iPon Hírek

Az üzemidejével hódíthat a Zenfone 3s Max

Dátum | 2017. 02. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Zenfone Max termékcsalád egy abszolút sikeresnek nevezhető vonal az ASUS-nál, éppen ezért egyáltalán nem meglepő, hogy most ez a széria gyarapodott tovább egy új taggal, ami ráadásul igencsak jó képességekkel bír. Egy rendkívül hosszú üzemidőt produkáló középkategóriás mobillal ismerkedhetünk meg az alábbiakban.
Az újdonság a Zenfone 3s Max néven érkezik, és értelemszerűen a Zenfone 3 Max helyét veheti majd át a kínálatban. A ZC521TL típusjelzésű eszköz egy 5,2 hüvelykes megjelenítővel áll majd az érdeklődők elé. Az ASUS egy IPS technológiás panelnek szavazott bizalmat, ami 1280 x 720 képpontos felbontással fog dolgozni, ez még éppen elegendő lehet az elfogadható képminőséghez. Remek hír, hogy ez az okostelefon már az Android 7.0 operációs rendszerrel a fedélzetén kerül bevetésre, szóval a frissességre egyáltalán nem lehet majd panasza a jövendőbeli tulajdonosoknak. Plusz a ZenUI 3.0 grafikus felhasználói felület tobzódni fog az extrákban is, így a vásárlók rögtön egy sokoldalú, jól használható mobilt kapnak. Két kamerával a fedélzetén érkezett a Zenfone 3s Max. Az előlapján található képalkotó 85 fokos látótérrel dolgozik, F/2.2-es a rekeszértéke és 8 megapixeles önarcképek készítését teszi lehetővé, ha pedig videócsevegéseket kell bonyolítania, akkor akár 1080p-s minőséget is biztosíthat. A főkamera már egy 13 MPixeles szenzorra épül, ez az egység szinte minden helyzetben villámgyorsan tudja majd beállítani a fáziseltérésen alapuló AF rendszernek köszönhetően az élességet. A képalkotó lencserendszere F/2.0-s fix apertúrát nyújt és található mellette egy kéttónusú LED-es segédfény, így akár sötétben is munkára lehet fogni.
Az ASUS szakemberei egy megfelelő energia- és költséghatékonyságú központi chipet kerestek az új Max modell számára, így került a képbe a MediaTek MT6750. Ez a lapka két csoportra bontva összesen nyolc darab Cortex-A53 processzormagot vonultat fel, az alacsonyabb fogyasztáson az 1 GHz-es négyes munkálkodik, a teljesítményfelelősök pedig 1,5 GHz-ig skálázódhatnak. A grafikus munkáért ebben a chipben egy Mali-T860 MP2 integrált GPU felel. A rendszer számára 3 GB-nyi memória biztosított, ami az átlagos felhasználási körülmények mellett biztosan elegendő lesz a legtöbb ember számára. Az okostelefon tárhelye 32 GB-os méret öltött, ennek a kapacitását lehet bővíteni is, ha idővel szűkösnek bizonyulna, méghozzá akár 2 TB-os microSD kártya is bele tolható majd – ha egyszer lesz ilyen. Üröm az örömben, hogy a microSD számára kialakított slot megegyezik a második SIM fiókjával, szóval Dual-SIM-es a mobil, de lesznek, akik emiatt kompromisszumra fognak kényszerülni. A Zenfone 3s Max kapcsolati opcióinak lajstromán van 4G LTE hálózati modem VoLTE-vel megtoldva, Bluetooth 4.0 modul, 802.11 a/b/g/n WLAN és persze A-GPS vevő is, egyéb extrát viszont nem érdemes keresni, szóval az NFC-ről is le kell mondani.
A készülék háza alumíniumötvözetből készült, unibody kialakítású, és az ASUS figyelt az aprólékos kidolgozásra, így a pereme teljesen lekerekített, továbbá még az előlapot lefedő üvegréteg széle is 2.5D profilú. Szóval kényelmesen belesimul majd az emberek kezébe a Zenfone 3s Max. A színválasztékot a fekete és az arany opciók alkotják. Van ujjlenyomat-olvasó a mobilban, méghozzá az előlapon, a nyomógomb alatt található ez a szenzor. Az ASUS kiemelte, hogy bár csak egyetlen hangszórót kapott a szerkezet, az 5 mágneses felépítésű és meglehetősen szépen fog megszólalni. A Zenfone Max mobiloknál a közös nevező a rendkívül hosszú üzemidő, aminek az elérésében általában egy átlagon felüli akkumulátor segíti a készülékeket, jelen esetben egy 5000 mAh-s kapacitású telepről számolhatunk be. A Zenfone 3s Max akár három napot is gondtalanul át fog vészelni átlagos használat mellett, visszafogott nyomkodással pedig még hosszabb futási teljesítményt produkálhat, ráadásul bajba jutott társain is segíthet vele az ember, ugyanis képes más eszközöket tölteni. Az ASUS Zenfone 3s Max nem várat magára, mostantól elérhető Indiában a boltokban és a webáruházakban is. A készülék nem lesz a kategóriájának legjobb vétele, de mindenképpen jó ajánlatnak lehet tekinteni a 220-230 dollár körül alakuló ajánlott fogyasztói árával. Reméljük, minél hamarabb eljut Európába és ezzel együtt Magyarországra is; mivel a Zenfone 3 Max nálunk is megvásárolható volt, így jó eséllyel ez is felbukkan majd felénk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. ny
2017.02.08. 13:26
Mi ez az ocsmány fekete keret a kijelző körül. Kikapcsolt állapotban akarják eladni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hcsa
2017.02.08. 21:49
És biztos hogy ezt lehet majd nálunk kapni?
Csak azért kérdezem, mert a "sima" Zenfone3 Max az Asus honlapja szerint kétféle kivitelben létezik, 2/16GB és 3/32GB. Ehhez képest nálunk a 2/32GB változat van a boltokban. Meg is vettem a fiamnak, kicsit keserű szájízzel, mert ebben az árkategóriában nem tudtam jobbat (Xiaomi-t nem mertem venni). Azt meg persze reméltem, hogy majd jön rá a Nougat, de most már ettől is félhetek.
Kezdek azon gondolkozni, hogy műszaki vásárlásaimat ismerősök segítségével normálisabb piacú országokból intézzem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani hcsa
2017.02.09. 11:52
Huawei? Egy P9 Lite például jobb választás lehetett volna éppen ebben a 60-70 ezres sávban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!