iPon Hírek

Baj lehet az FZ-G1-es Panasonic táblák akkumulátorával

Dátum | 2017. 05. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Panasonic szakemberei a napokban potenciális veszélyre hívták fel a Toughpad FZ-G1 táblák tulajdonosainak figyelmét, ugyanis az elmúlt hónapok során többször is előfordult, hogy a táblát extrém hőmérsékletben használva rövidzárlatossá vált az akkumulátor, ami így túlmelegedett és tűzveszélyt idézett elő. A hiba csak a Toughpad FZ-G1-es táblák Mk1-es, Mk2-es és Mk3-as sorozatú kiadásait érinti, egyéb eszközöket nem – és közülük is csak azokat, amelyek szerepelnek ezen a listán.
A vállalat szerint idén március és április folyamán összesen 16 jelentés érkezett meghibásodott akkumulátorcsomagokkal kapcsolatban, amelyek közül 12 Észak-Amerikában, 1 Japánban, 1 pedig Ausztráliában okozott kellemetlen perceket tulajdonosának. Éppen ezért a Panasonic szakemberei úgy döntöttek, visszahívnak 280 000 akkumulátort, ugyanis ennyi egység lehet potenciálisan érintett. A listán szereplő akkumulátorok tulajdonosainak fel kell venniük a kapcsolatot a gyártóval, aki gyors ellenőrzés után ingyenesen küld csereakkumulátort – a régi akkumulátort vissza sem kell adni, viszont használatát haladéktalanul be kell fejezni. Az akkumulátor gyári számát a készülék kikapcsolása és az akkumulátor kiszerelése után, annak hátoldalán találják meg az érintettek. A karaktersorozatot ezzel a listával kell összehasonlítani, ahol a további lépésekről is adnak információt. Fontos, hogy ha az adott akkumulátor veszélyforrást jelenthet, el kell távolítani a rendszerből, a csereakkumulátor megérkezéséig pedig töltőről kell használni a táblát. Alternatív megoldásként speciális firmware letöltésére is van mód, ami az akkumulátor töltőfeszültségét 4,2 voltról 4 voltra csökkenti, valamint az akkumulátor maximális terhelhetőségét is csökkenti, így a veszély mértéke is jelentősen mérséklődik. A hiba egyébként azért is kellemetlen, mert pont egy olyan táblát érint, ami strapabíró kivitelének köszönhetően még mostoha körülmények között is megbízhatóan helytáll. Az FZ-G1-es modellek többségére ez igaz is, a gyengélkedő akkumulátorral rendelkező példányokra pedig az akkumulátor cseréje után válhat ismét igazzá az állítás.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. katt777
2017.05.24. 13:45
Toughpad, az kemény, direkt extrém körülményekre fejlesztve, csak azokat nem bírja.
Ha nem kell visszaadni, hogyan hívják vissza? Gyere!? B+, nem megyek!? Új értelmet adtak a "visszahívásnak", vagy inkább csak helyesen értelmezték.
A Pana szépen megspórolja a mentesítési költségeket, a környezetbe meg kidobnak több százezer, veszélyes hulladéknak (a jelek szerint fegyvernek is) minősülő alkatrészt, mert nyilván nem sokan gondoskodnak saját költségen akár csak egy gyűjtőhelyre szállításról sem. Csak gratulálni tudok, a cégnek, meg kívánok egy szép kövér környezetvédelmi bírságot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 5hR3kY
2017.05.25. 09:19
Nem tudom hogy te mit tolsz, de adhatnál belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!