iPon Hírek

Banki csalás az Android-piactéren

Dátum | 2010. 01. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Veszedelmes alkalmazás került ki az Android Marketre - egy ingyenes "banki ügyintéző", amely ugyan valóban banki ügyeket intéz, csak épp mások javára, a hozzáférési adataink elhalászásával.


Az inkriminált alkalmazás a First Tech Credit Union bank hivatalos ügyintéző programjának adta ki magát, és meglepően könnyedén be is jutott a piacra, holott azért ott is ellenőrzik a beküldött alkalmazásokat, hasonlóan az iPhone App Store-jához.

Különbségek azért persze vannak: míg az App Store-nál napokig tart az ellenőrzési-engedélyezési eljárás, és a fejlesztő soha nem lehet biztos benne, hogy milyen indokkal utasítják majd el (vagy engedik át, hogy aztán kis idő múlva pótlólagosan, visszamenőleg szabaduljanak meg tőle), addig az Android Marketnél mindez csupán néhány órát vesz igénybe, és elvileg átláthatóbb az értékelési rendszerük is - csak ezek szerint az ellenőrzés sietőssége miatt csorbát szenved az alapossága.

Mindez azért is igazán különös, mivel az Android Marketnél elvileg kiemelt figyelmet fordítanak épp az ilyen jellegű visszaélések kiküszöbölésére - így most szép kis leckét kaptak arra vonatkozólag, hogy ennek érdekében bizony jóval éberebbnek kell lenniük... nekik is, és a felhasználóknak is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. StevyXIX
2010.01.12. 21:41
Annak is sok esze van aki megadja ilyen jellegű adatait, nem sok helyen merem én se megadni, Steamen használtam szinte csak eddig a kártyámat online fizetésre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. papus016
2010.01.12. 21:59
Nekem nincs is "online bakkártyám" AppStore bol Jóbarátom accjával "veszem" meg azt amit már ő is... mert ugye AppStore ban csak 1x kell valamit megvenni és utána annyiszor töltöd le ahányszor akarod Se PayPalom nincs se semmim valahogy idegenkedem az ilyenektől...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!