iPon Hírek

Befutott az ASUS ZenPad Z8

Dátum | 2016. 06. 20.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az ASUS több Zenfone-t is leleplezett az elmúlt időszakban, most pedig, hogy némi változatosság is legyen az újdonságok körében, egy tablettel ismerkedhetünk meg. A ZenPad széria új tagja remek képességekkel érkezik, így mindenképpen érdemes foglalkozni vele. A szerkezet érkezése egyébként annyiban nem meglepő, hogy hetekkel korábban már voltak róla kiszivárgott pletykák.
A ZenPad Z8 egy olyan megjelenítővel jön, ami 4:3-as képarányú. A panel már egy jól bejáratott konfigurációt követ: a képátlója 7,9 hüvelykes, IPS technológiával dolgozik és 2048 x 1536 pixel népesíti be. A képminősége minden tekintetben kifogástalannak ígérkezik, ami azt jelenti, hogy rendkívül részletgazdag látvány tárul majd a felhasználók elé széles betekintési szögekkel, a napsütést is ellensúlyozni képes fényerővel és jó színhűséggel. Sőt mi több, meg kell még itt említeni a VisualMaster eljárást is, ami pedig a képminőség szoftveres javításán fog fáradozni folyamatosan. A tableteknél nem különösebben van fontos szerepe a kameráknak, ám a ZenPad Z8 ilyen téren sem csalódást keltő. A videócsevegések folytatására szolgáló megoldás 2 megapixeles szenzorra épül, így HD minőséget fog produkálni. A főkamera pedig 8 MPixeles, ezáltal egészen jó fényképek örökíthetőek majd meg vele, de fontos kiemelni, hogy csakis megfelelő fényviszonyoknál igaz ez, mert egyébként nincs mellette LED-es villanó, ami segíthetné a munkáját.
Az ASUS igazán erős alapokkal látta el a készüléket, a Qualcomm hatmagos terméke, a Snapdragon 650 került benne bevetésre. Ez a központi chip négy 1,4 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53, és kettő 1,8 GHz-re járatott Cortex-A72 processzormagot vonultat fel, melyek a big.LITTLE architektúrának köszönhetően fognak tökéletes összhangban dolgozni. A grafikus munkát az MSM8956-ban az Adreno 510 IGP fogja megoldani. A rendszermemória nem lett bőségesre szabva, 2 GB található benne, azonban ilyen téren is helytáll majd az esetek többségében a ZenPad Z8. A háttértár 16 GB-os méretben képviselteti magát, ami ha idővel kevésnek bizonyulna, akkor lesz lehetőség a bővítésére. A kapcsolati opciókat tekintetében is kellemesen lehet csalódni az ASUS újdonságában, hiszen megtalálható benne még egy 4G LTE hálózati modem is, ennek köszönhetően bárhonnan lehetőség lesz internetelérésre. Továbbá ezen a téren örömteli a 802.11ac szabványnak megfelelő Wi-Fi megléte, és még GPS vevő is akad, szóval akár navigálásnál is a felhasználója segítéségére lehet a ZenPad Z8.
Az új gépezet bekapcsolását követően a kijelzőn a Android 6.0.1 operációs rendszer elevenedik meg, szóval a frissességére sem lehet panasza az érdeklődőknek. A Marshmallow az ASUS-nál megszokott módon a ZenUI grafikus felhasználói felület mögé lesz bújtatva, melynek köszönhetően számos extra várja majd a jövendőbeli tulajdonosokat. A ZenPad Z8 háza plasztik, a peremei pedig lekerekítettek. Az alján már egy C-típusú USB csatlakozó figyelhető meg. A hangzásvilág javításán a DTS-HD támogatás dolgozik majd, és az előlapi sztereó hangszórók arra engednek következtetni, hogy ezen a téren sem lesz csalódást keltő a 320 grammos masina. A burkolat alatt megbúvó akkumulátor kapacitása 4680 mAh (18.01 Whr), ami bizakodásra ad okot már hallomás alapján is, és ezt a gyártó által közölt adat is megerősíti. Az ASUS elmondása szerint egy töltéssel akár 13 órán át is folyamatosan képes lesz talpon maradni a ZenPad Z8, szóval akár a hosszabb utazások során is végig kitartó társa lehet a felhasználónak. A készülék egyelőre csak feketében került terítékre, de nem zárható ki, hogy a későbbiekben a színpaletta még bővülhet.
Azt ASUS ZenPad Z8 először a Verizon kínálatában bukkant fel, és a feltételezések szerint egy ideig biztosan nem is lehet majd máshol megvásárolni. A friss, ropogó táblagépért a teljes vételár kifizetésekor 250 dollárt kell leszurkolni – de persze lesznek előfizetéses konstrukciók is, ha már egy szolgáltatóról beszélünk. Az újdonság még ezen a héten kereskedelmi forgalomba kerül majd, szóval nem különösebben várakoztatja meg az érdeklődőket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. LGx
2016.06.20. 15:33
Verizon exkluzív. Számunkra kb 0 hírérték
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!