iPon Hírek

Barebone egybegép és új notebook a Gigabyte-tól

Dátum | 2011. 09. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Gigabyte kínálata hamarosan egy új noteszgéppel bővül, de a gyártó ezzel együtt egy barebone egybegépről is lerántotta a leplet, amelyben ugyanaz az vékony H61-es mini-ITX alaplap teljesít szolgálatot, amelyről a napokban már beszámoltunk.

Érkezik a Q2532C, egy 15,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott notesz


A teljesen átlagos mérettel érkező – 34 milliméter vastag – notebook az Intel jól bevált Huron River platformja köré épül, azaz második generációs Core i3-as, Core i5-ös és Core i7-es, valamint Celeron, illetve Pentium processzorokkal lesz elérhető, választásunktól függően. A 15,6 hüvelykes képátlójú LCD kijelző LED-es háttérvilágítással üzemel, natív felbontása pedig 1366 x 768 pixeles értéket képvisel. Az újdonság akár 8 GB-nyi rendszermemóriával és 320 GB-os, 500 GB-os, 640 GB-os vagy 750 GB-os merevlemezzel kerülhet a boltok polcaira. Külön videokártya opció ezúttal nem áll rendelkezésre, így a terméknek az adott processzorba integrált Intel HD Graphics videó vezérlőre kell támaszkodnia.


Optikai meghajtóból DVD-írót vagy Blu-ray kombó egységet kérhetünk a noteszgépbe, de a felsoroltakon kívül természetesen Gigabites Ethernet vezérlő, 802.11 b/g/n típusú WiFi adapter, 3.0-s Bluetooth adapter és egy 1,3 megapixeles beépített webkamera is a kínálat részét képezi, sőt, még hét az egyben memóriakártya-olvasót is kapunk a noteszgépbe.


A hatcellás akkumulátorral rendelkező újdonság előtelepített Windows 7 Home Premium, illetve Professional operációs rendszerrel lesz elérhető. A Gigabyte illetékesei egyelőre nem árulták el, hogy mennyibe kerül majd a Q2532C.

Jön a GB-AEDT, egy DIY egybegép

A Gigabyte új egybegépe több szempontból is különleges. Egyrészt a termék egy  félkész megoldásnak minősül, ugyanis a kijelzőn, a házon, a vékony mini-ITX alaplapon és a rendszerhez tartozó tápegységen kívül semmi egyebet sem tartalmaz, ami annyit jelent, hogy a processzort, a memóriát és a merevlemezt nekünk kell hozzá beszereznünk és beszerelnünk, hogy csak a legfontosabb összetevőket említsük. A másik ok, amiért a termék különleges az az, hogy az Intel mini-ITX alaplap köré épülő egybegép szabványát alkalmazza.


A csontváz-konfiguráció alap esetben tehát egy 21,5 hüvelykes képátlójú, 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemelő érintőkijelzőt tartalmaz, belsejében pedig a Gigabyte Thin mini-ITX formátumú alaplapja lapul, amelyről korábban már beszámoltunk. A deszka H61-es lapkakészletet használ és LGA-1155-ös tokozású Sandy Bridge processzorok fogadására ad lehetőséget. A processzorhoz a rendszer valószínűleg kínál egy speciális hűtőt is, méghozzá valami olyasmit, mint amilyet az ECS nemrégiben bemutatott DIY egybegépében is láthattunk.

Az 531,05 x 392,48 x 69,35 mm-es mérettel rendelkező konfiguráció belsejében 8 GB-nyi DDR3-1333 MHz-es rendszermemória (So-DIMM), egy 3,5 hüvelykes SATA adattároló, valamint vékony optikai meghajtó kaphat helyet, sőt, az alaplapnak hála, még mSATA formátumú SSD meghajtó alkalmazására is van mód. A termék két USB 3.0-s porttal, Gigabites Ethernet porttal és egy négy az egyben memóriakártya-olvasóval is rendelkezik, opcióként pedig TV-Tunerrel, vagy akár WiFi adapterrel is felszerelhetjük, hála a mini-PCIe bővítőhelynek.


A barebone egybegép hamarosan kapható lesz kereskedelmi forgalomban, de hogy pontosan mennyiért lehet majd hozzájutni, az egyelőre rejtély.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. asimov007
2011.09.10. 22:01
Hát a dizájner nem sokat dolgozott egyiken se. Mint 2 faék oly egyszerűek. De gondolom nagyon olcsók lesznek. Afrikában nagy sikerük lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zabalint
2011.09.11. 12:14
Ki nem szarja le a gép kinézetét?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. asimov007
2011.09.11. 12:55
Zabalint:

Az Apple sikereit elnézve: elég sokan. Majdhogynem többet nyom a vásárlók nagyon-nagy százalékánál, mint a belső tartalma. Lásd netbookok példája.. Semmire nem jó, de fogy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!