iPon Hírek

Befutott a Lenovo Tab 4 termékcsalád

Dátum | 2017. 02. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Lenovo Barcelonában mutatta be a sikeres Lenovo Tab 3 temékcsaládot leváltó Tab 4-szériát. Ezek a készülékek négyen vannak, és ahogy eddig is, úgy ez után is kizárólag Android operációs rendszert futtató eszközökről beszélhetünk. És ha már itt tartunk, rögtön az elején örömmel szögezhetjük le, hogy az összes újdonságon a Nougat lesz már jelen.
A Lenovo Tab 4 8, Tab 4 8 Plus, Tab 4 10, Tab 4 10 Plus táblagépeket két részletben lehet legegyszerűbben bemutatni. A Tab 4 8 és a Tab 4 10 páros vehető egy kalap alá, és a pluszosított duó is összevonható, ugyanis mindkét esetben azonos hardverre épülő gépekről van szó, csak eltérő méretben. Lenovo Tab 4 8 és Tab 4 10
Lenovo Tab 4 8
A Tab 4 8 és Tab 4 10 egyaránt 1280 x 800 képpontos felbontású HD megjelenítőt vonultat fel, csak az előbbinél a panel 8 hüvelykes, míg az utóbbi már 10,1 colos méretet öltött. A készülékek IPS technológiával dolgoznak, így széles betekintési szögekkel és jó fényerővel lehet számolni. Az eszközökben a Qualcomm legfrissebb négymagos központi chipje, a Snapdragon 425 jutott szerephez. Ez a lapka 1,4 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 magoknak ad otthont egy Adreno 308 integrált grafikus vezérlő mellett. A rendszermemória 2 GB-os méretet öltött a táblagépekben, a háttértárat figyelembe véve pedig 16 GB-os kapacitással lehet számolni mindkét Tab 4 modellnél. Ez utóbbit szerencsére lesz lehetőség bővíteni is, szóval adott esetben könnyedén fentebb tornászható a rendelkezésre álló hely. Egy tabletnél nem kiemelten fontos a fotózás, és ez bizony az új Lenovo gépeken is látszik. Az előlapi képalkotóik 2 megapixelesek, a hátlapjukon található kamera pedig 5 megapixeles fotók megörökítésére lesz alkalmas. Viszont például a frontkamerával a videohívásokat gondtalanul le lehet majd bonyolítani.
Lenovo Tab 4 10
A szerény készülékek jó kapcsolati lehetőségeket fognak nyújtani, így nem lennénk meglepődve, ha főleg olyanok vásárolnák, akik az átlagosnál több időt töltenek úton. Kiemelendő, hogy mind a Tab 4 8, mind pedig a Tab 4 10 rendelkezik egyebek mellett 4G LTE hálózati modemmel, ami még arra is lehetőséget biztosít, hogy hanghívásokat lehessen folytatni a közbenjárásával. Akad itt ezen felül Bluetooth 4.0 modul, WLAN, ami megfelel a 802.11 a/b/g/n szabványoknak, FM rádió illetve GPS vevő is, szóval túrázásnál is kifejezetten jó hasznát lehet venni például egy turistatérképpel. A kisebb méretű kijelzővel szerelt tablet 211 x 124 x 8,2 milliméteres lett, a tömege pedig 310 gramm. Ez a megoldás egy 4850 mAh-s akkumulátorból nyeri a működéshez szükséges energiát. Lenovo Tab 4 10 pedig 247 x 170 x 8,4 milliméteres vonalakkal határolható körül, és 505 grammig kúszott fel a tömege. A nagyobb megjelenítő mellé pedig már egy nagyobb telep dukál, ennek megfelelően egy 7000 mAh-s akku lapul benne. Lenovo Tab 4 8 Plus és Tab 4 10 Plus
Lenovo Tab 4 8 Plus
A kijelzőméret tekintetében nem okoz meglepetést a Tab 4 8 Plus és a Tab 4 10 Plus párosa, 8 és 10,1 colos megoldásokról beszélhetünk, viszont ezúttal az IPS technológiás panelek már 1920 x 1200 képpontos felbontásúak lesznek, ami főleg a nagyobb gép esetében nagyon jó hatással lesz a képminőségre. Az emelt felbontás erősebb hardvert igényel, ezt a Lenovo sem felejtette el, és itt már a Snapdragon 625 lapkák bizonyíthatják a rátermettségüket. A Qualcommnak ez a központi chipje kizárólag Cortex-A53 magokat vonultat fel, de ezekből már nyolc sorakozik benne és akár 2 GHz-ig is felkúszhat az órajelük. Az IGP szerepét az Adreno 506 tölti be. A rendszernek 3 vagy 4 GB-nyi memóriával kell majd gazdálkodnia mindkét táblában, a tárhely pedig 16 vagy 64 GB lehet, köztes lépcsőfok nincs, bővítési opció viszont igen. Kétsávos, 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi-vel és 4G LTE hálózati modemmel jönnek a gépek, de van itt még Bluetooth 4.2 modul, GPS vevő és FM rádió is.
Lenovo Tab 4 10 Plus
Az eszköz kamerarendszerét egy 8 és egy 5 megapixeles egység alkotja, értelemszerűen az előbbi került a hátlapra. Ha videózni kell, 1080p-s támogatással lehet számolni. Ujjlenyomat olvasó is található a masinákon. Dolby Atmos szoftverrel és előlapi hangszórókkal lehet számolni a tábláknál, szóval ezek már ilyen téren is jól fognak szerepelni. A pluszosított Tab 4 modelleknek jobb lett az anyaghasználata is, ezeknek nemcsak az előlapját, hanem a hátsó felét is karcálló üveg fedi le. Ráadásul kecsesebbek és könnyebbek is már a drágább termékek. A Tab 4 8 Plus mindössze 7 milliméterre emelkedik ki a síkból és csak 300 grammot nyom, a Tab 4 10 Plus pedig 247 x 173 x 7,1 mm-es térfogatú és 475 grammra csökkent a tömege – ez 30 g-os fogyást jelent a Tab 4 10-hez képest, ami már nem rossz. Az akkumulátorokkal a Lenovo nem sokat vacillált, egész egyszerűen ugyanazokat 4850 és 7000 milliamperes a telepeket pakolta a Plus jelzővel megtoldott gépekbe is, mint a „simákba”. Különbséget jelent viszont, hogy itt már van gyorstöltés támogatás is, ami bizony jól jön – főleg a 10 colos tablet esetében.
Az újdonságok sorában a legolcsóbb a Lenovo Tab 4 8 lesz, ez 170 eurós összegért cserébe vásárolható majd meg, míg ugyanez a készülék, csak már a 10 hüvelykes megjelenítővel, 180 euróba kerül majd. A Tab 4 8 Plus 260 eurót kóstál majd, a Tab 4 10 Plusért pedig már 300 eurót kell majd hátra hagyni a kasszától való távozáskor. A Lenovo Tab 4-széria csak májusban kerül a boltokba, szóval sokáig kell még várni rá az érdeklődőknek. Végül egy érdekesség, hogy a Lenovo mindegyik táblagéphez kínál majd opcionálisan egy gyerekeknek szánt kiegészítőkből álló, valamint egy irodai extrákat tartalmazó csomagot is. Az előbbiben van például egy színes szilikon tok, ami a fizikai sérülésekkel szemben próbálja majd megóvni a masinát, az utóbbi pedig Bluetooth-os gombsorral szerelt tokot foglal magába.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!