iPon Hírek

Bajban a Zynga...

Dátum | 2012. 10. 24.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

... az EA mégsem húzza száját kárörvendő mosolyra, Peter Moore bízik benne, hogy az állástalanul maradtak gyorsan el tudnak helyezkedni újra.

Múlt éjszaka a Zynga 13 játékot kukázott és visszanyeste a The Ville költségvetését is. Bezárták a Zynga Bostont és hatalmas leépítéseket jelentettek a Zynga Austinnál is. Ezeken túl fontolgatják még a Zynga Japan és UK bezárását. A hírek tűzvészként terjedtek az iparban, a közösségi játékfejlesztő óriáscég a teljes munkaerő állományának 5%-ától már megszabadult.

Néhányan nagy örömmel fogadták a híreket, jobbára azok, akik más játékok klónozásával és nulla kreativitással vádolták a céget. Azt várhatnánk, hogy az EA is ezen ünneplők sorába tartozik, de ők maradtak politikailag korrektek. Mint tudjátok a kiadóóriás a nagysikerű The Sims Social másolása miatt perelte a Zyngát.

"Mindig sajnálkozva nézzük, ha emberek elvesztik az állásukat. Reméljük, hogy az említett helyeken dolgozók - akikről online olvastunk -, hamar ismét munkába állhatnak" - nyilatkozta Peter Moore.

Az elemzők szerint a Zynga problémái a közösségi játékok lufijának kidurranását vetítik előre. A részvényeik nagyot zuhantak és magas beosztású vezetők hagyták ott az állásukat. Még a Facebook is panaszkodott, hogy a játékok most nagyon keveset hoznak neki.

Moore úgy gondolja, hogy még nem áldozott le a közösségi játékoknak, szerinte mobilon továbbra is aratnak majd. Az elmúlt időszakban folyamatosan a Wall Street Journal és a New York Times címlapjain voltak, így eltolódott kicsit a fókusz az iparban. Peter Moore úgy gondolja, hogy csak túl lett hype-olva egy kicsit a téma, a jövő pedig a mobilitás felé halad, az EA pedig jó helyzetben érzi magát ahhoz, hogy ezt ki is tudja használni. "Az embereknek nem kéne túl sok jelentőséget tulajdonítaniuk a Zynga gondjainak."

Annyi biztos, hogy az EA-nak nem lesz gondja akkor sem, ha a közösségi játékok kora valóban leáldozik, hiszen a rengeteg platformon megjelenő változatos portfóliójuk megvédi őket...

"Az én fő feladatom, hogy biztosítsam, hogy jól pozícionálunk. Az egyik dolog, amire büszkén tekintünk, az az EA diverzitása. A FIFA például 9 vagy 10 platformra is kijött. Az ötlet, hogy összekössük ezeket, az iPhone-tól, a PC-n keresztül az Xbox 360-ig és a PS3-ig (hogy a táblákról ne is beszéljünk), pedig jövőbe mutató. Ez egy szolgáltatás, nem csak egy játék önmagában."

Ami pedig a Zyngát illeti, rövidesen megtudhatjuk hová vitte őket a túlzott magabiztosság. 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. vivanto
2012.10.24. 22:56
Ez a Peter Molyneux egy zseni, amihez valaha köze volt, mind csődbe ment, ha tudtam volna hogy mindvégig ez volt a szándéka... //trollface
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Trolltaxi
2012.10.25. 12:12
Ez a "Peter Molyneux" aki a cikkben van valójában Peter Moore, és az EA fejese, akik köszönik szépen, jól vannak, soha jobban!

Egyébiránt Peter Molyneux tényleg nem az üzletileg legsikeresebbek közt van, de a Zyngáért éppen nem felelős!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. vivanto
2012.10.25. 12:33
Tudom ki van a cikkben, és amint észre is vetted, nem róla írtam.

Próbáltam visszatúrni az archívumból a cikket, de pár oldal után eluntam, lényeg hogy Molyneux-nak van vlmi köze a zyngához, úgyhogy gratula.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Magrathea
2012.10.25. 15:27
vivanto:
Szerintem rosszul emléxel. Nem tudok róla, hogy lenne bármi köze a Zyngához.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2012.10.25. 19:06
Remélem a fakebook is követi. Mindenkit elérni rajta, lehet üzenetet is hagyni és a google+ból elcsent ötletekkel egyre kényelmesebb a felülete, de a 'kíváncsiságuk' és az agresszivitásuk az előbbi érvényesítésére még a google 'színvonalát' is meghaladja.
Jó példa: árnyék profil készül rólad, ha kapsz egy megívót, de meg sem nyitod.(csak emiatt regeletem)
A M. Sucker féle "Ár alatt adok el részvényeket, de akik hálásak a 'gyűjteményemért' megmentenek 5 év börtöntől és mindenki elfelejti." (Iponon is volt róla cikk, mármint, hogy lebukott, de hogy bűnhődnie nem kellett érte -> arról már sehol sem volt cikk?!)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2012.10.25. 20:21
Biztos,hogy volt emlitve Molyneux es a Zynga egy cikkben,en is emlekszem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!