iPon Hírek

Befoltozták a kritikus Windows 8-as biztonsági rést

Dátum | 2012. 09. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy a Windows 8 RTM változatában kritikus biztonsági rést fedeztek fel. A problémát a Flash plugin okozta, amely az Internet Explorer 10-es kiadásának részeként funkcionál. Utóbbi azért probléma, mert így a felhasználók számára csak akkor nyílik lehetőség a biztonsági rés befoltozására, ha a Microsoft kiadja az ehhez szükséges frissítést – a Flash plugint külön nem lehet frissíteni.

Az Adobe szoftvermérnökei már több, mint egy hónappal ezelőtt, augusztus 21-én kiadták azt a frissítést, amely gyógyírként szolgál a Flash plugin biztonsági résére, ám ezt a frissítést a fentebb említet okok miatt nem lehetett alkalmazni a Windows 8-ban helyet foglaló Internet Explorer 10-es kiadásához. A Microsoft illetékesei nemrégiben úgy nyilatkoztak, hogy a kritikus biztonsági rés befoltozását szolgáló patch majd csak a Windows 8 hivatalos megjelenésével egy időben, október 26-án válik elérhetővé – ez azt jelentette volna, hogy a Windows 8 RTM kiadását tesztelő felhasználók több, mint két hónapig lettek volna védtelenek a rés jelentette veszélyekkel szemben.

Szerencsére a Microsoft illetékesei időközben meggondolták magukat: a frissítést már elérhetővé is tették, így azt péntek óta a Windows Update-en keresztül be lehet szerezni.

A Windows 8 RTM kiadása egyébként augusztus közepe óta mindenki számára ingyenesen elérhető az MSDN Evaluation Centeren keresztül. A próbalicencek 90 napig érvényesek és rossz hír, hogy a Windows 8 RTM változatáról nem lehet majd végleges Windows 8-ra váltani egyszerű licenckulcs megadással – a végleges változat használatához sajnos rendszer újratelepítésre lesz szükség.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. dobko
2012.09.24. 19:55
Egyet befoltoztak, még maradt egy pár száz, ezer
Majd kiderül...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Stark
2012.09.24. 21:42
Az még nem baj ha van benne biztonsági rés, addig amíg valaki rá nem jön. Akkor van a baj ha ki is tudódik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. 5hR3kY
2012.09.25. 10:03
Ha elfogynak a windows-ból a biztonsági rések, akkor jön a világvége.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kray
2012.09.25. 10:40
Most már jóval nehezebb dolguk van a hekkereknek, mert nem tudják eldönteni, hogy ez most tablet, pc vagy telefon OS
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. vzoltan007
2012.09.25. 11:16
"a Windows 8 RTM változatáról nem lehet majd végleges Windows 8-ra váltani "

Ennek semmi értelme nincs, az RTM az egyenlő a végleges változattal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nyerek01
2012.09.25. 16:29
#5
[RTM!=VÉGLEGES]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. vzoltan007
2012.09.25. 18:48
#5

El is olvastad, vagy csak linkelgetsz? A General Availability azt jelenti, hogy az RTM szoftvert megveheted boltban. A kettő közötti idő azzal telik, hogy legyártják (az RTM-et tartalmazó) a médiákat, dobozolják, eljuttatják minden boltba, stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. I.Jozsef83
2012.09.25. 22:55
Az arany vagy az általános elérhetőségű kiadás verzió általában egy bizonyos termék végleges változata. Jellemző rá, hogy szinte megegyezik a végleges release candidate kiadással, a különbség annyi, hogy az utolsó pillanatban felfedezett hibákat is javították benne. Az arany kiadás nagyon stabil verziónak tekinthető, viszonylag hibamentes, a minősége olyan, hogy a végfelhasználók közti széles körben történő terjesztésre és használatra megfelel. A kereskedelmi szoftverkiadásokban ezt a verziót alá is írhatják (amivel a végfelhasználók ellenőrizhetik, hogy a kiadás óta a kódot nem módosították).

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!