iPon Hírek

Az Xbox 360 meghibásodási aránya 16,4%

Dátum | 2008. 02. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Napvilágot látott egy különös felmérés, amely professzionális elemzésre támaszkodva állítja azt, hogy az Xbox 360-as játékkonzol 16,4%-os eséllyel hibásodik meg. A minták alapján 1000 konzolból nagyjából 600 darab tönkremenetele un. Red Ring of Death, azaz hardveres hibára vezethető vissza.

A mostani felmérés által mutatott arány sokkal jobb, mint a tavaly nyáron tapasztalt egyharmados arány: a nyár folyamán a Microsoft némileg módosított a konzol felépítését, de még így is magasnak mondható a meghibásodási valószínűség a konkurens konzolokéhoz képest. A Sony PlayStation 3 és a Nintendo Wii meghibásodási aránya mindössze 3%, ez az érték messze jobb, mint az Xbox 360-é.


A Microsoft eddig meghibásodási arány szempontjából nem különböztette meg a különböző Xbox 360-as modelleket, hanem az állítások szerint mindegyik terméket egy kalap alá vette a statisztika felállításánál. Ha a gyártó megkülönbözteti a modelleket, akkor számára is kiderülne, hogy a Falcon Xbox 360-as vagy egyéb másik Xbox 360-as konfiguráció, amely 65 nm-es csíkszélességű processzorral és továbbfejlesztett hűtéssel van ellátva, sokkal kisebb arányban hibásodik meg, mint a többi változat.

Az Xbox 360 korábbi egyharmados meghibásodási arányának köszönhetően a Microsoft hozzávetőlegesen 1 milliárd dollárt költött a garanciális cserékre és javításokra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!