iPon Hírek

Bearanyozódik a Windows Phone 8

Dátum | 2012. 09. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Nagyon úgy fest, hogy a Microsoft a Windows Phone operációs rendszer fejlesztésében elérte az utolsó fázist. A következő lépés már a gyártókra hárul, ugyanis innentől a WP 8 egy ideig biztosan nem esik át gyökeres változáson, úgyhogy meg lehet kezdeni a szükséges driverek és szoftverek csiszolgatását.


A hírről persze nem személyesen a Microsoft számolt be, mivel ezek belsős információk, ám a kiszivárogtató WP Central két biztos forrásra is hivatkozik. A Windows Phone 8 életében a megjelenés előtt ez az utolsó „nagy” mérföldkő az RTM-é (Release to Manufacturing). Ezzel a vállalat mérnökei egy 2011 óta tartó fejlesztés végére tehettek pontot.

A Windows Phone 8 annak ellenére, hogy első ránézésre szinte semmit nem változott a 7-hez képest, a háttérben teljesen megújult. Az operációs rendszer magját most már az NT kernel adja, így lehetőség lesz az élvonalbeli technológiákkal, hardverekkel (HD kijelző, több mag, NFC) párosítani a WP 8-at. Ennek köszönhetően végre az új okostelefonok minden téren felvehetik a versenyt az Androidot és az iOS-t futtató vetélytársakkal.

A következő komolyabb feladat a fejlesztőknek szánt SDK (Software Developement Kit) befejezése és kiadása. Ez is közel van már a publikáláshoz, sőt, néhány kiválasztott már le is tölthette.

Az eddig ismert modellek, bár a HTC 8X még nem hivatalos
Nekünk az első telefonok kereskedelmi forgalomban való megjelenése az igazán fontos, erre viszont még várnunk kell. Ezek vélhetően az október 30-ával nyitó BUILD 2012 fejlesztői konferencia után kerülhetnek a boltok polcaira november elején.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. misuka
2012.09.17. 16:29
Kullognak a konkurencia után,és még ronda is...!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. HUFEUR
2012.09.17. 17:52
misuka:

Az relatív, hogy ronda-e, elején nekem sem tetszett, de aztán élőben is próbálgattam még a WP7-et, és megtetszett a kinézete is, WP8 meg csak jobb lett.
Illetve maga a telefon dizájnja is nagyon bejövős (persze nem a Samsung, az nagyon gagyinak néz ki, de pl. az összes Nokia).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gordon85
2012.09.17. 23:06
Hali

Nekem is volt wp7 telom ket honapig.egy borzalom volt az egesz.egy zune nevu progival kelett bohockodni,mai napig nem ertem mire Is volt az jo.szal en akkorat csalodtam a wp7 be ha ingyen dobalnak se kene.android feludules ehez kepest.
Ensem ajanlom senkinek ezt a gagyifont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mythbuster
2012.09.18. 01:23
Ahogy elnézem a microsoft a mobil szegmensben is kiverte a biztosítékot! Nem tudom ezek mit gondolnak, miből fognak majd megélni a továbbiakban ha az asztali felhasználók legszívesebben ballmert küldenék a metró alá, a VS 2012 úgy lett szar ahogy most van, és a mobil szegmensben is kiszakadt a biztosíték!

Menjenek a híd alá patkátyra vadászni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tomboy013
2012.09.18. 15:55
Nagyon jó rendszer a WP. Ezek a telefonok is gyönyörűek. Használhatóságában magasan veri a többi rendszert. A kinézet relatív, de szerintem a legigényesebb ami a mai piacon van. Én csak ajánlani tudom a rendszert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!