iPon Hírek

Befutott a HP okosórája

Dátum | 2014. 11. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A HP korábban már néhány látványterv publikálásával nyilvánvalóvá tette, hogy saját okosórán dolgozik, így az MB Chronowing néven leleplezett készülék nem okozott nagy meglepetést. Maga a szerkezet egyébként hozza azt a minőségi szintet, amire számítani lehetett, de az eszköz tudása sajnos már elmarad attól.
Az egyedi órájának megtervezését a Hewlett Packerd nem szerette volna avatatlan kézre bízni, azért Michael Bastian segítségét kérte ebben. A luxustermékekkel foglalkozó, neves amerikai divattervező kitett magáért, hiszen valóban egy remekbe szabott vonalvezetésű készülékkel néznek szembe az érdeklődők. A karóráról első rénézésre megállapítható, hogy rendkívül masszív felépítésű lett. A gépház teljesen rozsdamentes acélból van, az előlapot védő üveg meg ellenáll majd a mindennapos fizikai behatásokkal szemben. Alapból három különböző színű szíjjal lesz elérhető az MB Chronowing, amelyek az anyaghasználatukban is eltérnek egymástól: barna bőr, olíva-zöld szövet és fekete gumi választható. Ráadásul ezzel még nincs vége, mivel egy limitált kiadást is megalkottak, ami még nívósabb lett, és már teljesen feketébe burkolózik. Ennél a különleges modellnél az acélból készült házat rendkívül ellenálló PVD bevonattal látták el, ráadásképpen pedig zafír kristályüveggel "koronázták" meg, ezáltal csak szélsőséges esetben keletkezhet a felületén karc. Ha pedig már lúd, akkor úgy gondolták a HP-nál, hogy legyen kövér, ennek jegyében az egyszerű szíjakat finoman megmunkált, fekete krokodilbőrből készült megoldásra cserélték le. A konstrukciót úgy alkották meg, hogy kiválóan szigeteljen, és ezt meg is teszi, hiszen 5 ATM-s nyomást bír ki, ami nagyjából 50 méteres vízállóságnak felel meg.
Az eszköz kifejezetten férfiak számára lett tervezve, amit már a megjelenése is rögtön elárul, a hatalmas mérete pedig még inkább nyomatékosítja ezt. A digitális számlap 44 milliméteres körátmérőjű, ám a várakozásokkal ellentétben maga a megjelenítő nem köralakot ír le, hanem négyzetes, ami nagy csalódás. A felhasznált panel E Ink technológiát használ, így a még a színeknek is híján lesz a masina, de ennek legalább meg lesz a pozitív oldala az üzemidő tekintetében. Az órában benne vannak az alapvető mozgási szenzorok, amikkel különböző adatokat tud gyűjteni a felhasználójáról az okosórához csatlakoztatott mobil. A kijelző virtuálisan két részre lett osztva, a bal felső körben folyamatosan látható lesz a pontos idő, míg a nagyobb felületen az egyéb információk futnak majd. Meg tudja jeleníteni például a legfrissebb értesítéseket vagy a közelgő eseményeket, de éppenséggel a pillanatnyilag játszott zeneszámok adatait is kiírhatja az MB Chronowing. A HP újdonsága az estleges kapcsolati problémákról, valamint az akkumulátor merüléséről két külön piktogrammal tájékoztatja a viselőjét. Ez utóbbi a vállalat közleménye szerint hetente csak egyszer fog felvillanni, tehát meglehetősen jól bírja a szerkezet egyetlen töltéssel.
A HP MB Chronowing kezdetben a Gilt weboldalán keresztül lesz megvásárolható, és november 7-én kezdődik a forgalmazása. A viselhető kiegészítőért nem kevesebb mint 350 dollárt kell majd kifizetni, míg a teljesen fekete, limitált változat még ennél is jóval drágábbnak ígérkezik, ilyenformán már 650 dollárt kóstál majd az MB Chronowing. A speciális változatból a tervek szerint összesen 300 darab készül. A Gilt egyébként szállít Magyarországra is, de azt nem tudni, hogy a HP karóráját meg lehet-e majd vásárolni hazánkból. A vásárlóknak egy valamit azért szem előtt kell tartania, mielőtt lecsapnának a HP órájának valamelyik kivitelére, mégpedig azt, hogy támogatott-e a készülékük az MB Chronowing által. Minimum egy iPhone 4S, vagy egy olyan androidos gép kell ehhez, amin már a Jelly Bean 4.3-es kiadása fut.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. sensorprim...
2014.11.04. 13:03
órában az óra
epic fail
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.11.04. 13:33
Nem mintha nem lennének hasonló normál órák a piacon dögivel...

Epic fail...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Zephyrus
2014.11.04. 14:12
DDDDD hogy néz ez ki, pixeles az óramutató is :'D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. suti211
2014.11.04. 17:23
Máig sem értem miért is van erre szükség, de szerintem aki megveszi sem tudna felhozni egy értelmes indokot rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bighlo
2014.11.04. 19:13
Suti211,
egy elnyúló értekezleten, megbrszélésen. Sokkal diszkrétebb egy mail fejlécet vagy egy sms-t elolvasni mint fészkelődni az asztal alatt a rezgőre állított iphone-al...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. chris-v
2014.11.05. 09:48
Szerintem jól néz ki ez az óra, én vásárolnék egyet. Mondjuk a fekete pont nem tetszik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fofoka
2014.11.05. 23:39
Miért is csalódás a "négyzetes" display? Kör alakúval hogy nézne ki egy óra, ami nem középen van? Mondjuk így is elég tré.. 650 dollár? C'mon! Még hozzáteszel egy kicsit aztán van egy rendes -igazi- órád, nem egy ilyen izé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!