iPon Hírek

Bamboo Smart: Új ceruza Galaxy és hibrid Windows 10 gépekhez

Dátum | 2016. 01. 12.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Wacom egy új érintőtollal lepte meg a nagyközönséget Las Vegasban. A vállalat legfrissebb terméke direkt olyan készülékekhez készült, amelyekhez gyárilag nem jár ilyen kiegészítő, vagy ha igen, akkor is csak egy kevésbé minőségi példány. Sok dizájner arcára ülhet ki mosoly a Bamboo Smart hírére.
A Bamboo Smart kétféle kivitelben bukkant fel. Az egyiket Android operációs rendszerű készülékekkel lehet használni, azon belül is kifejezetten a Samsung Galaxy termékcsalád bizonyos tagjaihoz lett igazítva, a másikat pedig kettő az egyben eszközökhöz tervezte a Wacom. A különbség szemmel is látható az érintőtollak között, hiszen a Galaxykkal kompatibilisen csak egy programozható nyomógomb található, míg a másikon kettő van egymás mellett ugyanott. A gomb, illetve gombok segítségével többfajta művelet végezhető el: lehet képernyőmentéseket készíteni, amelyekre jegyzetelhet a felhasználó, előcsalogathatóak az utasítások egy programon belül, valamint egy előre kiválasztott alkalmazás is elindítható így.
A hibrid Windowsos táblákhoz tervezett toll azokkal a szerkezetekkel fog a legjobban funkcionálni, amelyek támogatják az Active Electrostatic technológiát – az AES a Wacom fejlesztése, a vállalat célja ezzel az EMR (Electro-Magnetic Resonance) eljárás leváltása volt. Az Active ES támogatással bíró készülékekhez még csak társítani sem kell az érintőtollat, elég csak a megjelenítőhöz érinteni a Bamboo Smart hegyét, és máris kezdődhet a munka. Mint a legtöbb Wacom által tervezett érintőceruzának, ennek is könnyedén lehet cserélni a fejét. Kemény és puha megoldások állnak majd a felhasználók rendelkezésére. Ez azért fontos, mert a különböző keménységű hegyek jobban passzolhatnak egy-egy munkafolyamathoz. Írni egyértelműen kényelmesebb és célszerűbb a kemény fejjel, hiszen ezzel határozott vonalak húzhatóak minden érintéssel, míg a grafikus munkáknál, például rajzolásnál már egyértelműen előnyt jelent egy puhább hegy.
A Bamboo Smart a lehető legnagyobb kényelem érdekében hengeres testet öltött, így bárhogy fogható használat közben, mindenképpen kézre áll. Az eszköz mindkét variánsa 130 x 9,5 milliméteres, azonban a kettő az egyben gépekhez tervezett „jóval” nehezebb lesz, ez 19 grammot nyom, míg a Galaxy eszközökkel kompatibilis csak 13 grammos. A Bamboo Smart a Wacom honlapjának tanúság szerint eddig a Galaxy Note 3, a Galaxy Note 4, a Galaxy Note Edge és a Galaxy Tab A androidos eszközökkel, valamint a Dell Venue 10 5050, Venue 10 Pro 5055 és Lenovo ThinkPad P40 Yoga készülékekkel lett teljes körűen tesztelve. Ezeknél már biztosan nem lesz probléma a működéssel, de az Active Electrostatic technológiát néhány egyéb masina is támogatja, így például a HP Elite x2 1021 vagy a Toshiba DynaPad N72, vélhetően ezekkel is képes lesz együttműködni a Bamboo Smart. A Wacom újdonsága a vállalat tervei szerint a következő hónapban fog kereskedelmi forgalomba kerülni. A Bamboo Smartért 40 dolláros összeget kér majd a vállalat. Nem egy filléres megoldásról van tehát szó, de ismerve a Wacom technológiai megoldásait, aligha lesznek csalódottak azok a vásárlók, akik beruháznak egy példányra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!