iPon Hírek

Bedlam - "A mennyország börtön. A pokol játszótér."

Dátum | 2014. 07. 29.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Bedlam című különleges FPS Christopher Brookmyre, skót író azonos című regénye alapján készült. Főhőse a Neurosphere nevű orvosi szkennerekkel foglalkozó vállalat programozója, aki egy napon az egyik készülékük tesztje közben annak az FPS-nek a világában találja magát, amellyel kamasz éveiben játszott. A magyarázat és a hazafelé vezető út keresése közben felfedezi, hogy egy olyan több összekapcsolódó világból álló univerzumban van, amely az FPS-ek és más videójátékok fejlődésének történetét követi nyomon. A játék és a regény pár dologban eltérnek egymástól: a könyvben a főhős egy Ross Baker nevű úriember, itt viszont női főszereplőt kapunk, Heather Quinn személyében, aki szintén nagy gamer és sci-fi rajongó. A főszereplőváltás az alkotók szerint új perspektívát eredményez és sok humoros helyzethez vezet. A nosztalgikus elemeket tartalmazó játék főként azoknak készült, akik 80-as 90-es évek játékain nőttek fel, vagy éppen kedvelik ezeket a darabokat. A játék elkészítésének és a regény megírásának története sokkal jobban összefonódik, mint gondolnánk - nem egyszerű adaptációról van szó, a két mű egymással párhuzamosan készült. A játék fejlesztője, Nick Witcher mindig is nagy rajongója volt Christopher Brookmyre könyveinek (magyarul a One Fine Day in the Middle of the Night jelent meg tőle Elcseszett paradicsom címmel), melyekben gyakran talált intelligens hivatkozásokat számítógépes játékokra, és ez alapján úgy gondolta, hogy az író tapasztalt gamer lehet. 10 évi könyvolvasás után Witcher végül elhatározta magát és írt egy emailt az írónak, amelyben megkérdezte, lenne-e kedve számítógépes játékot készíteni. Másnap hívást kapott egy rejtett számról, a vonal másik végén valaki így mutatkozott be: - Hallo, Chris Brookmyre vagyok. - Na jó, kopj le - mondta Witcher. - De az akcentust, azt legalább jól eltaláltad. Aztán kiderült, hogy a telefonáló tényleg a skót író, és egy szép barátság vette kezdetét. A Bedlamot Early Access verzióban már augusztus 8-tól kipróbálhatjuk Steamen, ebben a korai változatban a teljes játéknak kb. az egyharmada lesz elérhető, egészen pontosan a Starfire és a Death or Glory nevű világok, összesen 12 pályával. Az alábbi trailer meglehetősen régi, még a férfi főszereplő látható benne, az új előzetest augusztus 5-én a BAFTA Games Showcase keretein belül fogják bemutatni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Meteoreso
2014.07.29. 21:01
hú micsoda retró fíling jön rá az emberre...
a spektrum loadernél borsózott a hátam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. leeroy82
2014.07.29. 23:16
plusz a manic miner, de rohadt nehéz játék volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Leeroy
2014.07.30. 01:01
Ez királyság lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kadarivi
2014.07.30. 08:41
Evoland FPS kivitelben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ByrDer
2014.07.30. 15:23
Érdekes gondolat, de én inkább játszanék az eredeti játékokkal mint ezzel az olcsó másolatok igénytelennek látszó kotyvalékával...

Ez a jó a PC-ben. Nem kell HD re-release, meg enhanced edition, meg ilyen retro mókolás hanem a régi eredeti játékokat bármikor elő lehet venni és még mindig működnek és még mindig jók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mcganyol
2014.07.30. 18:25
ez azért kicsit túlzás. dosbox-al _majdnem_ minden működik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!