iPon Hírek

Bajok lehetnek a Win7 XP-módjával

Dátum | 2009. 08. 11.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Legalábbis a Sony VAIO laptopjai esetében, mivel hivatalosan is megerősítették, hogy biztonsági okok miatt letiltják azokban az XP-módhoz szükséges hardveres virtualizációt.

A gond nem a processzorokkal van, elvégre azok természetesen támogatják a gyártójuk Virtuális Technológiáját (VT); Xavier Lauwaert, a Sony termékmarketing-menedzsere a következőképpen vázolta a problémát:

"A mérnökeinket [...] nagyon aggasztotta, hogy a VT engedélyezésével egyben rosszindulatú hackereknek is kiszolgáltatnánk a gépeinket, egészen a legbensőbb rendszerekig, [...] ezért inkább a VT teljes letiltása mellett döntöttünk."

"Az XP-virtualizáció iránti egyre fokozodó érdeklődésre és igényre való tekintettel azonban természetesen ezzel még nem zártuk le a kérdést; megtesszük, amit lehet, hogy legalább egyes modelleken biztonságosan engedélyezhessük a technikát."

"Sajnos azonban attól tartok, hogy a Z sorozat mindenképpen ki fog maradni az ezirányú erőfeszítéseinkből. Helyette inkább az újabb modellekre összpontosítunk."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. aranysas
2009.08.11. 19:59
VISSZA A HIRHEZ

Ha a Sony mérnökeinek igaza van, akkor kérdéses, hogy más gépeken mekkora veszélyt jelent e probléma és hogy megéri-e alkalmazni ezt a technológiát.Arra azért kíváncsi vagyok, hogy más cégek is így reagálnak-e.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kane54
2009.08.11. 20:03
Vagy csak nem e egyéni problémáról van szó és ezzel takaróznak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. RCAy1ZSpT5
2009.08.11. 20:37
Ez beteg. Napi szinten hasznalok VT-t, VMWare es VirtualBox formajaban. Ha letiltjak alap dolog hogy nem fogok ilyen laptopot venni. (Bar Sony-t amugy se vennek). Remelem tobb ilyen orult lepes nem lesz masoktol..foleg nem a normalis laptop gyartoktol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. oldone
2009.08.11. 20:40
Ezt nem lehet egy egyszerű BIOS Enable/Disable-vel megoldani?!?!? Döntse el mindenki maga, vállalja-e a kockázatot, max a default legyen DIS.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. empeharom
2009.08.11. 20:41
Tiltsák le az oprendszer telepítés lehetőségét is, mert az is rosszindulatú hackereknek szolgáltatja ki a sony gépeit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. TescoZsomi
2009.08.11. 23:00
"Helyette inkább az újabb modellekre összpontosítunk."

Itt a hangsúly! Vagyél újat!

Mindjárt más a leányzó fekvése nemde??

In memóriam: "Csak az X-Fi kap Vista támogatást". Nagy gyártó negy döntése. C-betűs cég így vesztett egy potenciális vásárlót (engem). 5CT kártya volt itthon, mikor ezt benyögték... Azóta majd 100k ment el hangkarira és mind (kettő) Asus.

Ennyi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!