iPon Hírek

Battlefield: Hardline - gondok vannak az indulással

Dátum | 2015. 03. 19.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

A Battlefield 4 startja az egyik legkatasztrofálisabb volt a játékipar történelmében. Az Electronic Arts illetékesei hosszú hónapokon keresztül arra kényszerültek, hogy kis túlzással élve, majdnem minden nyilvános felszólalásukkor elnézést kérjenek a játszhatatlan és élvezhetetlen FPS súlyos technikai hibáiért. A kiadóóriásnak a bíróságon is meg kellett védenie magát, mert több per is indult ellene azzal a váddal, hogy tudatosan félrevezette a befektetőket a BF 4 minőségével, és a várható haszonnal kapcsolatban. A pert ugyan megnyerték, de a gyalázatos indulás jókora lyukat ütött az amúgy is felemás megítélésű vállalat renoméján.
A cég szerencsére úgy néz ki, hogy tanult a leckéből, és Battlefield: Hardline-al technikai szempontból nincsenek gondok. Azonban, a játékosok öröme ennek ellenére sem lehet felhőtlen. Ez alkalommal nem a fejlesztők kontármunkája miatt, hanem pár script kiddie mesterkedésének köszönhetően jelentkeztek fennakadások. A túlterheléses támadások jelenleg csak az Xbox One felhasználók szórakozását keserítik meg, tehát nem beszélhetünk globális, minden platformot érintő problémáról. A készítők a játék Twitter-oldalán tudatták a játékosokkal, hogy már gőzerővel dolgoznak az önjelölt „hackerek” szarvának letörésén. Viszont, a program európai megjelenése utáni gondok már valamivel komolyabbnak tűnnek. Sorra érkeztek olyan üzenetek a felháborodott PS4 és Xbox One tulajoktól, hogy a szerverek túlterheltsége miatt nem tudnak egyikre sem csatlakozni, így képtelenek kipróbálni a multit. Ti tapasztaltatok bármiféle problémát játék közben?
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. GAdam1992
2015.03.19. 13:24
Eskuszom olvastam valahol egy idezetet a fejelszto csapattol, hogy "nem lesz gond az indulaskor"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. elrohir23
2015.03.19. 13:31
Mikor tanulják meg az emberek hogy gémet nem rendelünk elő már... majd ha már jól fut, akkor kell megvenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. abash
2015.03.19. 13:39
Teljesen egyetértek veled!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Benny
2015.03.19. 13:39
Nem a fejlesztők hibája, h vannak még olyan unatkozó 14 évesek akik hackernek hiszik magukat és így próbálnak hírnevet szerezni. Amikor majd kopogtat a hatóság náluk és anyuka csodálkozó tekiktettel nyit ajtót, akkor majd lehet átgondolja pistike, h megérte-e.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. maxpapa
2015.03.19. 13:48
Hogy mi a faszért kell mások szórakozását elrontani,ezt sose fogom megérteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. FaL
2015.03.19. 14:00
Életem második és egy ideig azt hittem utolsó pre-ordere volt a BF4 (BF3 volt az első).
A no life gamernek nem volt igazából probléma, mivel 24 órában játszva nem olyan zavaró, de amikor hazaérsz munka után és az otthoni dolgok lerendezése után leülnél egy-két órára játszani és nem tudsz mert kidob a szerver, kifagy, stb. akkor igencsak felforr az ember agyvize.
Csak a teljesség igénye nélkül, amire így majd másfél év távlatából emlékszem:
- Random ledobott a szerver, ami önmagában nem lenne gáz, de a progresst nem mentette, úh amikor fél-1 óra játékod ment a levesbe az rohadt idegesítő volt
- Shanghai-t vagy 2 hónapig nem lehetett játszani kb, mert a loading alatt kifagyott a játék
- eszméletlen fps dropok vagy vmi memóriakezelési problémák voltak
- netcode, hitreg problémák
Ezek azért szerintem elég súlyos, a teljes játékélményt érintő problémák voltak.

Mindettől függetlenül a SW:BF-ot is elő fogom rendelni, mert vannak ilyen in-game hülyeségek, amiket másképp nem tudsz megszerezni, viszont 100% hogy első napon, sőt még az első hónapban sem fogok hozzányúlni. Majd miután az első hetek agyvérzést keltő bugjainak egy részét kigyomlálják, akkor ülök le vele játszani. Sajnos manapság ilyenné vált a AAA játékipar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. siriq
2015.03.19. 14:20
Mar meg sem vettem. Talan ha olcson 10 euroert beszerezhetem egy set up program kereteben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. jurganov
2015.03.19. 15:13
hihető, hogy pár tizenéves szivatja a multikat... de takarónak jók
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. wishformor...
2015.03.19. 17:36
Azert az ido nem szepiti meg ezeket a dolgokat, konkretan hetekig kapa szar jatszhatatlan volt a multi, hitreg / netcode / random fagyasok es a memory leakek miatt. Ehhez nem kell nolifernek lenni hogy megtapasztald, csak el kell inditani a jatekot. keresd vissza a forumokban / elso review cikkekben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Whysper
2015.03.19. 17:45
Nekem a PIROS tilost a TESo vágta be és még jó ,hogy nem vettem meg mert most ingyenes lett nem havi díjas + graf is szépült ,de azt mondom Én akkor is abban látom a bajt,hogy felnőttünk már IT szempontból kor függetlenül annyira,hogy ha már 30-100 Fontokat kérnek el egy játékért akkor könyörgöm rakják már össze rendesen. Kíváncsi lennék a Chelseanél ahol dolgoztam és 200 Fős foci részleg 400 fő staff és csak félig kész kaját adtunk volna minden nap pedig 600 főre kellett külön oda figyelni... Szóval úgy látom csak a Játék iparban vagyunk ennyire elnézőek ,hogy a félig kész ételt is megeszik az emberek más más indokokkal?

Van egy Aplha beta vagy egy Closed beta és,ha akkor sem jó akkor is kiadjuk mert majd azt mondjuk Sorry feltörték a rendszerünket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mikej95
2015.03.19. 18:39
DDoS megint. Egy hülye is meg tudja csinálni, de honnan szerzik hozzá a zombihadsereget, hogy ekkora szervereket lelőnek csak úgy?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. daved50
2015.03.19. 19:27
ki gondolta volna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Chavalier mikej...
2015.03.19. 21:46
Gondolom a múltkori peresek bosszúja lehet ez (:
Meg lehet ezt oldani hiphopp, nem nagy kunszt összeszedni annyi embert ami már kifog akár egy ilyen cégen is. De persze ez sem fog sokáig tartani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Nihiliach
2015.06.28. 12:23
Hali. nekem olyan problémám van a játékkal, hogy indulásnál elkezdi tölteni a játékot majd megfagy. Csak a laptop ujjra-indítása segít. De már 4 pályát végig vittem benne és egyszer korábban előjött ez a hiba és csak a rendszer újra telepítése oldotta meg. Nincs túl sok kedvem még egyszer újra telepíteni az egész rendszert.... Esetleg bárkinek valami ötlet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!