iPon Hírek

Azonnali könyvnyomtatás igény szerint

Dátum | 2009. 04. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Az Espresso Book Machine kávét ugyan nem ad, viszont könyveket valóban az italautomatáktól megszokott könnyedséggel és gyorsasággal kínál gombnyomásra, bár talán egy kissé drágán. Az elképzelés azonban mindenképpen érdekes, főleg ma, az e-olvasók korában.


Ez a szorgos kis masina ugyanis nem kevesebb, mint 150 oldalt nyomtat ki egy perc alatt, így tényleg szinte "azonnal", helyben készít el (és fűz is le) bármilyen könyvet, amit csak megkíván az ember a rendelkezésre álló, 400.000 tételes katalógusból - vagy épp amit magával visz CD-n vagy pendrive-on.

Az ár azonban valamelyest elgondolkodtató, mivel egy 300 oldalas, szerzői joggal már nem védett könyv is kb. $43-t kóstál. Érdekes továbbá az is, hogy bár a világ egyes részeit az e-olvasók továbbra is makacsul elkerülik, ez a masina mégis egy olyan helyen bukkant fel, ahol azok is hétköznapinak számítanak (London, Anglia).

Az Espresso mögött álló, Blackwell névre hallgató kiadó azonban optimista ebben a kérdésben is - elvégre ha mást nem is, a saját nyomdai és terjesztési költségeiket mindenképpen csökkenthetik a gépezettel, az olvasók között pedig elvileg még mindig - és mindenütt - többségben vannak a hagyományos könyvek rajongói, így legalábbis egy ideig biztosan sikerük lesz a géppel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2009.04.27. 17:53
VISSZA A HIRHEZ

Mondjuk véleményünk szerint cseppet pazarló ez a forma, úgyhogy hajrá e-könyvek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. downhill
2009.04.28. 07:42
... éppen gondolok én itt arra, hogy Iskolákban, nagyobb Munkahelyeken, Irodákban majdnem minden asztalon van egy nyomtató, ezek helyett csak egy UTP kábel kell és ez a masina.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!