iPon Hírek

Bamboo Spark – a jegyzetek (meg)mentője

Dátum | 2015. 09. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Wacom is felvonult Berlinben az IFA 2015 alkalmával, és egy nagyon érdekes újdonságot mutatott be. A Bamboo Spark egy olyan notesz lesz, ami folyamatosan digitalizálja a felhasználó minden tollvonását.
A Wacom legújabb terméke első ránézésre pontosan úgy fest, mint egy mezei noteszkönyv, pedig valójában sokkal több annál. A Bamboo Spark egy csomag, amiben van egy toll, egy jegyzettömb, és egy kemény tok, ami ezeknek otthont az. A tok egyik oldala üresen árválkodik, arról pedig már a felhasználónak kell gondoskodnia, hogy ezt tetszőleges eszközzel „megtöltse”. Okostelefon és táblagép is kerülhet a bele, de miért is van erre szükség? Lássuk, mire képest a Wacom újdonsága.
A Bamboo Spark segítségével a felhasználók jegyzetei nemcsak papíron lesznek meg, hanem azon nyomban digitális formában is. A speciális tollat társítani lehet a tok bal oldalára szegezett készülékkel, és a papírra húzott vonalak mindegyike azonnal megjelenik majd a felhasználó masináján is. Tehát miközben a tulajdonosa jegyzetel vagy esetleg rajzol a füzet lapjaira, a toll folyamatosan gondoskodik arról, hogy rögtön elkészüljön mindennek a digitális felvétele.
Hogyan működik? A speciális tollnál kezdődik minden, ez a lényege a Bamboo Sparknak. Az ügyes kiegészítő a Wacom korábbi fejlesztését, egészen pontosan az elektromágneses rezonancián alapuló érzékelőt kihasználva képes hajszálpontosan megjegyezni minden kézmozdulatot, amit a felhasználó tesz az A5-ös formátumú lapok felületén. A toll Bluetooth kapcsolatot létesít a hozzá csatlakoztatni kívánt tablettel vagy okostelefonnal, és így viszi át az adatokat digitális formába. Érdekesség, hogy a trükkös toll képes megjegyezni akár 100 oldalnyi jegyzetelt szöveget is, szóval akkor sem kell a felhasználónak pánikba esnie, ha elfelejtette magával vinni azt a készüléket, amire eredetileg a digitális másolatot szerette volna elkészíteni. A dokumentumok mentésére sor kerülhet .JPG vagy .PDF fájlformátumban is, attól függően, hogy az adott munka mit kíván meg. Ezeket később elő lehet venni, és akár utólag is könnyedén manipulálhatóak – mintha csak másnap folytatná a rajzát az ember a papíron. A vállalat hosszú távra tervez, jól mutatja ezt az, hogy még csak most mutatták be a készüléket, de máris kitértek a jövőben elkészülő frissítésekre. Számos képességen dolgoznak a színfalak mögött, ilyen például a kézírásfelismerés, ami a mozdulatokat kiismerve próbálja majd azonosítani a személyeket.
Három verzióban lehet majd megvásárolni a Sparkot, itt az jelenti az eltérést, hogy milyen készülékre lett szabva a tok gyárilag üres oldala. Készül belőle egy termékspecifikus megoldás, ez kifejezetten az iPad Air 2-re szabott, továbbá egy olyan, ami maximum a 9,7 hüvelyes táblagépekhez passzol majd, és végül egy okostelefonbarát variáns is. A használatához elengedhetetlen lesz a Wacom programozói által készített Spark alkalmazás, amely elérhető lesz Androidra és iOS-re is, sajnos egyéb operációs rendszert viszont nem támogat. Az applikációt a Play Áruházból, illetve az App Store-ból lehet majd letölteni. A Spark appal már online tárhelyekre, vagy más alkalmazásokba is exportálhatóak a jegyzetek, így például a Dropboxra, az Evernote-ba vagy akár a Wacom saját felhőjébe. Egy töltéssel 8 órán át lehet majd folyamatosan használni a tollat, szóval hellyel közzel kibírhat egy teljes napot.
A Wacom Bamboo Spark októbertől lesz kereskedelmi forgalomban megvásárolható. És, hogy mennyit kell majd érte kifizetni? Nos, mindössze 160 eurót, ami egy igazán kellemes meglepetés, ugyanis a Wacom termékek általában elég borsos árcédulát szoktak kapni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. profiproci
2015.09.07. 16:22
Jó ötlet, de a 8 óra kevés egy húzós jegyzetelős napon sajnos... amikor reggel 8- este 8 ig van óra ....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.09.07. 20:52
8óra folyamatos használat, órák közben azért van szünet. Plusz még a tény, hogy elég olcsón kapni már powerbankot, nem hangzik ez olyan rosszul
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zephyrus
2015.09.07. 21:36
mostanában ráadásul a konnektor se ritka...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Whysper profi...
2015.09.09. 17:02
3-10 Font ebayről a mobil charger. Müködik is mert nekem 3 euros van ami telejsen maxra tölti a telefonomat. gondolom egy 10-es már tudja ezt is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!