iPon Hírek

Bajban az új processzorgyártó, a Montalvo?

Dátum | 2008. 03. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Néhány héttel ezelőtt adtuk hírül, hogy új gyártó kíván belépni a X86-os mobil processzorok piacára. A Montalvo akkoriban úgy tűnt, hogy jó eséllyel indul, ugyanis különböző veterán szakemberek segítségével próbálják megvalósítani az új processzorral kapcsolatos terveket. Ezek a szakemberek jól ismert nevek a szakmában, így úgy tűnt, hogy minden rendben lesz. A VentureBeat legújabb elemzése szerint a Montalvo háza táján problémák vannak, ugyanis az új gyártónál lassan elfogy a tőke, amelyet a sok alkalmazott bérére és a különböző kiadásokra szántak. A Montalvo tervei szerint egyébként egy olyan mobil processzort kívánnak elkészíteni, amely nem más, mint egy energiatakarékos, mobil  X86-os egység, ami nagyteljesítményű és alacsony teljesítményű magok kombinációjából áll.


A probléma forrása az, hogy a gyártó még nem állt elő működő termékkel, a rendelkezésére álló tőke viszont jóval gyorsabban fogy, mint ahogy azt korábban gondolták. A VentureBeat felmérése szerint a 300 alkalmazott 73 millió dolláros költséget jelentett eddig, a rendelkezésre álló pénz viszont már nem biztos, hogy elegendő lesz a processzor befejezéséhez - állítják a források.

A VentureBeat véleménye szerint a Montalvo esete rendkívül jó példa arra, hogy milyen nehéz manapság bekerülni a processzor piacra és mennyire nehéz és költséges egy új termék kifejlesztése, hiába dolgozik az egységen több száz mérnök és hiába áll rendelkezésre több tízmillió dollár. hogy a Montalvo új processzora végül is elkészül-e, az egyelőre nem tudható. Ahogy friss információk látnak napvilágot, egyből jelentkezünk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások