iPon Hírek

Az XP SP3 lassíthatja a Vista elterjedését

Dátum | 2008. 02. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az elemzők legfrissebb véleménye szerint a Windows XP SP3-as szervizcsomagja valamelyest lassíthatja a Windows Vista elterjedését. Sokak szerint az XP biztonságosabb, stabilabb és megbízhatóbb, mint a Vista, így az egyéni és üzleti felhasználók egyáltalán nem sietnek a jól bevált rendszer Vistára való cseréjével.


Az Windows XP Service Pack 3 tovább lassítja a Vista amúgy sem gyors elterjedését, hiszen a javítócsomagnak köszönhetően a jó öreg XP még tovább maradhat közkedvelt és népszerű, ezáltal valamelyest ronthatja a Windows Vista forgalmát. A Windows XP SP3 RC2-es változata február 19-én vált jelent meg, a végleges változatra viszont még várni kell. A Microsoft jelenleg nehéz helyzetben van az XP népszerűsége miatt, mivel azon egyéni és üzleti felhasználók számára, akik még XP-t használnak, ugyanúgy biztosítania kell a különböző biztonsági frissítéseket, mint azoknak, akik nemrégiben Vistára váltottak.

Összességében elmondható, hogy minél stabilabb és biztonságosabb az XP, annál kevésbé akarnak majd váltani a felhasználók az új operációsrendszerre, azaz a Vistára. Tény viszont az is, hogy aki kíváncsi a Vistára és akinek szüksége van az új operációsrendszerre, az mindenképpen váltani fog, az XP népszerűségétől függetlenül.

A Microsoftnak egyelőre még nincsenek előrejelzései azzal kapcsolatban, hogy az XP SP3 megjelenése milyen hatást gyakorlolhat a Vista forgalmára. Egy biztos: az SP3 megjelenése után egy-két hónappal már hiteles elemzések állnak majd rendelkezésre az XP SP3 Vistára gyakorolt hatásával kapcsolatban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások