iPon Hírek

Battle.net részletek

Dátum | 2009. 08. 22.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Rob Prado rengeteg mindent mesélt a BlizzCon első napján az új Battle.net felhőről. Mint azt mi is elmondtuk már, a rendszer hasonlóan fog működni, mint az Xbox Live. Lesz rajta friend list (ismerősök/barátok listája), chat, achievementek és az összes Blizzard játékot magába foglalja majd, ergo egy név és jelszó tartozik majd a WoW, SC és Diablo játékokhoz is.


A rendszer tárolja majd a mentéseinket is, így azokhoz bármikor, bárhonnan, bármilyen számítógépről hozzáférhetünk (ahol fel van telepítve a kívánt játék természetesen). Az új matchmaking rendszerrel könnyedén indíthatunk majd versenysorozatokat (tournament), ahol beállíthatjuk azt is, hogy milyen képességszintű játékosok nevezhetnek. A StarCraft II-be való belépés gyakorlatilag olyan lesz, mintha egy MMO-ba jelentkeznénk be. Lesz lehetőség offline játékra is, ilyenkor a Guest opciót kell majd választanunk.

Akkor is láthatjuk majd ha barátaink valamelyik Blizzard játékba bejelentkeznek, ha éppen single playerben játszunk. (Hasznos lehet például, ha várjuk az egyik WoWos ismerősünket, de egyedül nincs kedvünk Azerothon bóklászni. Így elmehetünk inkább StarCraftozni addig...) Összefoglalva, kis felbukkanó ablak jelenik meg, ha: belogol egy ismerős, ismerős achievementet csinál, vagy üzen nekünk. Nagy friend lista mellett ez egy idő után elég idegesítővé válhat, úgyhogy valószínűleg kikapcsolható lesz az egész, vagy egyes részei, ahogy nekünk tetszik.

Beszélgetni azonban nem csak így tudunk majd (hiszen ez egy kicsit tolakodó megoldás). Mint azt már írtuk, lesz rendes chat, személyes, party és klán ablakokkal. A rendszer lehetővé teszi majd nekünk, hogy Facebook szerűen kedvünk szerint csoportosítsuk az ismerőseinket, vagy 1 ID alá csoportosítsuk a személy összes aliasát és karakterét. Ez így átlépi az egyszerű karakter-karakter ismeretséget, aminek már nagyon ideje volt (főleg ha tele vagyunk barátokkal, akiknek általában ezer karakterük van).

Minél több achievementet teljesítünk majd, annál több minden válik elérhetővé majd számunkra, így például avatárok, vagy jópofa matricák, amiket rányomhatunk a játékbeli egységeinkre!


Sokkal könnyebb lesz majd a játékkeresés, rengeteg sok filtert építettek be, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb ellenfeleket a magunk számára.

A teljes battle.net képgalépria letöltéséhez katt ide.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. littleguy
2009.08.23. 12:25
VISSZA A HIRHEZ

Jó lesz ez, jó lesz ez szerintem... Eddig is így gondoltam, hogy nem lesz rossz, de azért a sima LAN-t ne hagyják már ki az SC2-ből!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ange[L]^
2009.08.23. 19:34
semmi féle képp nem lesz benne lan.. "az már történelem" ..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!