezen „drákói elnyomó intézkedések kikényszerítése” érdekében.


Az Európai Parlamenten belül is sokan kritizálják az egyezményt. A kalózpárti Christian Engstrom egyenesen azzal vádolta a lengyel közigazgatási minisztert, Michael Bonit, hogy hazudott a lengyel népnek az ACTA aláírásának biztosítása érdekében. A Global Voices hírportál információi szerint Boni azt nyilatkozta, hogy már túl késő kihátrálni az egyezményből, mivel azt a többi európai állam már aláírta, azonban a nyilatkozat elhangzásának idején ez még egyáltalán nem volt igaz.

A Zöld Párt képviselője, Ska Keller szintén ellenzi a megállapodást: „Az ACTA rossz megoldás, és vissza kell utasítani. De még nem hangzott el az utolsó szó az ügyben: innentől az Európai Parlamenté és a nemzeti parlamenteké a terep, hogy elmondják véleményüket a ratifikációs folyamat során.” A következő hetekben jogi szakértők, civil csoportok és ipari bizottságok mondják el véleményüket az egyezményről. Ezeket megfontolás alá veszi a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság, majd benyújtja végső jelentését a parlamentnek arról, hogy aláírásra javasolja-e a megállapodást. Ezt követően pedig a képviselők kezében van a dolog, akik végső szavazással döntenek az ACTA elfogadásáról vagy elutasításáról.

Az EU országain kívül az egyezményt eddig már aláírta az Egyesült Államok, Ausztrália, Kanada, Japán, Marokkó, Új-Zéland, Szingapúr és Dél-Korea.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

86. atti2010
2012.01.27. 13:49
Az EU sűrűn elmehet a francba, egyforma mércét kellene megtanulni használni, de azt nagyon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. mada
2012.01.27. 14:08
Hát ez vicc, még a németek nem írták alá?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. patrik2991
2012.01.27. 14:15
Le merném fogadni, hogy ezt is olyan 60-70 éves fajankók írták alá akik:
"innterrrnet... neméértem. írjuk alá..."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. freyr
2012.01.27. 14:26
Az internet lassan a középkorába ér, csak nehogy sötét legyen az a középkor. Ha ilyen irányelveket és erre épülő törvényeket fogadnak el, akkor pedig ez jön. Pont ennek ellenkezőjét kéne csinálni, azt kötelezni, hogy harmonizálják a szerzői jogi törvényeket és biztosítsák az egységes, régióktól mentes, bárki számára szabadon hozzáférhető online piac kiépítését a multimédiás tartalmak számára, emellett alkotmányba kéne foglalni az internet, az internetes protokollok és a szolgáltatók semlegességét és függetlenségét.
Ahogy már más fórumon is mondtam, nem a konyhakés van betiltva, mert lehet vele embert ölni, hanem az emberölés tilos.
Azzal nem védekezhetnek egyébként sem az ACTA támogatói, hogy ez nem kötelez senkit semmire, mert lehetőségeket teremt, azokat pedig ki fogják használni és vissza fognak élni velük. Ha nem így lenne, nem lenne szükségük a lehetőségek megteremtésére sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. pjszilard
2012.01.27. 14:31
patrik2991

Ez a te szellemi szintedetg vetiti elo 60-70 eves korodra.

Hatekonyabb lenne az alaitok maganeletenek minden mozzanatat feltenni az internetre es ezzeket megosztani minden oldalon addig amig meg nem gondoljak magukat. Az se lehet problema, hogy minden telefonvonalokat hivja valaki 24/7. Ha veletlenul elfogadjak akkot pedig feljelenteni az osszeset illegalis tartalomletoltesert, nagy szazaleknal biztosan lenne. Lehetne irni a reszukre egy virust ami kiirja illegalis tartalom, letoltod igen/ok/mehet aztan feljelent...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. alfaq
2012.01.27. 14:37
Valaki nem tudja, hogy hol van ennek a magyar ellenzéke, vagy az acta magyar képviselete? Az elsőhöz belépnék, a másodikat meg megnevelném és megmutatnám nekik, hogy milyen szépen lehet elküldeni valakit magyarul, úgy, hogy öt percig nem lesz szó ismétlés. Az Anonymous is inkább ezeket támadhatná, mint az FBI oldalát böködi. Azért most már megállhatna ez, mert most tartunk ott, hogy 1 bolond 100-at csinált. Tiszta bolondokháza, lesz még itt paraszt felkelés, nem is kicsi! Ha így folytatják a végén még meglátják, hogy mit is jelent Petőfi versének utolsó versszaka:

Jegyezd vele az égre
Örök tanúságúl:
Habár fölűl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. pjszilard
2012.01.27. 14:41
Azert a viz van alul! (Hofi)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. raakocska
2012.01.27. 15:02
Esetleg megtanulhatnának értéket adni a pénzünkért a T. kiadók.
A szellemi jogok tulajdona szerintem nem a pénzhajhász c i o n i s t a érdekképviseleteké, hanem a munkát elvégző ZENÉSZ-é, PROGRAMOZÓ-é,ÍRÓ-é,SZINÉSZ-é,...
Kérdezzetek meg egy MŰVÉSZ-t, ( van sok ismerősöm )hogy mennyi az Ő jövedelme a munkája után, és mennyi a kiadóé ?
Szerintem el fogtok csodálkozni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. Simba
2012.01.27. 15:04
Szégyenletes.
De viszont akkor tessék eltörölni a jogdíjakat az adathordozókról. Vagy a pofát be lehet fogni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. evil0207
2012.01.27. 15:11
Ez már megint a nagy trokhárság... Kigyűrheti a mocskos EU is a brémet, ezzel is megint csak a szegényebbeknek ba**nak oda...
Gratula viktorkának meg a csatlósainak
Hogy küldenének a parlament közepébe egy nuke-ot azt vesszen az összes köcsög politikus, már aki megérdemli.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. zord01
2012.01.27. 15:15
Részben pjszilard-dal értek egyet, részben nem.

