iPon Hírek

Ballmer végleg megszabadulna Gates-től

Dátum | 2008. 06. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Igencsak elmérgesedett a viszony a Microsoft két fő embere között a Wall Street Journal híradása szerint; Ballmer ugyanis teljesen felül akar kerekedni Gates-en. Nem új keletű ambíció ez a részéről, de mostanra váltak csak igazán szembetűnővé a dolgok.


Egy tanácskozás alkalmával ugyanis annyira összekülönböztek egy ügy kapcsán - amikor is Ballmer számos kollégája védelmére kelt Gates ellenében -, hogy a dolgok nem csak kiabálásig fajultak, de Gates utána rendkívül feldúltan ki is viharzott a helyiségből.

Természetesen mindennek megvoltak az előzményei is: Ballmer ugyanis az évek során fokozatosan átszervezte az egész céget, több hatalmat adott a döntéshozók kezébe, és általános menedzsment-tapasztalatokkal rendelkező embereket emelt olyan pozíciókba, amelyeket addig inkább technológiai irányultságú vezetők foglaltak el. Eközben pedig sokat munkálkodott a Microsoft peres ügyeinek rendezésén is - és tette ezt Gates-nél jóval kompromisszumkészebben és kiegyezésre hajlóbban.

Ami a jövőt illeti, úgy néz ki, hogy Gates június 27-étől gyakorlatilag teljesen feladja a Microsoft-beli pozícióját (napi szinten nem fog már ott dolgozni, csak hetente egyszer, az igazgatótanács egyik tagjaként), és helyette leginkább jótékonykodásnak szentelné magát. Saját elképzeléseit pedig Ballmer sem rejtette véka alá: "Az alapelv az, hogy semmi szükség nem lesz rá [Gates-re]. Hasznát lehet venni, de egyáltalán nem lesz pótolhatatlan".

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. vision
2008.06.05. 16:08
(Vendég_Max_* @ 2008 Jun 5, 13:22)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alvin_ti42...
2008.06.06. 15:40
Ballmer egy *kalap, Gates-et legalább nem dobálták volna meg tojással idehaza, mert sokkal embreségesebb, mint ez a csúcsfej. Sajnálom, hogy Bill elmegy az MS-től, mostanában kezdtem igazán megkedvelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!