iPon Hírek

Baráti nyomkövetés a Google-el

Dátum | 2009. 02. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Bemutatta legújabb térképészeti szolgáltatását a Google, amelynek segítségével immár ezt a területet is átszőhetjük társasági kapcsolatainkkal. Az újdonság a Latitude nevet viseli, és nem kevesebbet tesz lehetővé, mint barátaink nyomon követését.

A szolgáltatás meglehetősen univerzális, mivel egyaránt használható okostelefonokról, Chrome-ból, vagy épp egy különleges iGoogle gadget útján. Segítségével hírt adhatunk barátainknak és ismerőseinknek jelenlegi tartózkodási helyünkről, vagy épp az övéket tekinthetjük meg, megkönnyítve ezzel is esetleges találkozók és összejövetelek könnyű koordinálását.

Ez persze már önmagában is egy jó dolog, de így még nyilván nem lenne elég - így közvetlenül a Latitude-ból küldhetünk e-mailt vagy SMS-t, helyzetfrissítő üzeneteket, vagy Google Talk-olhatunk is elkapni kívánt cimboráinkkal... és, telefonok esetében természetesen fel is hívhatjuk őket.

Aki azonban már retteg a magánszférája miatt, az is megnyugodhat, mivel a fejlesztők kiemelt fontosságúként kezelték ezt a kérdéskört: a nyomkövetés szigorúan beleegyezéses alapú, vagyis aki nem kívánja, hogy tudják, hol van, arról nem is fogják tudni. De az is megoldható, hogy csak bizonyos emberek elől titkoljuk el az éppen aktuális helyzetünket - helyette akár egy fals pozíciót is megadhatunk.

A Latitude máris elérhető a Google Maps Mobile frissítéseként BlackBerry OS-en, Symbian S60-on és olyan Windows Mobile okostelefonokon, amelyek vagy natív GPS-szel vagy támogatott pozicionálással rendelkeznek. Az Android-alapú mobilokra néhány napon belül jut el a program, míg az iPhone-os és iPod touch-os Google Mobile App szintén "nagyon hamar" várható.

                                    

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.02.05. 17:05
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. alien24
2009.02.05. 17:40
The Latitude iGoogle gadget is not currently available for your location
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Insignia
2009.02.05. 18:48
kapcsolodj vmi kulfoldi proxyn keresztul es maris szetheted
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. alien24
2009.02.05. 22:53
sokra megyek vele ha Mo terkepen nem muxik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!