Zaklatni a képviselőket nem érdemes, meg a szennyesüket kiteregetni, mivel ezzel pont hogy azt a hitet erősítjük bennük, hogy még jobban szigorítani, tiltani kell a netet.

Viszont abban egyetértek, hogy egy nagy álszentség ez a törvény, én is biztos vagyok abban, hogy az aláírókat is érinti ez a téma. Tuti, hogy ők is töltöttek már le életükben egyszer jogvédett tartalmat. De ha mégsem... hát a gyerekeik, unokáik koliban, suliban egész biztos.

Ennek alapján, én jogvédő lennék, direkt utaznák erre. Jah kérem aláírtad? Csak egy családtagod szegje meg, de legyen az akár az unokahugod kutyája... Repül a feljelentés.

Tűz ellen tűzzel.

Ezzel csak az a baj, hogy tudjátok mi lenne ezeknek a feljelentéseknek a vége: Jön egy telefon a minisztérumból, és 10 percel később az akta lezárva, mondván, "a jogsértés nem bizonyítható". Ez a korrupció magas szinten.
Ők milliárdokat (is) lopnak, csalnak, hazudnak, mi kisemberek meg 10 év börtönt kapunk egy BritniSzpirsz slágerért.

Hányok a politikusoktól. Gerinctelen alakoknak tartom őket egytől egyig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. dj
2012.01.27. 15:17
Mélyen Tisztelt Kormányunk egy kibaszott szabadságharcot folytat az eu és az imf ellen. De ezt bezzeg aláírják. Most miért nincs ellenállás, miért nincs twitteren meg facebookon üzengetés a néphez?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. zord01
2012.01.27. 15:23
Mert az a szabadságharc sosem rólunk emberekről szólt, hanem a saját hatalmukról...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. zord01
2012.01.27. 15:29
Amúgy mi magyarok vagyunk a legklasszabb európai állam: a fizetések itt a legalacsonyabbak, az árak a legmagasabbak, és van nekünk még csodálatos 27%-os ÁFÁ-nk. Hogyan várta el a kormány, hogy bárki megvegye a 17K-s játékokat, 8-10 rugós filmeket, ha egy átlag fizetés 90 rugó. Valaki kiszámolta, hogy ez egy átlagos fizetés 15-20%-a. Egyetlen film, vagy játék. És akkor még nem adtál enni a gyereknek, nem fizetted ki a nagyon olcsó gáz és villanyszámlát (amivel nem mellesleg 2 havonta megpróbálnak becsapni a szolgáltatók, mert túlszámláznak), nem fizetted ki a lakást, hogy az esetleges devizahitelről már ne is beszéljek, aminek 30k-ról 70-re ment fel a havi részlete.

Ja hogy TISZTESSÉGES munkásember vagy? Nem lopsz, nem csalsz adót, nem hazudsz, és nem politikusnak mentél.
Akkor d**öjjé éhen... arra engedélyt adunk (De csak ha előbb kifizeted a temetésed)

Magyarország, szeretlek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. strunyo
2012.01.27. 15:35
Azért nincs, mert az egész kormány 1 ratyik gyülekezete.
Papír nálunk minden szép és jó, de megnézném, h a Mo-n élő emberek nagy részének, mennyi a fizetése és miért is szereznek le mindent nem eredeti forrásból. Mert szerintem azt is kéne nézni, h pl francia országban v svéd országban mennyibe kerül pl 1 játék, h mekkora jövedelemből kell azt megvenni, v itt miből kell beszerezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. nedcoleman
2012.01.27. 15:38
szép
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. jozsefm nedco...
2012.01.27. 16:14
Főleg az adattárolók különadója után, elmennek a .....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. zord01
2012.01.27. 16:53
Nem akarok én itt politizálni, de ez a kormány most azt a kevés dolgot veri szét, amit az előtte lévő bűnbandának nem sikerült. Ha a "mélyen tisztelt" politikai elit az emberek oldalán állna, egy dologgal nagyon sokat lendítene a közérzeten.
Pl a fogyasztóvédelemnek sokkal szélesebb intézkedési köröket, és hatékonyabb eszközöket kéne adni.
Arról nem is beszélve, hogy ahelyett, hogy a kormány leépíti a demokratikus rendszert, és egypártrendszert épít, pont hogy meg kéne erősíteni az alkotmánybíróságot, stb, hogy még egyszer egy ilyen politikai, szociális és gazdasági ámokfutásra ne legyen lehetőség, és hogy olyan miniszterelnüke ne lehessen az országnak, aki csak azért nem ül börtönben, mert az általa elkövetett gazdasági csalások már elévültek.

Akkor a bankok nem tudnák kirabolni az embereket, a multiláncok nem tudnák megmérgezni őket, és az iparvállalatok meg nem tudnának falvakat eltüntetni a föld színéről, mondván spórolunk.

A kolontári eset kapcsán csak annyit mondok, hogy kínában már lógnának a felelősök.

Amúgy tőlem nyugodtan cenzúrázzák a netet, meg tiltsák be a letöltést. Vegyék ez az internet előfizetésemet. Szívességet tennének vele.
Az más kérdés, hogy ez esetben szerintem minden épeszű ember kiköttetné a netet az szeva. Vagy legalábbis visszavenné 1 megás vonalra. Meg ha nincs játék, akkor gépet is csak 20 évente fejlesztek.

