iPon Hírek

Bajban van az Atari is

Dátum | 2013. 01. 21.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az Atari USA-beli részlege csődöt jelentett, mert szeretne privatizálódni, és így megszabadulni az eladósodott francia anyavállalatától. Az 1972-ben alapított cég nevéhez olyan retro klasszikusok fűződnek, mint a Pong, az Asteroids és a Lunar Lander. A hőskort követő években sem tétlenkedtek, és olyan  játékokat adtak ki, mint a Rollercoaster Tycoon, az Act of War, a Driver sorozat, a Parallel Lines, Test Drive Unlimited és az Alone in the Dark széria.

A cég már hosszú ideje küzd anyagi gondokkal, ezt főleg az E. T. the Extra-Terrestrial licencelt játék számlájára szokták róni, amely egyáltalán nem úgy teljesített, ahogy szerették volna. A kiadó állítólag 28 milliós hitelt vett fel a BlueBay pénzintézettől, amely 2012. december 31-én lejárt, így nem maradt elég pénzük a jelenleg fejlesztés alatt álló játékaik kiadására. Az LA Times szerint ha a csődeljárás sikeresen lezajlik, a cég akár ki is lábalhat a bajból, és csökkenhetnek, vagy meg is szűnhetnek a tartozásai.

Alant egy eredeti 1978-as Atari reklám. 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Enno
2013.01.21. 18:56
Nem csodálom hogy bajban vannak és lesznek is , ha olyan játékokat csinálnak a gyártók amik majom IQ-val megáldott emberek probléma megoldó készségére alapozzák a játék mivoltját ami azt eredményezi hogy 1 kezemen megszámolom hány nap kell ahhoz hogy végig toljam (jobb esetben) a kihívásokat és sok más elemet ( ami az "ízét" adná ) nélkülöző játékokat. Igenis legyen jó szivatós egy játék és kelljen hozzá használnia az embernek az agyát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. budspencer Enno
2013.01.22. 07:45
Ilyen alapon egy matematikai feladatgyűjtemény vinné a prímet, hiszen jó szivatós és sokat kell agyalni rajta.

Szerintem tévedsz. Ha valaha is játszottál volna a roller coaster tycoon-al, akkor látnád, hogy ahhoz pl. nagyon kell agyalni. A másik, hogy kikapcsolódásnak akár egy fabontó játék is tökéletesen meg tud felelni. NEm a játékaik minősége miatt vannak pácban. Hiába vannak jó játékaik, ha rossz üzletemberek.
...

Ez a régi reklámjuk zseniális volt. A rab és a falbontó játék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Enno
2013.01.22. 11:11
A roller coaster tycoon fent is van a netbookomon. Nyílván ízlések és pofonok de szerintem igenis a minőség az ami fehér holló számba megy manapság. Az pedig hogy egy játék ill egy matek példa milyen élményt ad a kihívásai mellé két külön dolog nem tudjuk egymás mellé állítani. A 2nap alatt megunom ill 3 nap alatt kijátszom játékok érdekes régen pont ezek voltak ritkábbak inkább, a Heroes 3at a mai napig nem vagyok képes meg unni , Sacred 1 is , Age of Empiresek és lehetne sorolni jópár nevet még , több műfajból is , amihez kell ész és nem unja meg az ember pár óra játék után ill csak a kis fatboyoknak okoz gondot csalásnélkül végig vinni azt ami 1 majomnak is sikerülne egyébként

Szóval az mellett hogy szórakoztat és leköt egy játék, én személy szerint elvárom hogy dolgoztasson meg egy kicsit legalább, szeressük a kihívásokat. Elvégre ez motiválja az emberiséget , kivéve ha 1-2nap után félre akarjuk tenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!