iPon Hírek

Bajok vannak a Tegra 2-vel?

Dátum | 2010. 04. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Úgy tűnik, hogy az Apple iPad egy darabig zavartalanul hódíthat majd a piacon, ugyanis a kihívói, a Tegra 2 köré épülő pala PC-k és kisméretű mobil számítógép konfigurációk a korábban tervezettnél csak jóval később jelenhetnek meg a piacon.


A neve elhallgatását kérő forrás szerint az Nvidia második generációs Tegra platformja különböző hibáktól szenved, amelyek szoftveres és hardveres természetűek. Ennek köszönhetően a Notion Ink Adam és az ICD Ultra, valamint Vega konfigurációi, amelyek az elsők között kerülhettek volna forgalomba, sajnos késni fognak. A hiba minden partnert érint majd: az első Tegra 2 alapokon nyugvó konfiguráció, amely a Compel műhelyéből érkezhet, majd csak szeptember közepén jelenhet meg, míg a fent említett két vállalat készülékei a korábban tervezett harmadik negyedéves megjelenéshez képest két hónapot fognak késni, azaz valamikor a negyedik negyedév közepén vagy végén debütálhatnak. Ennél pontosabb információ még nem áll rendelkezésre.

A szoftveres és hardveres hibák miatt fennálló probléma elég komolynak tűnik, ugyanis emiatt Flash kompatibilitással és stabilitással kapcsolatos gondokkal is küzdeniük kell a fejlesztőknek. A hibák pontos okáról vagy okairól egyelőre semmit sem lehet tudni, de remélhetőleg az Nvidia hamarosan kiad egy közleményt, amelyben vagy megerősíti, vagy cáfolja a kiszivárgott értesüléseket és esetleg némi magyarázatot is ad a történtekre. Addig nincs mit tenni, várni kell.

Elég kellemetlen az eset, ha nem áprilisi tréfáról van szó.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. prohlep
2010.04.01. 17:10
Flash mindig is problémás dolog volt. Szabványosság és környezetvédelem tekintetében.

Flash esetén mindig felmerül a stabilitás és szaggatás kérdése. Ez utóbbi teljesítmény kérdés. Azaz végülis fölösleges erőforrás pazarlás kérdése.

Mert az önmagát honlap készítőnek gondoló sok Flash Feri dögivel gyártja a környezet szennyező honlapokat, amelyek megnézése a Flash Feri szakmai igénytelensége miatt elhelyezett erőforrásigényes flash vackok miatt, környezetszennyezés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Movolif
2010.04.01. 17:23
prohlep: 1etértek, elötte a java aplatek, meg osztályok voltak hócipő-töltő hatásúak a weblapokon, aztán amikor már orba szájba mindenhol és mindenki flash-el kezdett szüttyögni, na az volt az utolsó szög a gyors oldalbetöltődés, és használat koporsójában

azóta nem elég már egy p3 webböngészni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Azrael
2010.04.01. 20:58
flashblock?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. krisztianb...
2010.04.01. 22:11
1) adblock plus

2) a kutyát sem érdekli, ha p3-al akarsz netezni, már boccs. olyan időket élünk, amikor aprópénzért lehet venni két- meg négymagos rendszereket, bivaly vga-kat, 2 meg 4 giga memóriát. miért kéne azokkal foglalkoznia a számítástechnikának, hogy mivan a p3-as gépekkel?

3) fikázni mindig jó, de azt már senki nem hozza fel, hogy a flash kb az egyetlen, vagy egyike azon kevés platformoknak a weben, amely alatt a tartalom böngésző és os független, homogén módon jelenik meg (ennyit a szabványossági kérdésekről), és mindemellett a netre kötött gépek 95%-án telepítve is van, hogy a mobilokról ne is ejtsünk szót. iPaden nincs, ezért is temetik most a flesst, de ez más téma.

4) Nem tudok nem egyetérteni azzal, hogy a flash programozók (egyáltalán jogos ez a kifejezés rájuk?) 90%-a balf*sz, és rossz kódot és ezáltal rossz programot írnak. Így kerül ki a netre a sok erőforrásigényes banner, meg flash site, miegymás. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lehet flashben jó kódot írni, csak - sajnos - nem jellemző.

5) Sokan még ma is olyan UX hiányosságok miatt fikázzák, hogy nem lehet benne direkt url címzést használni, meg "nincs vissza gomb", vagy pl feleslegesen sokat kell várni a tartalomra, meg hasonló baromságok. Ezek ma már mind megvalósítható/kiküszöbölhető dolgok, így a flash teljes értékű böngészési élményt nyújthat, ha a programozó van annyira igényes és szakképzett, hogy ezeket a dolgokat beépítse az alkalmazásába.

6) Ott van az AIR, és a desktop alkalmazások. Ezen a téren a flash simán felveszi a versenyt a hagyományos asztali programokkal, bár nem lehet vele nagyon alacsony szinten programozni, de sok mindenre már most is alkalmas, és rengeteg jó AIR progit lehet találni annak, aki keres.Mindezek mellett/ellenére én sem látok sok jövőt sajnos a flashnek, mostanában nem áll jól a szénája. Ezt én is tudom, csak ez azért van, mert a sok jóember jól elk*rta az egészet a szarul megírt szarjaikkal, amiktől minden normális embernek feláll a szőr a hátán...amikor egy sima hírportálon a banner megeszik egy teljes magot a négyből, na az csúnya dolog, és hiába nem alapvetően a flash hibája...

Namind1, lesz ami lesz. Részemről én sajnálnám, ha le kéne húzniuk a rolót, mert sok potenciál van a technológiában....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. krisztianb...
2010.04.01. 22:11
helyesírási hibákért elnézést utólag is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szedah
2010.04.01. 22:25
justil: szépen összefoglaltad, amit én is akartam.

Még annyit tennék hozzá, hogy sokszor a fejlesztőknek sincs beleszólásuk abba, hogy az oldal tele legyen rengeteg értelmetlen sz@rral. Az ügyfél kitalálja, ragaszkodik hozzá, megkapja, kifizeti.

Másrészt akkor nincs hőzögés, amikor pl. felmentek egy teljesen "egyszerű" HTML+CSS oldalra, de van lehetőség a kívánt terméket körbeforgatva megtekinteni (igen, flashben) az adot linkre kattintva. Másra használják a flasht mint amire való. Ez nem a falsh hibája.

A AS kódok minőségén se csodálkozzunk, amikor olyan álláshírdetéseket olvashatunk, amiben 900Ft/óra bérért keresnek egyetemistákat, akik "értenek" a flash programozáshoz.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Movolif
2010.04.02. 13:14
elszóltad magad
flash=falsh

amúgy aprópénzért... hát igen, amennyiben nyújorki vagy, de idehaza még mindig 70 a minimálbér, és ha ezt vesszük alapul akkor még lehetne olcsóbb is a sz.t.
aza genyó, hogy mire olcsóbb lehetne valami, kiadnak helyette egy negyedével gyorsabbat ugyanannyiért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Movolif
2010.04.02. 13:15
ja igen, és mire érne is valami a gyorsulás, lesz helyette egy pont annyival gépigényesebb progi ami felemészti a különbséget
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fzoltan
2010.04.02. 16:23
régi géppel nem lehet böngészni: hát igen, én is tavaly cseréltem a duron1100-ast athlon xp2000+-ra, mert már elég lassan működött a gépezet... de azóta nincsenek ilyen problémák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!