Akkor nézzék meg magukat, meg a fain kis törvényeiket. Csak az iparágat tennék tönkre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. Zlin50
2012.01.27. 17:00
Ja acta? Aszittem atka...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. zord01
2012.01.27. 17:01
Vagy csak egy szimpla bug...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. zord01
2012.01.27. 17:07
strunyo

Hát Svédben akkora az életszínvonal, hogy náluk relatíve annyiba kerül egy játék, mintha itthon 1-2 rugó lenne. Csak összehasonlításként, ott a Meki a bevándorló szezonmunkások gyorskajáldája, mindennek a legalja. Nálunk meg presztízshely. Mindenki oda jár gizdulni. Hát ez a különbség életszínvonalban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. Whysper
2012.01.27. 17:15
Itt Angliában Én se gondolkodom ,hogy mi legyen ha tetszik egy játék megrendelem és megveszem ráadásul hála az égnek PC-re olcsóbb! De otthon esélyem nem lenne vásárolgatni még viccből se. vagyis jó persze sok spórolással
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. Turai
2012.01.27. 17:38
zord01

Filmtörvény (korhatár-besorolás)

Ezek után miben lehet reménykedni...?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. zord01
2012.01.27. 17:39
Majd ugyan úgy fognak járni ezzel a törvénnyel, mint az amcsik a Patriot Act-tal. Immáron egy rakás felmérés kimutatta, hogy az USA évente több száz milliárd dollártól esik el, a törvény miatt, mert a külföldi befektetők, meg cégek nem tárolnak USA bázisú cégeknél semmit, meg nem szeretik mikor a CIA az üzleti titkaik, meg a know-how-juk között kotorászik. És lássuk be jogos.

Most ez a sok okos törvényhozó, azt hiszi, hogy majd ha nem lesz letöltés, több játék, film, zene fog fogyni. Én nem hiszem.
Két okból. Ha nem lesz letöltés, az emberek nem mennek moziba, majd megnézik a filmet HBO-n. Nem vesznek CD-t, meghallgatják a rádióban.

Én speciel mindig megveszem a kedven játékaimat, filmjeimet eredetiben. Megvárom míg 999 vagy 1999 forint lesz, és megveszem. Eddig is megvettem, ez után is meg fogom. És szerintem sokan vannak vele úgy, hogy ami jó, azt megveszik eredetiben, ami meg nem arra úgysincs szükségük.
Talán 5-10 százalékot dob majd az eladásokon a letöltések betiltása, de ennél sokkal több kárt fog okozni, hogy ha nem lesz szükség sávszélességre, mindenki elővizet a legolcsóbbra azt jól van. Meg nem fogunk 2 évente PC-t venni, hogy menjen a legújabb játék. Majd 8-10 évente.

Akkor majd lehet elgondolkoznak rajta, hogy talán hiba volt az ACTA.

Más: régen emlékszem az volt a baj, hogy másolták az emberek a VHS-t, meg a szalagos kazettát. Kibúvó mindig lesz, és amíg az életszínvonal annyira a béka feneke alatt van, hogy fizikai képetelenség minden hónapban venni egy játékot, vagy filmet, addig illegális tartalom is lesz. Az, hogy most letöltöd, vagy a bolhapiacon veszed, az tök 8. Ha meg már semmilyen módon nem tudnak majd másolt anyaghoz hozzájutni az emberek, 90%-uk inkább nem néz filmet, nem játszik, nem hallgat zenét, minthogy megvegye 10ezrekért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. zord01
2012.01.27. 17:42
Turai
Azt nem tudom mi, az kimaradt, így nem tudom véleményezni, sorry...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. pjszilard
2012.01.27. 17:45
Ez arra is vonatkozik, ha a foldedre hulott a levedett vetomag es kikelt. Az is buntetendo... !!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. zord01
2012.01.27. 18:03
Valahol olvastam pár hónapja, hogy már azt is meg akarják állítani a játék író cégek, hogy használtan adni-venni lehessen a játékokat.
Valami olyasmi volt, hogy egy ember egy kulcs, és ha aktiváltad, nem tudod eladni, mert csak te tudnád használni. Ez már végkép nonszensz lenne. Hogy nem rendelkezhetsz a saját tulajdonoddal. Szánalom ami itt folyik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. Turai
2012.01.27. 18:03
zord01

A Filmtörvény január 1-jén hatályba lépett módosítása szerint a filmforgalmazók kötelesek minden filmjük egy példányát legalább 30 nappal a bemutató előtt benyújtani a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH)

Bővebben:.itt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Turai
2012.01.27. 18:05
zord01

XBOX
A Microsoft az új rendszer esetében állítólag megoldja a használt játékok problémáját is, mely manapság egyre komolyabb gondot jelent. Az ügyfelek ugyanis nem mindig vesznek új játékot, hanem egyszerűen megveszik egy másik felhasználótól, és ebből a fejlesztő, illetve a Microsoft nem lát pénzt. Az új konzol a pletykák szerint már felhasználói fiókokhoz rendeli a megvásárolt játékot, így azt nem lehet eladni, hiszen egy másik fiókhoz már nem aktiválható. A részletekről még nincs adat, de a szándék egyértelmű. Az elgondolás egyébként a játékok kölcsönadását is megakadályozza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. zord01
2012.01.27. 18:31
Turai
Hát mindkét posztod szánalmas. Mármint nem a tiéd, hanem ami benne van. Sosem voltam konzol párti, de ez nem segít abban, hogy az legyek, a NMHH-s dolog meg szánalom. Komolyan szánalom.

Vazze van még olyan ember ebben az országban, aki csodálkozik rajta, hogy aki tud, az elmegy, el menekül innen?
Sőt szép lassan az egész világ ilyen szánalmas hely lesz.

