iPon Hírek

Bajban a Gas Powered Games

Dátum | 2013. 01. 21.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Chris Taylor a Wildman Kickstarter projektre tette fel a cég jövőjét. A Gas Powered Games jelentős leépítésen esett át, de Chris Taylor azt nyilatkozta a Gamasutrának, hogy a cég működőképes maradt. A Kotaku információi szerint a redmondi (Washington) stúdiónál mindenkit szélnek eresztettek, kivéve Chris Taylort és "még egy-két embert".

A hét elején Taylor azt nyilatkozta, hogy a Wildman sikerére teszi fel a céget, mert nem igazán maradt pénz a kofferokban, hogy tovább tudjanak menni. Úgy tűnik, hogy az alkalmazottak mind tisztában voltak és vannak a helyzettel, illetve annak a lehetőségével, hogy elveszíthetik az állásukat. Chris Taylor egy nagyon nyílt céget vezet, amelyben mindig mindenki tudja, hogy mi történik éppen.

A Joystiq szerint 40 dolgozót érintett a leépítés. A legnagyobb baj viszont az időzítés, éppen a Kickstarter projekt startnál történt mindez. Magyarul előttetek a döntés, hogy megmentitek-e a Gas Powered Games-et.


Mi drukkolunk a Gas Powered Games-nek!A Kickstarteren kiadott új videóban a vezér mindent részletesen elmagyaráz, szóval tudni fogjátok mekkora kockázatot jelent a Wildmanbe tenni a pénzeteket. Elmondása szerint ha jól haladnak, akkor vissza tud majd venni dolgozókat, ha még mindig elérhetőek lesznek.

"Lőjem le a kampányt még ma este, vagy holnap? Mondjam, hogy befejeztük, vagy menjünk tovább? Rajtatok áll" - mondta.

Még 25 nap van hátra és már a 250 ezer dollár felett vannak, 5000 támogatóval a hátuk mögött. A Gas Powered Games a Dungeon Siege széria megalkotója, övék a Supreme Commander, a Demigod, Space Siege és az Age of Empires Online.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Laccnow
2013.01.21. 11:08
Kár lenne értük, mert egyrészt nagyon jó játékaik voltak, tetszik a stílusok, valamint a Wildman is nagyon jónak tűnik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. SuhiTomi
2013.01.21. 11:48
"A Kickstarteren kiadott új videóban a vezér minden részletesen elmagyaráz, szóval tudni fogjátok mekkora kockázatot jelent a Wildmanbe tenni a pénzeteket."
Furcsa ez a mondat, hogy kockázatot jelent ebbe tenni a pénzünket. Nemrég fejeződött be a War for the Overworld project és csak akkor kezdték el levonni a pénzt miután a project elérte a kitűzött célt. Magyarul, ha nem éri el az 1,1 misit akkor nem vonják le a pénzt. Persze én még kisiskolás vagyok a kickstarteren és lehet, hogy nem minden projectnél működik így valamint a videót sem tudtam lejátszani flashplayer nemfrissítés miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dragon83
2013.01.21. 11:54
@SuhiTomi - Az úgy van ahogy mondod, de itt inkább arra gondoltak, hogy ha elérik az 1,1 millás célt és levonják tőlünk a pénzt, még akkor is necces, hogy utána rendesen elkészül-e a játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kiskoller
2013.01.21. 11:59
A supcom2-t nagyon de nagyon elszúrta, azóta rá se nézek az új játékaira...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!