iPon Hírek

Bambuszlaptopok az ASUS-tól

Dátum | 2008. 03. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Láthatólag egyre divatosabbá válik a - legalább látszólagos - környezettudatosság a számítástechnika nagyjai között is; ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy az ASUS is előállt egy sor "zöld" koncepttermékkel a CeBIT alatt.

És hogy mennyire "zöld"? Nos, egész pontosan bambusz alapanyagú... laptopokkal, mini PC-kkel és LCD-kkel jelentkeztek. Elmondásuk szerint szándékukban áll hozzájárulni a Föld megmentéséhez és ennek megfelelően, a minél hatékonyabb környezetvédelem érdekében törekednek alternatív anyagok felhasználására; ezirányú, jelentős kutatásaik eredményeképp születhetett meg ez az új széria.


Hozzátették azt is, hogy itt - ráadásul - nem csupán az anyagról van szó, de a szellemről is: a bambusz ugyanis azon túl, hogy harmonikusan ötvözi a régit az újjal, egyrészt egyfajta spirituális melegséget is hordoz a maga egyéni tapintásával és illatával, közelebb visz a természethez, másrészt pedig a kínai kultúrában hagyományosan a nyugodt és békés bölcsesség jelképe is, amely segíti a lélek szárnyalását - az ASUS mérnökei pedig igyekeztek a bambusznak ezt a spirituális jellegét az új termékekbe is átmenteni.

Természetesen az új gépek megfelelnek az RoHS szabványnak is (mérgező anyagokat és nehézfémeket alternatív anyagokkal helyettesítenek), és környezetbarát jellegük mellett természetesen megőrzik erejüket és teljesítőképességüket is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások