iPon Hírek

Bearanyozódott a Mac OS X 10.8 Mountain Lion

Dátum | 2012. 07. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az Apple szoftvermérnökei egy ideje készítik a vállalat következő operációs rendszerét, ám most már közel vannak a célhoz.


A Mac OS X 10.8, amely Mountain Lion kódnév alatt fut, végre bearanyozódott, ami annyit jelent, hogy az új operációs rendszer lényegében elkészült, és tegnap óta a fejlesztők rendelkezésére áll. Meglepő tény, hogy a Developer Preview 4-es kiadáshoz képest csak minimálisan változott az új build verziószáma: a fejlesztők rendelkezésére bocsátott Golden Master (GM) kiadás a 12A629-es verziószámot viseli. Amennyiben a terveknek megfelelően halad minden, úgy ez a változat lehet a végleges, kereskedelmi forgalomba szánt Mac OS X 10.8 is.


Hogy pontosan mikor jelenik meg a Mac OS X 10.8 Mountain Lion? Nos, a jelenlegi tervek szerint még ebben a hónapban. A korábbi információk alapján az új operációs rendszerre 19,99 dollárért cserébe lehet majd frissíteni meglévő Leopard, illetve Lion operációs rendszerünket. A jelenleg forgalomban lévő Mac konfigurációk esetében a Mountaion Lion ingyenes frissítés formájában válik majd elérhetővé.

Az új operációs rendszerrel kapcsolatban további információk az Apple hivatalos weboldalán találhatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. atiska007
2012.07.12. 14:25
nem rossz!

De mekkora f@szság, hogy preview 4-ről nem lehet frissíteni GM-re...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!