Amúgy az xbox a legviccesebb. Ezentúl az autókat is úgy adják majd el, hogy egy autó egy ember, és nem adhatod el, mert hát abból a szegény gyár semmilyen hasznot nem lát? Sőt apuka nem is adhatja kölcsön anyukának a kocsit a hétvégi bevásárláshoz?

Wáhh...

Nem tudom eldönteni, hogy sírnom, röhögnöm, vagy hánynom kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. zord01
2012.01.27. 18:43
Amúgy tudjátok kezdem azt hinni, hogy meg is érdemeljük, hogy ilyen élhetetlen legyen az országunk, meg a világ, mert hagyjuk.

Úgy hiszem ez egy sokkal fontosabb cikk, mint hogy az AMD vak teszten jobb volt mint az Intel, mégsincs tized annyi komment se. (Annak is a felét én produkáltam)
Amíg az embereket ennyire nem érdekli, hogy a multicégek lopják a személyes adataikat, a kormány mindenkit lehallgathat, megfigyelhet, lehetetlen életfeltételeket teremtenek, és mindennek a tetejébe még álszent - rájuk persze nem vonatkozó - törvényeket hoznak, addig simán meg is érdemlik, amit kapnak.

A birkákat vezetni kell, pásztor meg úgy fest mindig akad. Csak aztán ne akkor tessék sírni, mikor 2 letöltött film miatt kimegy a kommandó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. mikej95
2012.01.27. 19:11
Nos véget ért a szabad internet kora, egységes cenzúra alakult ki. Már csak egy egységes kormány kell aztán kampec.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. mikej95
2012.01.27. 19:22
Ja és sry a dupláért, de ezt tudnotok kell: nem tudok elérni(még működő pl: wupload) több fájlfeltöltő oldalt sem. Vagy simán törölték a fájlt vagy 404 az oldal nem található. Különös egybeesés és nem csak nálam van ez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. MaximumGam...
2012.01.27. 20:00
Nekem elegem van ebből a trágya országból, kizsákmányolnak ....
Most leveszik a izetésem is.... 90-100k ról lesz 70ezrem kb... egyedül nekem van állásom a családba, mert nem lehet elhelyezkedni !
hozzáteszem , most mindenkit figyelnek ahol lehet, sehova nem lehte majd leírni, hogy Crackelt játék nem megy....
Remélem tiszta szívemből 2012 be valami csoda történek és az egész föld megsemmisől ! Élni se lehet... most 7500 állami dolgozot bocsátanak el, hogy sporoljanak... Március elején... Hát kössz... amikor így is alig dolgozik valaki.. És van pofájuk bejelenteni 80év amig a Gazdaság helyre áll!
Én hol leszek 80év múlva ? lehet pénzem se lessz koporsóra... és elkaparjuk magunkat a földbe, puszta kézzel !

Sorry de akkora feszület van bennem, hogy muszáj volt..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Turai
2012.01.27. 20:02
Nem csak a termékhamisítással foglalkozik..!?

Szerepel benne többek között olyan is, hogy internetletiltással büntetnék a fájlcserélőket és ebben komoly szerepet kapnának az internetszolgáltatók is; továbbá a vámosok a határokon átvizsgálhatnák illegális tartalmak után az iPodokat, a laptopokat, az MP3-lejátszókat, a mobiltelefonokat és minden más digitális adattároló eszközt (pendrive, okostelefon stb.), illetve komolyan büntetnék a digitális másolásvédelmek feltörését, megkerülését vagy kijátszását. A távlati célok között szerepel a fájlcserélők kriminalizálása, vagyis gyakorlatilag bűnözővé minősítése. A P2P-hálózatok tagjait börtön- és pénzbüntetéssel fenyegeti a dokumentum, igaz az internethozzáférésük blokkolásáról "elfeledkeznének" az ő esetükben.


Fájlcserélők kriminalizálása.:
Végül is lényegtelen ha valaki ezen keresztül tölti le a számára megfelelő legújabb linux disztribució...
Persze ezt már megszokhattuk az Artisjustól is hiszen az ő szemükben alapból mindenki bűnös aki adattárolót vesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. zord01
2012.01.27. 20:33
Megnézném, hogy az artisjust vezetőinek gyerekei honnan szedik a videojátékokat, meg a star wars filmeket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Turai
2012.01.27. 21:22
zord01

Minden vállalkozásnak szerzői jogdíjat kell fizetnie az Artisjusnak, ha a dolgozókon kívül mások is hallhatják a zenét egy bekapcsolt rádióból.
Különben megbüntetik a jogvédő iroda ellenőrei.

Egyébként a kutya sem piszkít a saját háza tájára...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Kirby
2012.01.27. 22:04
#@&*$ !!! hogy a rák vásárolna ezeknek az embereknek a belén telket aki ezt kitalálta."Mindenféle jogi megkötés nélkül tartsák fenn a rendet a neten." Tehát az internetszolgáltatónak majdnem mindent lehet...A net kikapcsolása? wtf?
És hát ugye ha nem lesz kalózkodás akkor több pénzt kapnak a filmek/szoftverek után, ez csak erről szól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Humbuk
2012.01.27. 22:54
Jöjjön a törvény nem érdekel! DE!!! Minden szellemi terméket előállító cég -.- biztosítson pézvisszafizetési garanciát arra az esetre, ha esetleg a "termékük" nem tetszik vagy nem fut a gépemen!

jah és 1500-2000forintról legyen egy mozi jegy ára is 3000forint, de az film után kérem a kezembe a film dvd-jét. vagy adják vissza a pénzem ha arcomat fogva sírva megyek ki egy filmről mert az annyira szar volt. (Pedig az igazat megvallva majd mindenévben a legnézettebb 50-60filmből moziban nézek meg vagy 30-40-et)

Nah ha ezek teljesülnek, jöhet a törvény is... Nem lesz gondom vele ha a pénzemet visszakapom.

By the way ha az internetszolgáltatók kikapcsolják a netem amiért nem kevés pénzt fizetek, az nem minősül törvény(szerződés)szegésnek? Másrészt meg hogy fog boldogulni ez a sok cég ami az internetből él, ha a fél világot letilják mert justin biebert hallgat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. r-chee
2012.01.27. 23:21
Nőjjön körülöttük a meteor árnyéka....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Turai
2012.01.27. 23:39
Kirby

"Mindenféle jogi megkötés nélkül tartsák fenn a rendet a neten." Tehát az internetszolgáltatónak majdnem mindent lehet.."
Nem teljesen mivel a jogi megkötés és a jogi felelősség két különböző dolog.
Ha pl. valakinek az internet kapcsolatát megszünteti egy szolgáltató a szerződése (bele értve a bérleti időt is) lejárata előtt (mondjuk illegális letöltés) akkor a szolgáltató könnyen bíróság előtt találhatja magát ahol a sértett fél komoly kártérítést is eszközölhet főleg ha munkához is használja az internetet.
Na már most pl. ha a szolgáltató megszünteti az internet kapcsolatot arra hivatkozva, hogy a felhasználó fájlmegosztó szolgáltatást vesz igénybe az durván visszaüthet.
Mivel a szolgáltató adatvédelmi okokból nem követheti és nem is tudná követni byte-ról byte-ra az adatforgalmakat.
Vagy is csak jelez náluk pl. a rendszer, hogy x felhasználó letölt innen vagy onnan valamit ami náluk feketelistán van.
(Nem véletlenül csak a harmadik alkalommal élnének elvileg a korlátozással...)
Ráadásul egyre több legális szolgáltató vesz igénybe fájlmegosztó szolgáltatást mivel nem kell hatalmas költségeket kiadni a meglévő rendszerük fejlesztésére, hogy az újonnan felkerült adatokat elérhetővé tegyék a felhasználóknak. (Jó pl. erre a Linux is...)
Összegezve ha valaki kap ilyen felszólítást de az nem tartalmaz indoklást elég józan paraszti ésszel megfogalmazni egy levelet és a szolgáltatónak nem marad más választása mint, hogy átgondolja a állásfoglalását.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. zord01
2012.01.28. 00:44
Szerintem az lenne a legtisztább eset, ha az artisjust nyitna egy letöltőhelyet, amin az összes digitális tartalom a megjelenést követően fél év múlva megjelenik.

Így akit érdekel egy film, az megnéz moziban. Akit érdekel egy zene, megveszik CD-n. Akit érdekel egy újság megveszi az újságosnál. Fél évvel később meg letöltheti az artisjustól.

A letöltőhelyhez havi 50 dollárért lehetne csatlakozni. Az mondjuk 500 millió felhasználónál havi 25 milliárd dollár, ami nem kevés.
Ezt a pénzt pedig a letöltések alapján osztanák szét a szerzők között. Akinek a filmjét legtöbben letöltötték, az kapja a legtöbbet.

Vagy ha az 50 dollár sok, akkor lehetne differenciálni, hogy mondjuk havi 10 dollár, de akkor max 5 film letöltés.
20 dollár 10 film, és bármennyi zene.
100 dollár korlátlan film és zene.

Ez lenne a legtisztább. Az AJ is jól járna, a filmesek, zeneszerzők, játékkészítők, és még mi, fogyasztók is.

Be kell látni sok esetben azért torrentezik az ember, mert olyan tartalmakhoz jut hozzá, amihez amúgy nem.

Tipikus példa. Haverom évekig kergetett egy svéd művészfilmet. MTV-n látta, és a kedvence lett. Természetesen Magyarországon nem kapható a DVD. Ha külföldről rendeli meg, akkor meg nincs magyar szinkron. Angol filmnél még oké lenne, de svéd filmnél... jáj...

No szóval végül megvette eredeti nyelven e-bay-en. Aztán pár évvel később megalálta egy torrent oldalon. Bár TV rippes volt, VHS minőség.

És végül úgy lett megoldva, hogy lerippelte a DVD-t, és alá vágta a magyar hangot.
Így lett meg a kedvenc filmje magyarul. De hogy ekkora szívást keljen szegénynek végigjátszania...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. TAngelo
2012.01.28. 01:08
Vagy egy megoldás van erre : VPN illetve elzuzni innen és VPN
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. TAngelo
2012.01.28. 01:11
zord01 : a svéd filmre tipikus példa pl a die hard 1 gyári okádék szinkronja....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Turai
2012.01.28. 01:20
zord01

Az általad leírt letöltéses dologgal csak egy NAYON-NAGYON-NAGYON nagy baj van ami miatt esélytelen, hogy ilyen bármikor is létrejöjjön az pedig az... ÁTLÁTHATÓSÁG
Gondolj csak bele ki lehetne tisztán mutatni, hogy melyik szerző mennyire jogosult és nem lehetne működési költségként a beszedet összegekből számolatlanul elkölteni.

A torrentezéssel kapcsán meg mondok egy jó pl.
Van egy linux verzió ami megjelenik és sokan szeretnék (100.000) letölteni.
Na már most ha ezt normál kapcsolaton keresztül akarják tölteni vagy nagyon lassú lesz akár heteken keresztül vagy behal a kiszolgáló a túlterhelés következtében.
De ha ezt egy torrent megoldással teszik letölthetővé egy normál kapcsolattal ellátott gépen akkor a nap végére lesz több ezer feltöltő akik az új letöltőknek biztosítják a sebességet és hatalmas anyagi tehertől kimélik meg a szolgáltatott.
Ráadásul minden újdonság csak három napig tart, utána meg már úgysem fogják annyian tölteni.

