iPon Hírek

Befejeződött az OiNK BitTorrent-portál elleni vizsgálat

Dátum | 2008. 09. 12.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Még tavaly októberben kapcsolták le a népszerű OiNK BitTorrent trackert holland és brit nyomozók. A vizsgálat ma ért véget: az adminisztrátort, Alan Ellis-t összeesküvéssel és megtévesztéssel, két feltöltőt pedig szerzői jogok megsértésével vádolnak.

Még idén májusban tartóztattak le öt férfit és egy nőt, mert zenét osztottak meg az OiNK trackeren. A gyanúsítottakat bevitték kihallgatásra, valamint DNS-mintát és ujjlenyomatot vettek tőlük. Két hónappal később két embert kiengedtek, de a bent megmaradt négy feltöltőből kettőt már ma vád alá helyeztek. A vád: szerzői jogok megsértése egyetlen CD feltöltése miatt.

Az adminisztrátort érdekes módon nem szerzői jogok megsértésével, hanem "összeesküvéssel és megtévesztéssel" vádolták meg.

A TorrentFreak oldalnak sikerült egy gyors beszélgetésre elkapnia az egyik megvádolt feltöltőt. "Úgy gondolom egy nagykalapáccsal szeretnének összetörni egy diót." - mondta. Azt is beismerte, hogy példát szeretnének statuálni rajta a jogvédők. A bírósági per csak ezután fog kezdődni, aminek eredménye a jövőben várható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.09.13. 10:30
jaja, itt is minden a pénz körül forog...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!