iPon Hírek

BandFuse: Rock Legends - egy újabb valódi gitáros játék

Dátum | 2013. 11. 07.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A gitárjátékok műfajában a műanyag kontrollerek korszaka leáldozóban van, és egyre inkább a valódi hangszerrel működő, oktató jellegű programok kerülnek előtérbe. A Ubisoft-féle Rocksmith volt az első valódi gitárt használó darab, amely profi és nagyon jól használható oktatóprogramnak bizonyult és közkedvelt lett mind az amatőr, mind a profi zenészek körében. Ezért érdekes, hogy most egy eddig teljesen ismeretlen cég, a Realta Entertainment Group egy hasonló koncepción alapuló játékot fejleszt, BandFuse: Rock Legends címmel. A Realta főnöke, Steve Gomes elmondta, hogy kontrolleres játékokkal már valóban tele van a piac, viszont ők úgy érezték, hogy a valódi gitáros játékok között van még helyük. Nézzük, hogy mit ígér nekünk a BandFuse! A játékban szereplő oktatóvideókat olyan híres rocklegendák prezentálják, mint Slash a Guns N' Rosesból, Zakk Wylde, Ozzy Osbourne régebbi gitárosa, Bootsy Collins basszus legenda, George Lynch, a Dokken volt gitárosa és a The Lynch Mob alapítója, sok más ismert zenésszel a együtt. A gitár és basszussgitár mellett - melyeket egy átalakítóval USB-re csatlakozhatunk -, mikrofon segítségével még énektudásunkat is próbára tehetjük. A darabban szereplő 55 dal teljes listája a játék honlapján megtekinthető. A tabulatúrákra építkező kezelőfelületet teljesen egyedinek mondják ugyan az alkotók, de igazából a Rocksmithben is ilyesmit találunk, valamint itt is használhatunk erősítőket és effekteket. Multiplayerben négy játékos zenélhet illetve énekelhet együtt, ehhez azonban már külön hardver szükséges, ami a Band Packben megtalálható. A játékban karrier módot is találhatunk, melynek segítségével kezdő gitárosból vagy énekesből kellő kitartással rocklegendává válhatunk. A BandFuse: Rock Legends november 19-én jelenik meg Xbox 360-ra és PS3-ra a Mastiff kiadó gondozásában, 69,99 dolláros áron.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Steven86
2013.11.07. 20:49
zenéket megtanulhat akárki, de attól zenélni még nem fog tudni! Ahogy régi mesterem mondta: "A gitárral úgy viselkedj mint a nőddel! Ha azt akarod, hogy doromboljon, finoman adj neki, de ha azt akarod, hogy üvöltsön BASSZÁL neki oda!" ez így igaz a zenélés fílingjét nem adja vissza egy ilyen fostalicska sem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2013.11.08. 10:18
Na megint előjött a kultúra... A vicc pedig az hogy pont az önmagukat kulturált zenésznek nevező.

Azokról mi a véleményed akik zeneiskoládban tanultak, és kottából is simán játszanak elsőre bármit, és azókról akik otthon tanulgatták, megtanulták érzésre hogy melyik hang hol van, hogy fogja le, és hogy váltson? Mert ez a program az utóbbiaknak segítség lehet, és szórakoztató is.

Persze egy gitársznob aki szerint 50-80ezret kell kiadni egy tanuló gitárra is, soha nem fogja megérteni azt aki ilyenekkel akar szórakozni, és elkezdeni tanulni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!