Éppen ezért a fájlmegosztásnak üzleti téren is nagyon nagy jövője van ami egyre jobban észrevehető mivel egyre több szolgáltató már feltünteti a normál letöltési opciója mellett ezt a letöltési lehetőséget is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Turai
2012.01.28. 01:20
zord01

Az általad leírt letöltéses dologgal csak egy NAYON-NAGYON-NAGYON nagy baj van ami miatt esélytelen, hogy ilyen bármikor is létrejöjjön az pedig az... ÁTLÁTHATÓSÁG
Gondolj csak bele ki lehetne tisztán mutatni, hogy melyik szerző mennyire jogosult és nem lehetne működési költségként a beszedet összegekből számolatlanul elkölteni.

A torrentezéssel kapcsán meg mondok egy jó pl.
Van egy linux verzió ami megjelenik és sokan szeretnék (100.000) letölteni.
Na már most ha ezt normál kapcsolaton keresztül akarják tölteni vagy nagyon lassú lesz akár heteken keresztül vagy behal a kiszolgáló a túlterhelés következtében.
De ha ezt egy torrent megoldással teszik letölthetővé egy normál kapcsolattal ellátott gépen akkor a nap végére lesz több ezer feltöltő akik az új letöltőknek biztosítják a sebességet és hatalmas anyagi tehertől kimélik meg a szolgáltatott.
Ráadásul minden újdonság csak három napig tart, utána meg már úgysem fogják annyian tölteni.

Éppen ezért a fájlmegosztásnak üzleti téren is nagyon nagy jövője van ami egyre jobban észrevehető mivel egyre több szolgáltató már feltünteti a normál letöltési opciója mellett ezt a letöltési lehetőséget is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Asagrim
2012.01.28. 02:16
Továbbra is torrenten fogom tölteni a külföldi sorozatokat eredeti hangsávval a szar magyar szinkron helyett ... akinek ez nem tetszik az le van tojva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Emberfej
2012.01.28. 02:46
Ha bevezetik az komolyan visszafogja vetni a gazdaságot. Nem csak adathordozókból fog kevesebb fogyni, de a számítógép, plazmatévé és szélessávú internet se fog olyan kelendő lenni.(bár mostanában már annak örülni kell ha a villany/gázszámlát kitudja fizetni az ember)

Torrentnek meg igenis megvan a törvényes oldala. Az eset steamen történt még régen, akkor csak a megjelenés napján lehetett elkezdeni letölteni, és egyik héten 3nagy cím megjelent szerverek egy részét hazavágta, fogta a steam és felrakta a telepítőfájlokat torrentre.

Kíváncsi lennék hogy kívánják megkülönböztetni hogy ha valaki játékot tölt le azt most torrenten keresztül teszi, Originen, vagy Steamet használva, esetleg bekopognak mindenkihez hogy van-e hozzá eredeti serialod? Vannak olyan játékboltok ahol dvd nincs a dobozban csak egy kupon ami tartalmazza a letöltéshez szükséges kódot és a serial számot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Turai
2012.01.28. 05:14
Emberfej

Na igen ezt a kuponos dolgot még én is elfelejtettem megemlíteni pedig ez aztán talán még a torrentnél is több port fog kavarni.
Mivel elsődlegesen az adatmennyiség letöltése alapján jelez a rendszer csak gondoljunk bele...
Valaki vesz egy hónapban tíz játékot ilyen módon amik fejenként Rage terjedelmű.
Na be is villant közel 200GB adat...

Az általad is megemlített gazdasági tényezőkből is látszik, hogy eléggé kétélű dologról van szó ami könnyedén visszafelé is elsülhet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Gary
2012.01.28. 05:16
A törvény életbelépése az alábbi termékek eladásának drasztikus 80-90%-os csökkenését jelenti majd mely megmutatkozik az ÁFA és egyéb állami bevételeken is!

-mp3 lejátszók
-Media-playerek
-okos televízió (pl:USB lejátszás)
-Winchesterek
-Pendriveok
-Gyakorlatilag az összes pc alkatrész és kiegészítő egységesen!
(A filmgyártás mint olyan is komoly veszteségeket szenved majd az életszínvonalbeli változások miatt)
-Házi-mozik
-Hangfalak
-Fejhallgatók
-Egyeseknek az okostelefon(feleslegessé válik bizonyos funkció,így elég lesz az olcsó is)
-Autós cd lejátszók
-Autós média lejátszók
-Autós audió rendszerek és kiegészítők
-Internet szolgáltatások


