iPon Hírek

Ballmer az Apple árstratégiájáról

Dátum | 2009. 03. 23.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft és az Apple rivalizálása nagyon hosszú múltra tekint vissza. Az elmúlt évtizedben az Apple szinte monópoliumot szerzett az MP3-lejátszók piacán, és a Macintosh-ok eladása is elkezdett újjáéledni. A Microsoft eközben XP-jével tarol a netbookok piacán, Vista-ját azonban nem igazán tudja jobban elterjeszteni a piacon.

Most azonban fordult a kocka. A recesszió ellenére a Windows 7 egyre jobb választásnak tűnik asztali és netbook téren is, az Apple pedig nem igazán tud ehhez az új gazdasági helyzethez igazodni. A drága Apple termékek eladásai visszaestek, és nincs arra esély hogy az Apple olcsó netbookkal vegye fel a versenyt a konkurenciával. Steve Jobs szerint a vállalat "nem tudja hogyan csináljon olyan 500 dolláros gépet, ami nem egy rakás hulladék".

A kemény beszólásairól is ismert Steve Ballmer legutóbbi interjújában elmondta véleményét az Apple termékeiről. "Egy ideig sikerült növelni részesedésüket, azonban az idők változnak. A recesszió a segítségünkre sietett, ugyanis ki fizetne 500 dollárral többet a mai gazdasági helyzetben egy olyan számítógépért, ami megkapható ennyivel olcsóbban annyi különbséggel, hogy nincs rajta az Apple logó?" (persze ezzel a kijelentéssel is erősen lehet kötözködni, mert attól függ melyik termékről van szó. Van amelyik még az Apple pártiak szerint is túl van árazva.)

Ballmer megérdemelt, vagy éppen meg nem érdemelt Apple-kritizálásairól már külön weboldalt lehetne vezetni. Még 2007-ben azt mondta az iPhone-ról, hogy semmi esély nincs rá hogy jelentős piaci részesedést tudjon szerezni. A piac azonban nem kedvezett Ballmer kijelentésének, az iPhone ugyanis a legjobban kelendő okostelefon a tengerentúlon, és a világpiacon is egyre nagyobb részesedésre tesz szert.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Svindler
2009.03.23. 16:08
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Alvin_ti42...
2009.03.23. 16:23
már kifejtettem egy másik fórumon a véleményem, ide nem írom be, mert enélkül is flame lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Terror
2009.03.23. 16:27
Kíváncsi vagyok hogy mit fog mondani Ballmer ha a Windóze 7 is bukter lesz vállalati fronton.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gylovag
2009.03.23. 18:24
Bizonyos tekintetben Jobsnak nagyon is igaza van, de ezt bármely épeszű ember beláthatja.
A netbookok általában max 10" körüli kijelzővel bírnak és 1024x600-as felbontással, amit hosszú távon nézni baromi szemrontó. A billentyűzet és tapipad is eléggé zsugorítva van, igaz a gépek többi része általában elfogadható.
Az XP-t meg mi okból cserélné le egy vállalat ismeretlen hibákkal rendelkező oprendszerre, ahol fontos az adatok biztonsága? Mert abban ugyebár biztosak lehetünk, hogy biztonsági réseket fognak találni a hackerek. Épeszű cégvezető meg nem kockáztat, de minek is adna megint pénz csak a cserére, ha nem indokolja senki. A lóvéhiány inkább a spórolást irányozza elő.
Én sem ugrok azonnal oprendszert cserélni, mert értelmét nem látom. Tökéletesen fut így is a gépem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Csernus
2009.03.23. 23:13
az iphone haddjuk mert csak a marketing miatt fogyott amiért fogyottt legalábbis a tengerentulon. itt europaban inkább veszek egy htc terméket vagy egy jobb pda-t mint ezt joo meg minden de ennyi pénzért jobbat kapok. erröl ennyit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. okoska
2009.03.24. 08:30
A htc nem lenne rossz csak hat a windows....
Olyan mint a normal windows egyre lasabb ahogy hasznalod meg egyre tobb progi annal lasabb es nem igazan lehet kenyelmesen hasznalni ceruza nelkul es nem is multitouch csak sima es az erintokepernyje sem mukodik olyan jol egyebkent egyiknek sem.Ar kb 30000ft mindenhol elofizetessel mint a tobbi fuggetlenul sem olcsobb egy jobb htc.De hat kinek a pap

lasd itt:


http://www.technet.hu/pdamania/20090323/a_...ile-lal_384732/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Csernus
2009.03.24. 12:20
hát nem tudom nekem fönt van sok progi még sem lassu. és ceruza nélkül tökéletesen használom a HTC Touch Dimaond-omat. amugy egy uj rom-ot raktam fel és 1000X gyorsabb lett mint a gyári. igy meg asztán semmi bajpm vele. az Iphone joo mi 2megapixel kamera autofocus nélkül gratula inkább nem is sorolom. vannak neki is sok hibái amit annyi pénzért amennyit kiadnak az emberek érte nyugodtam bele rakhattak volna. de ez marketing ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kabos
2009.03.24. 13:09
talan mert az apple nem akar olyan 500 dolcsis gepet csinalni ami egy rakas hulladek????

van aki dolgozik a gepen nem csak emailezik meg chathel.

Különben is mindenki vegye meg az igényének és pénztárcájank megfelelö kütyüt.

a gyárto nem tehet róla hogy az itteni átlagkereset töredéke egy normális fizetésnek.

ha az iphone olyan akkor minek is majmoljak a tobbiek annyira???

több mint egy éve hasznalom az iphone-t és nem cserélném le semmire ,pedig nagy nokiás voltam elötte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!