iPon Hírek

Badára is megérkezett az Opera Mini

Dátum | 2012. 05. 14.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Operáról szinte már mindenki hallott, de a norvég böngészőnek közel sem az asztali variánsa a népszerűbb. Hiába sok éve részese a piacnak, az igazi ismertséget a mobiltelefonokra szánt böngészőknek köszönheti. Ennek két különböző variánsa van, az egyik az Opera Mini, amely szinte minden mobilkészülékre elérhető, a másik pedig az Opera Mobile, amit már inkább az okostelefonokhoz alkotott a cég.


Az Opera Mini most ismét bővítette az amúgy is igen széles támogatási repertoárját, és megérkezett a Samsung saját operációs rendszerére is. A bada OS-re szabott böngészőből szinte semmilyen képesség sem hiányzik, de egyelőre nem a legfrissebb verziót telepíthetik a tulajdonosok. Az Opera Mini 6.5.11 minden kulcsképességgel fel lesz vértezve, így megkapjuk a Speed Dialt, ami egyfajta gyorskönyvjelző, az Opera Linket, mely lehetőséget ad a többi Operánkkal, így például az asztalival való szinkronizálásra, és a Visual Tabs névre hallgató képesség sem maradt ki, ennek hála több lapon is kényelmesen böngészhetünk egyszerre. Persze a legfontosabb tulajdonsága az adattömörítés lesz, amelyet az Opera szerverei végeznek majd, így a telefonunk minimális adatforgalmat generál, és akár hatszor gyorsabb lesz az oldalak betöltése, mint a konkurens megoldásokkal.

Az 1,39 MB méretű alkalmazás letöltését innen, a Samsung Apps alkalmazásboltjából indíthatjuk el. A dél-koreai vállalat leírása szerint egyelőre a magyar nyelv nem támogatott, de reméljük a legjobbakat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Simba
2012.05.14. 09:51
Kár hogy egy rakás sz... Ettől persze én is használom, mert ha kezdek kifogyni a keretből, akkor adatforgalom szempontjából még mindig verhetetlen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kajla_hun
2012.05.14. 18:16
@Simba: "Kár hogy egy rakás sz... Ettől persze én is használom, mert ha kezdek kifogyni a keretből, akkor adatforgalom szempontjából még mindig verhetetlen."

Miért lenne szar? Te magad is írtad, hogy adatforgalom szempontjából verhetetlen Mobil eszközön sokkal okosabb, mint egy beépített böngésző Asztali változata meg jóval gyorsabb és stabilabb, mint a vetélytársai
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!