iPon Hírek

Befutott az Android 6.0 első frissítése

Dátum | 2015. 11. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Android 6.0.1 az eddigi információink szerint új funkciókat nem tartalmaz, tehát inkább hibajavításokat hordozhat. Sajnos a keresőóriás nem adott ki hivatalos tájékoztatás arra vonatkozóan, hogy milyen változásokat foglal magában a Marshmallow aktuális kiadása, de szerencsére bármilyen hibajavítást is hoz, jelen állás szerint úgy tűnik, hogy nem minden okostelefon egyformán érintett. Mivel a Google mostanáig nem kommentálta az Android 6.0.1 hírét, így egyelőre tényleg csak annyiban lehetünk biztosak, hogy hibákra jelent gyógyírt, no meg persze kisebb optimalizálásoknak is „otthont adhat”, ahogy az a hasonló, kisméretű frissítési csomagoknál lenni szokott.
A friss szoftver azokat a készülékeket érinti, amelyek az Android One platform tagjai. Az Android One készülékek jellemzően a fejlődő régiók országaiban kaphatóak (Ázsia, Afrika, Dél- és Közép-Amerika), ezek a készülékek alsó-középkategóriás hardverrel vannak ellátva, és a Nexusokhoz hasonló felhasználói élményt próbálnak nyújtani, miközben csaknem ugyanolyan támogatást is élveznek a Google részéről. Ez utóbbi jellemző meglátszik most is, hiszen az Android One mobilok jelen állás szerint minden okostelefonnál, még a Nexus 6P-nél és a Nexus 5X-nél is frissebbek. Persze ahogy arra már fentebb utaltunk, valószínűleg erősen indokolt az, hogy ez a platform élvez most elsőbbséget, és nem a Nexus termékvonal. Az Android 6.0.1 érkezéséről egy Fülöp-szigeteki felhasználó számolt be, aki a Twitteren (@LlabTooFeR) kürtölte világgá a Marshmallow frissítés hírét. Az érintett okostelefon egyébként egy Cherry Mobile One G1, de ez nem lényeges, hiszen a Google egyenrangúan kezeli az Android One platform tagjait, és valószínűleg így minden One tulajdonos megkapta, illetve rövidesen meg fogja kapni a 6.0.1-es verziószámmal illetett Marshmallow variánst. Érdekesség még ennek kapcsán, hogy a közzétett képernyőmentés tanúsága szerint a rendszer már tartalmazza az december elsejére esedékes biztonsági frissítéseket is. Emlékezhetnek még az olvasóink, ezek azok az apró javítási csomagok, amelyeket a Google (és még néhány vállalat) szeptember óta havi rendszerességgel elérhetővé tesz. A vállalat ezekkel szeretné növelni a mostanában egyébként eléggé sérülékeny Android biztonságosságát.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. lekvarka
2015.11.24. 13:31
En tobbet vartam az Android rendszertol.Azt hiszem hogy az utolso android telefon amit a kezembe tartok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Worlon
2015.11.24. 14:55
És mégis mit vártál?
Meg mit szólsz a többihez, ha neked Android kevés?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Csupman
2015.11.24. 17:17
Egyébként sose értettem azokat akik sírnak, hogy nem jött ki a legújabb droid a készülékükre. Tapasztalatból tudom (Moto G 4.4-el jött ki éssokkal gyorsabb meg stabilabb volt mint most 5.1-el) Mindegyik telefon az esetek 95%-ban azzal a drioiddal a legstabilabb és gyorsabb amivel kijött a gyárból. Akik siránkoznak legtöbbször azok biztosan évente vagy 2 évente cserélik a telefont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tr4k4n
2015.11.24. 17:30
szerintem nem az android a probléma, inkább az eszköz amit a kezedben tartassz, ha 10ezer forintért vennél ájfónt, be se kapcsolna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!