iPon Hírek

Ballmer: Nem baj, ha kihagyják a Vistát

Dátum | 2008. 10. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Érdekes új kijelentést tett Steve Ballmer, miszerint egyáltalán nem baj, ha potenciális céges vásárlóik inkább kihagyják a Vistát, és bevárják a Windows 7-et.

Különös fordulat, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy eddig láthatólag mindent elkövettek annak érdekében, hogy a Vistát mégis jobb színben tüntessék fel, és megtámogassák az ügyét (elég csak a méregdrága reklámkampányukra gondolni) - még akkor is, ha eddigi erőfeszítéseiket leginkább csak az egyszerű otthoni felhasználókra célozták.

Végső soron azonban úgy tűnik - Ballmer saját bevallása szerint is - hogy végül úgyis Vista fog kerülni minden gépre, csak épp nem így fogják hívni, hanem Windows 7-nek... Ami azonban, Ballmer elmondása szerint lényegében és alapvetően továbbra is Vista, csak épp sokkal jobb, letisztultabb, és optimalizáltabb. Mint mondta, miriádnyi külön meg nem nevezett fejlesztést eszközöltek rajta.

Olyan mértékben feljavították tehát - ha a Nagyfőnöknek hinni lehet -, hogy bár lényegileg és alapvetően még mindig Vistáról beszélünk, az újdonság mégis jóval több lesz egy egyszerű szervízcsomagnál. Nos, meglátjuk; legyen úgy, ahogy mondja. Legyen a Windows 7 tényleg jobb; legyen tényleg mentes kompatibilitási hibáktól, gazdálkodjon jól a rendszer-erőforrásokkal, ne zavarja felesleges apróságokkal az embert, és akkor biztos nem fogja bánni senki, hogy végső soron ez is csak Vista.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. leviske
2008.10.17. 14:58
vissza a cikkhez

Szomorú, hogy egy cégvezető ezt ilyen nyiltan ki meri jelenteni... Eddig is nyilvánvaló volt, hogy 2-3 év alatt nem tudnak komolyabban elrugaszkodni a Vistától, de legalább Ők igyekeznének ezt titkolni.

Ezt pedig erős túlzásnak érzem, hogy "minden gépre"... azzal, hogy a cégek úgy döntöttek, hogy megvárják a 7-est, még nem írták alá a szerződést a megvételéről.

Az Intel pl: eddig is jobban hajlott a Linux felé, a HP tudtommal hamarosan kész is lesz a saját Linux rendszerével...

Ha a Windows 7-ben nem kap helyet pár FORRADALMI újítás, akkor még nagyobb fiaskó lehet, mint a Vista... már csak azért is, mert a Vista userek nem fognak váltani, a nagyvállalatoknak meg ugyan úgy nem tud olyan érdekességet felmutatni, ami miatt érdemes volna váltani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!