iPon Hírek

Azonnal beindulhat a Windows

Dátum | 2008. 10. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Láthatólag fontolóra vette a Microsoft is az "azonnali bootolás" lehetőségét, mivel számos felhasználót kértek fel egy olyan kérdőív kitöltésére, amelyben egyrészt afelől tudakozódnak, hogy az "azonnal" mégis kinek mit jelent (két másodpercnél kevesebbtől egészen két percig lehetett választani), és hogy mik azok a funkciók, amelyekre a leginkább szükségük lenne "azonnal" (a lehetőségek között szerepelt a mail, a VOIP, a naptár, de még teljes Windsows alkalmazások futtatása is).

Részlet a kérdőívből: ki mennyire tartaná hasznosnak az Instant On-t?
A tervezett új lehetőséget egyelőre csak "Instant On" néven emlegetik, de hogy mikor és milyen formában kerül megvalósításra, az egyelőre nem ismeretes, miután a Windows 7-hez ilyen funkciót legalábbis nyilvánosan-hivatalosan nem ígértek (talán meglepetés lesz...?), és eddig leginkább "megvágott" bootolással, vagy hatékonyabb készenléti állapot-üzemmódokkal kísérleteztek ilyen téren. Most azonban úgy tűnik, ráébredtek, hogy ha így folytatják, megint le fognak maradni.

A Linux pl. részben ezért is élvez előnyt és nyerhet teret fokról fokra, mivel ott már jó ideje rendelkezésre állnak hasonló lehetőségek (lásd pl. Dell Latitude Instant On, vagy épp Asus Splashtop), a bekapcsolástól számított kevesebb, mint nyolc másodpercen belül (de nagyon fontos megjegyezni, hogy ezek kevés funkciót képesek ellátni!).

Ezen a ponton érdemes megemlíteni, hogy ha ezt valóban jól megoldják, azzal még akár nagyot is javíthatnak a renoméjukon, tekintve, hogy a Vista elleni számtalan kifogás egyike volt az is, hogy egyes rendszereken, több különböző külső szoftver telepítettsége esetén akár két percig is eltarthatott, amíg felállt a rendszer - míg pl. a Linux és a Mac OS X gyakran egy perc alatt is összeszedik magukat. Meglátjuk hát, hogy az MS végül mivel rukkol majd elő...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. pluto
2008.10.16. 15:17
vissza a cikkhez

Már alapban a telepítő úgy kéne megcsinálniuk, hogy minden programnál lehessen választani hogy kell vagy sem. A Linux-oknak ez is előnyük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bluespirit
2008.10.16. 18:26
Jó lassú. Pedig c2d procival menni kéne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bszoke88
2008.10.16. 18:27
uh, ott vmi nagy baj lehet...

Árpi
erre már én is rájöttem, sőt írtam is ide. Sztem az alaplap biosát kellene átírni, h pl. a Channel B memóriablokkot - amiben 2x2gb ram lenne - az oprendszerek számára, mint onboard-hdd-t mutassa. Ettől kezdve lehetne rátelepedni. Tudom, h 4gb nem sok, de xp, vagy linux elférne rajta és ráadásul full-ban, nem vmi vágott verzióban...

so ezt hogy kell +csinálni???

(először tekintsünk el attól, h leállításnál elveszi belőle az adat, az + lehet másként is oldani (elektronikusan....))
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2008.10.16. 20:30
Nekem 55 mp,a bios bott idejével együtt. Egyébként azt a telepítőben való kiválasztást nem bonyolítaná, mert mint anno Win 98-nál volt volt 5 menüpont hogy szokásos, teljes, minimális, hordozható, egyéni. Szerintem egy hasonlót simán lehetne beletenni egy új op. rendszer telpítőjébe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.10.17. 18:13
Hát úgylátszik ezt a boot versenyt a 10 éves gépem nyerné meg Windows 98 SE-vel. 18 mp. Természetesen memória teszt nélkül indul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!