Ezek következménye bizonyos szektorok, adófizető befektetők, gyárak feleslegessé válása, ezzel csökkentve a munkahelyek számát így az adók összegét.
A folyamat magyarországra különösen igaz, következményként pedig szépen lassan az épeszű magyar állampolgár megszűnik magyarnak lenni és kint felejti magát külföldön ezzel tovább csökkentve az adófizetők számát.
Az itt felsorolt bevételek kiesése mellett azonban nem lesz számottevő a "szellemi" tulajdon értékesítéséből befolyó összeg mivel jelentős életszínvonalbeli változások következnek és NEM CSAK A KISEMBEREK ESETÉBEN! (üzletemberek,befektetők,bankárok,politikusok életszínvonalában is)
Szerintem ez egy egyszerű felelőtlenség!
(Megjegyezném, hogy az illegális tartalmak ingyenes megosztásával nem értek egyet azonban tudomásul kell venni, hogy a kereskedelem komoly hajtóereje!)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Gary
2012.01.28. 05:51
Azt elfelejtettem, hogy a kereskedelem pedig a fejlődés motorja.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. pdx06
2012.01.28. 10:57
Nem értem mit sírnak a szerzői jogtulajdonosok. Van pénzük elég.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. jozsefm pdx06
2012.01.28. 11:05
Az sosem elég ami van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Emberfej
2012.01.28. 11:20
Turai
Az a gond hogy annyi adatforgalom akkor is simán összejöhet ha nem vesz az ember semmit. Például behal a rendszer és újra kell telepíteni. Először is van egy xp-m upgrade kitelve win7-re amit így le kell tölteni, utána jönnek az eredi programok amiket a munkahelyem biztosít az otthoni munkához(telepítőlemez semmihez sem jár, mindegyik netről letöltős aktiválós), MS Office, MS Visual Studio, fullos Adobe CS2 és még kérhetnék mást is, de csak ezeket szoktam használni. Ha ezeket letöltöttem ott van a kb 2tucat steamen aktivált játék és originen is van néhány ami szintén letöltős. És erre az adatforgalomra még az is rájön amikor otthondolgozós napot tartunk, csak úgy röpködnek a több GB-os fényképcsomagok.(régen kaptunk külső hdd-t de ilyen árak mellett inkább neten küldözgettetik velünk az anyagot)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. pdx06
2012.01.28. 12:04
A politikusok is inkább a modern rabszolgatartás ellen kampányolnának... NEm pedig azért hogy akinek sok van annak mégtöbb legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Turai
2012.01.28. 12:05
Emberfej

Természetesen összejöhet akkora adatforgalom de ebbe az esetbe a felhasználó számon is kérheti, hogy mi jogon szankcionálják a hozzáférését.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. jozsefm pdx06
2012.01.28. 12:14
Nem sokáig maradnának a helyükön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. zord01
2012.01.28. 12:28
pdx06

Hát igen, csak az a baj, hogy a politikusok is azoktól kapják az IGAZI fizetésüket, akiknek sok van. Így nyilván őket képviselik igazából, nem a népet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. zord01
2012.01.28. 12:30
Le van már ejtve ez az ország, utálom mint a műtrágyát. Amióta az eszemet tudom, évről-évre egyre rosszabb itt minden...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. drAmano
2012.01.28. 14:12
zord01: Akkor viszlát!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. jozsefm drAma...
2012.01.28. 14:36
Nem menni kell ,tenni kell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Turai
2012.01.28. 15:19
zord01

Régebben olvastam egy fórumon, hogy Magyarország Európa leggazdagabb állama.
A hozzászóló indoklása pedig a következő volt.:
Évtizedek óta fosztogatják az országot és még mindig van mit ellopni.

Bár ez nem igazán tartozik a mostani témához de azért elgondolkodtató...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. jozsefm Turai
2012.01.28. 15:34
Igen, minek utána az ország javai elfogytak, most jönnek a polgáraié...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Fireprism
2012.01.28. 15:58
Na akkor most fogom a 500-as samu vinyómat és telepakolom filmel SZIGORÚAN AVI 700 mb minnél több férjen el rajta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Fireprism
2012.01.28. 16:00
Jajj és még valami felajánlom sávszélem bármien Ddosos játékra
Tegyünk így mindannyian és akkor meglesz az ütőkártya , és az egész polgári társadalmat nem lehet "lekapocslni"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. jozsefm Firep...
2012.01.28. 16:16
Csak ellenőrizni..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. fbi1984
2012.01.28. 16:49
Valaki azt is mondta, hogyha nem tetszik, el lehet innen menni.
Ezen az ACTA-n is látszik, hogy a fűnyíró elvet követi, mivel nem tudják
élesen behatárolni ki a jogsértő.
Szegény Tim Berners Lee sem gondolta volna, hogy idáig fajul a dolog.
Majd az Anonymous (és a többiek) elfeketít mindent, aztán le lehet kapcsolni a kapcsolót, mire az Internet van írva :-)
15 éve is elvoltunk nélküle és még foglalkoztunk is egymással.

Az adathordozókra kirótt jogdíj és ez a törvény meg nem kicsit ellentétes egymással
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. asdsa
2012.01.28. 21:44
Valaki le tudná írni mit írtak alá 'ACTA' címszó alatt és hogy miben fenyeget minket , vagy csak mindenki tépi/húzza itt a száját?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. asdsa
2012.01.28. 21:45
Ha leírta már húsz ember előttem bocsánat,de nincs kedvem mind átnyálazni most.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. David_King
2012.01.28. 23:42
Emlékeztek még a" A suliban írok neked CD-re filmet 200 Ft-ért" időkre? legjobb megoldás. Internet nélküli idők...ohhh yeah.. Dögöljenek meg!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Turai
2012.01.29. 00:24
David_King

Emlékszel esetleg arra az esetre amikor egy egyetemistára 30db mp3 fájl illegális letöltéséért és megosztásáért 675 ezer dollár (144 millió forint) büntetést szabtak ki...?
Na már most ha aláírják és elfogadják EU szinten ezt a törvényt akkor ez alapesetnek fog számítani.
Mivel az aláíró országok azt is vállalták, hogy az amerikai Digital Millenium Copyright Act törvény mintájára a saját szerzői jogi törvényeikben pontos szabályozást hoznak a hamisított áruk lefoglalására és megsemmisítésére vonatkozóan, illetve beárazzák a szerzői jogsértéseket, aminek alapján a bíróság kártérítést tud megítélni az ilyen ügyek sértettjeinek.
Vagyis amerikai példára jogsértésenként akár 150 ezer dollár is lehet ez a büntetés...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Turai
2012.01.29. 01:06
Mikrobi

NÉPSZAVA online


Amíg nem ratifikálják van még esély, hogy az értelem nyer a magánérdekekkel szemben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. MaximumGam...
2012.01.29. 06:35
Mikortól jöhet be ez a rendelet ? Valaki sejti ?

Ha USA ba letöltök egy itthoni torrent ről egy magyar szinkronos filmet? több ezer dollárt kifizetettnek ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Cpt.Schoss...
2012.01.29. 10:53
Egy bizonyos fokig igaza van a szerzőknek, energiát, munkát fektetnek a fejlesztésbe. DE!!! A termékeiknek elfogadható árat kéne szabni nem 13000 ft egy játékért vagy 3-4000 ft egy albumért vagy filmért, az embereknek meg normálisabb fizetést adni....amire a jogvédők/fejlesztők még nem jöttek rá: az elmebetegen magasan megszabott áraikkal saját maguk kergetik bele a fogyasztókat a kalózkodásba. Mennyire barátibb/értelmesebb lenne ha pl a CoD:MW3 14000 helyett tegyük fel csak 3000 lenne?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Cpt.Schoss...
2012.01.29. 10:57
Ja és ha szerencsétlen polgárt alaposan agyon terrorizáljuk akkor 20000-t is elkérhetünk egy hulladékért... kicsit modern rabszolgatartás szagú a dolog...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. David_King Turai
2012.01.29. 13:07
ilyenkor a saját közintézményeinket kell támadni? vagy pedig jön a behajtó egész USA-ból h beszedje pénzét? Mindenesetre...ez a legnagyobb deficit szerintem bármilyen cégnek aki filmet/zenét/programot gyárt. Valaki letölti, tetszik neki, megveszi. Én is így vásárolok. Most meg a letöltésnél megállás lesz.É bünti. Visszamegyek könyvet olvasni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Turai
2012.01.29. 16:27
David_King

"Visszamegyek könyvet olvasni!"

Ez sem megoldás.
Ki tudja lehet legközelebb a könyvekre azon belül a papírra vetnek ki jogdíjat mint adathordozó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. fesi
2012.01.29. 17:03
Lassan visszajön az az időszak amikor megyek a piacra filmekért játékokért... Meg havertól veszem a filmet röhej...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. myckie2
2012.01.29. 17:06
I don't wanna live on this planet anymore.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Sturmtiger
2012.01.29. 21:42
Elég csúnya halál lesz ennek a vége, ACTA, SOPA, PIPA. Van itt minden mi szem szájnak ingere. Csak azt nem értem hogy ha az internetet teljesen lesötétítik, akkor mi marad? Gyenge saját becslésem hogy az interneten keringő anyagok 95% jogvédett tartalom. Namármost, úgy állunk hogy x hallgató, y iskolában/egyetemen/bárakárhol kutatást végez, de illusztrálni szeretné. Nosza guglizik magának egy képet, de nem jut el vele az előadásig mert kommandósok már b***ák a fejére a zsákot, meg a csuklóján kattan a bilincs. Mert azt a szép zöld hátteret nem ő készítette hanem valaki más. Röhej.

Fel kell húzni a Guy Fawkes maszkot aztán irány az utca, másképp sosem fognak jobb belátásra térni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Turai
2012.01.30. 01:42
Annak ellenére, hogy addig nem lép érvénybe amíg az Európai Parlament 2012. júniusi ülésén meg nem vitatják és el nem fogadják talán túlzásnak is tűnhetnek a jelenleg is folyó tiltakozási hullámok.
De ha figyelembe vesszük, hogy az ACTA tárgyalásai 2006-ben kezdődtek, de csak 2008-ban került nyilvánosságra, mikor a Wikileaks kiszivárogtatott egy ezzel kapcsolatos dokumentumot.
Több felkérés ellenére sem közölték a kormányok vagy az EU intézményei a tárgyalás részleteit vagy az előkészületben lévő dokumentumot egészen 2010 áprilisáig.
Idén január 26-án pedig majdnem titokban írta alá 22 EU-s tagország, többek között Románia és Magyarország is.
Így nem volt lehetőség még közvitára sem egy olyan ügyben, amely sokunkat érint és kapcsolatban áll az alapvető emberi jogokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jozsefm Turai
2012.01.30. 08:56
Pont ezért nem tulzás szerintem, az általad leirtakból is kitünik ez menyivel veszélyesebb és agresszivebb akcio.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gabrocccky
2012.01.30. 15:17
Jó kis transzparensek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. andras0000
2012.01.30. 20:33
sajnos az ACTA nem csak a netet korlátozná hanem mást is.(nyomd meg a cc gombot és válaszd a magyar feliratot)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Turai
2012.01.31. 03:11
andras0000

"Állampolgárokként arra kell felszólítanunk képviselőinket, hogy utasítsák el az ACTA-t"

Ez szépen hangzik de szerintem a videó rendezője sem gondolta komolyan.
Vagy ha igen akkor teljesen tudatlan mivel nem nincs tisztában azzal, hogy már megszavazták és az általa említett szavazás valójában a törvény ratifikációjáról történik.
Bár ekkor még le lehetne állítani az egészet de most ha valaki komolyan belegondol akkor azoktól várjuk a NEM szavazatot akik bort isznak miközben vizet prédikálnak...
Jó pl. ami Magyarországgal szemben is művelnek az EP-ben.
Hatalmas hévvel bírálják pl. a médiatörvényt miközben a háttérben megszavazták ezt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. myckie2
2012.02.03. 12:44
Turai
Nézd meg a videó feltöltési dátumát, és javítsd a hozzászólást!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!