iPon Hírek

Bajban a The Secret World?

Dátum | 2012. 08. 23.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A norvég fejlesztőcsapat nemrég sajnos leépítésekről tett jelentést, mivel frissen megjelent MMO játéka, a The Secret World gondokkal küszködik. Elmondásuk szerint az elbocsátás csak átmeneti és nem adtak alább hosszútávú terveikből, minden játékuk mögött 100%-ig ott leszek.

Ebben a hónapban jött a hír, hogy kicsit módosítanak a fizetési feltételeken, mivel nem úgy megy az EA által forgalmazott játék, ahogy arra számítottak. Indulás után drámaian estek a Funcom részvényárak, amit a cég a rossz Metascore-ral magyarázott (72/100) és az eltúlzott kritikákkal.

"Igaz, vannak nagyon pozitív újságírói kritikáink, akad vegyes vagy átlagos értékelés is a különböző médiumoktól, ami aggregálva 72 pontot ad a 100-ból, ami alacsonynak mondható és nem feleltethető meg a béta alatt kapott dicséretekkel és pozitív előzetesekkel."

Ehhez tegyük azért hozzá, hogy a kezdeti béták alatt rémesen bugos volt a játék és sokan attól tartottak, hogy nem tudják majd megjelenésre gatyába rázni a játékot. Ehhez képest a mi tapasztalataink szerint jól összeszedték magukat. Persze bugmentes nem lett, de abszolút játszható lett és ha gond adódott, azonnal (5, maximum 10 percen belül) jött a segítség, ha írtunk egy GM-nek, ami igen pozitív.

A Funcom ennél fogva igencsak elégedetlen a pontokkal, különösen azért, mert egy új cím, ami nem meglévő márkára alapoz (mint mondjuk a Star Wars) az nagymértékben függ a sajtó visszajelzéseitől, hogy jó kezdeti eladásokat tudjon elérni. A Funcom ígért nagyon sok tartalomfrissítést, amiket már el is kezdtek kiadni, reméljük a leépítések nem lesznek rossz hatással ezek minőségére vagy gyakoriságára.

A remény persze még nincs veszve, a meglévő játékosok elégedettségi mutatója ugyanis magas, a Metacritices felhasználói pontszámok szignifikánsan jobbak, 8,4/10-en állnak. "Ez az amire a bétás felméréseink után számítottunk megjelenés előtt."

Ezzel együtt a visszhangok így is pozitívabbak, mint az Age of Conan esetében voltak, a játékba épített bolt is jó eredményeket produkált, mi több, a plusz tartalmak még sikeresebbek, mint várták. Remélik, hogy a stabil rajongói bázist a pozitív játékos tapasztalatok tovább szélesítik, és az MMO-nak összejön a szükséges játékosszám.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

17. 0rigami
2012.08.23. 19:06
Bajban a TSW? Ki hitte volna...?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Silverstin...
2012.08.23. 19:13
Idén GW2 mellett nem lehet majd labdába rúgni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Asagrim Silve...
2012.08.23. 19:38
Majd meglátjuk ... egyelőre zéró endgame tartalom nincs benne a legutolsó bétából kiindulva, és ez különösen rossz hír egy olyan játéknál, ahol alapelv az hogy "egyetlen szint megszerzése sem tarthat sokkal tovább mint az előzőé, az optimális idő 2 szintlépés között másfél óra". (forrás)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Zoe01
2012.08.23. 20:01
Azért nem ennyire súlyos a helyzet. Leépítések eddig is voltak/ lesznek, s nem csak a Funcomnál. [Például] De attól függetlenül az AOC-nak is viszonylag stabil bázisa van..

A META Critic 72%-os össz értékelés meg egy vicc, nem tudok mit mondani rá. Egyszerűen nem értékelik, amit a játék nyújt, ennyi.

Akik játszanak vele, esélyt adnak neki, azok általában meg is ragadnak a játéknál. Szerintem a legnagyobb hiba az volt a Fucomnál/EA-nál, hogy nem promótálták eléggé a stuffot. Sokan alig hallottak róla, talán csak az utolsó 1-2 hetet "nyomták" meg igazán.

Bízom benne, hogy nem lesz semmi gond, mert amúgy az SW és a Funcom is nagyon megérdemli a sikert, mert tényleg nagyon jó lett a játék.

Aki meg nem játszott vele, az divatból meg ne fikázza már. Pls. Köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. whiteseed
2012.08.23. 20:05
Egyre unalmasabb hallani ezt az endgame dolgot. (főleg hogy 0, lol) Lassan rá kéne ébredni hogy a GW2 nem szokványos mmo és a game LV1-en kezdődik. Az autómatikus szintezés és a folyamatosan frissülő event tartalom miatt pedig az egész világ endgame... Arról nem beszélve hogy ez az "endgame" a legtöbb helyen = ugyanazon 3 insta folyamatos farmolása amíg meg nincs a szupergear gear. Aztán meg lehet benne feszíteni meg mutogatni a dps számlálót hogy hú de vagány...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Asagrim Zoe01
2012.08.23. 20:16
Valamit csak akkor "divat" fikázni ha híres ... a hír nem éppen erről számol be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Skorbut
2012.08.23. 20:16
A játék egy bugos f*shalmaz. Már a fegyverszerelési tanítómisszió sem működött a harc pedig egy rossz vicc. A nyílt hétvége egy katasztrófa volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Whysper
2012.08.23. 21:52
whiteseed sajnos nem tudom elkezdeni mert nagyon nincs rá időm annyi a munka a GW 2-t de nagyon jó az a játék. talán januárra lesz időm játszani is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. 0rigami
2012.08.24. 00:08
Én nem "divatból fikázom" és nem is éltetek mellette semmi mást, de tény, h akárhonnan is nézzük nem lett elég jó! Nagyot kellett volna durrannia, igazán többnek kellett volna lennie minden másnál, de sajnos NEM LETT ELÉG JÓ - az engine movie-kat meg már ne is említsük!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Zoe01
2012.08.24. 07:30
Kérlek, fejtsd ki...

Miért is nem lett jó? Mennyit játszottál vele? Mert én már kb. 2 hónapja tolom. Mi a bajod az "engine movie-kkal"? Én speciel ilyen jól megrendezett ingame vidiket egyik MMO-ban sem láttam még. A színészi játékról nem is beszélve...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. 0rigami
2012.08.24. 16:38
Zoe01: Ja, bocs, ha ez jól megrendezett, akkor neked nincs mit mondanom! Bááár, talán mégis: 2012 van!!!

Peace!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Zoe01
2012.08.24. 17:57
Vagy talán azt sem tudod, hogy miről beszélek...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. 0rigami
2012.08.24. 18:12
Minden bizonnyal...
De sebaj, mert akkor egy boldog embert tisztelhetek személyedben! Én meg várok valami igazán nagy dobásra majd valahol...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 0rigami
2012.08.24. 18:22
Amúgy bétáztam, kétszer is. Direkt nem a bugokat említettem ,mert azt egy patch-el meg lehet oldani. Vannak benne jó ötletek, sőt! Az a q, amikor a szirén éneket kell követni kifejezetten tetszett! De: a videókban arcmimika nélkül bámuló, szótlan avatárunk erősen facepalm effektet váltott ki belőlem - ezen egyébként már vitáztam vkivel (lehet, h pont veled? )
A világ sem igazán jön be: egy egész kisváros (+egyéb terület) tűnik el a térképről azzal, h elzombisodott a lakossága, és akkor Secret World??? Nyíltan használsz mágiát és akkor egy Titkos Társaság tagja vagy???
Ez nekem olyan karikatúra jellegű.

Szóval nem elég jó! De F2P-ként tolnám egy darabig azért!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zoe01
2012.08.24. 18:43
Bétáztál, kétszer is? Hűha.

Akkor elmondom: abban te még semmit sem láttál. Kingsmouth még csak egy apró falucska, a játék egészét nézve. De még Salamon Island-ot tekintve is. Az ott látottak még mind semmik ahhoz képest, amiket majd később megtapasztalhatsz. Hol van pl. Savage Coast-hoz képes?? Az ott lévő vidámpark, az akadémia... olyan questek vannak... ááá, feleslegesen magyarázom.

Nem azért secret world, mert "elzombisodott" a lakossága.. nagyon nem. Az csak egy következménye egy nagyon hosszú történet-lánculatnak.

"arcmimika nélkül bámuló, szótlan avatárunk erősen facepalm effektet váltott ki belőlem" - hát először is: van arcmimika, sok küldetésben pl. az NPC-khez való viszonyulását is elég sokféleképpen ki tudja fejezni a karaktered.

Mágiát világ szinten ismerik, nem csak a secret societies-ek.

Nem játszottál vele eleget, az a baj. Még semmit sem láttál Nem akarom rád erőltetni a véleményemet, de ha te az ilyen arcmimika, meg "engine movie-kon" fent tudsz akadni, akkor ez tényleg nem a te játékod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 0rigami
2012.08.25. 12:54
Értem, tehát ha megkóstolok egy ételt és nem ízlik, akkor egyek meg egy kondérral, hátha?

Amúgy nem értetted a kérdéseket. Nem a helyszínekbe kötöttem bele, mert pl. az erdő az nagyon hangulatos! Nem az áll leesős környezet az ami hiányzott nekem. Csak van pár kérdés, amire nincs épkézláb válaszuk és így sántít nekem a világ.
És elhiszem, h kissé szőrszálhasogató vagyok, de ha a pénzemet akarják, hadd legyek már az!

Amúgy ilyen nekem "Bétáztál, kétszer is? Hűha." is!
Nem a béta/ingyenes hétvége/stb. alatt kéne beleszeretnem az egészbe? Na, ez nem történt meg. Ennyi.
Havidíjért nem, de amúgy adnék esélyt neki.

Egyébként félreértés ne essék, nem meggyőzni akarlak, csupán véleményeket ütköztetünk!
Sztem ez ma kevés, szted nem. Ennyi.
Abban viszont megegyezhetünk, ha - mittomén' - 2 évig legalább marad a havidíjas, fizetős modell Neked lesz igazad, ha nem akkor nekem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2012.09.04. 03:42
Nem játszottam még a játékkal egy percet sem, de igyekeznék megvédeni.

Nem éppen a béta alapján kell megszeretni, mert hát a béta sz béta.. tele még hibákkal, ha a hibákat szereted akkor hajrá.

Nem ízlik az étel egyél meg egy kondérral. Mi van ha a rosszl elkevert ételben (bétás mmo) pont egy fűszer/sócsomóra harapsz? Akkor az bizony elveszi az étvágyad, ellenben a kaja többi része meg olyan hogy a legjobb éttermek is irigyelnék... Ez bizony ilyen. Engine átvezetők milyenségét eg akkor hozd fel ha a legsikeresebb MMO-kban is szabvány lesz a tökéletes színészi teljesítmény és az élethű mimika.

Pár óra alatt, vagy legyen az pár nap alatt nem fogod megismerni a teljes játékot. Mert vagy végigrohansz az egészen (mint a csúcs wow-osok akiket egy egy egész klán tol hátulról), vagy eltéblábolsz a kezdő zónák környékén (akkor meg hol az endgame rész?), így pedig nem igen lehet véleményt alkotni. Max úgy mint ahogy megnézel egy 2 perces trailert egy 2 órás filmből amibe persze a legjobb részeket vágják bele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!