iPon Hírek

Befutott az eddigi legjobb Zenfone Go modell

Dátum | 2017. 02. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az ASUS több Zenfone Go okostelefon is letett már az asztalra mostanra, de eddig egyik sem sikerült igazán jól. A ZB450KL típusazonosítóval illetett készülék például nagyon vérszegény képességekkel bírt, és a ZB690KG is gyenge lehetőségeket nyújtott, leszámítva a hatalmas képátlót, amivel kiemelkedik a mezőnyében. A ZB500KL viszont egy igazán összeszedett gépezet lesz megfelelő ár-érték aránnyal megfűszerezve.
Az újdonság az 5 hüvelykes kijelzővel szerelt okostelefonok sorát gyarapítja tovább, ami egy jó kiinduló pontnak tekinthető. A tajvani fejlesztők egy 1280 x 720 képpontos felbontású panelt vettek használatba, ami IPS technológiával dolgozik. Ezek tükrében éppen ideális képminőségre lehet számítani a Zenfone Go (ZB500KL) előadásában. A masina bekapcsolását követően az emberek az Android 6.0 operációs rendszerrel ismerkedhetnek meg, ami az ASUS köntösébe lett öltöztetve. A ZenUI grafikus felhasználói felület igencsak letisztult elemekkel dolgozik és rengeteg hozzáadott kisebb-nagyobb extra van benne, amelyek lépten-nyomon próbálják megkönnyíteni a felhasználó mindennapjait. A kamerarendszernél a középkategória legjobban bejáratott receptjét követte az ASUS a tervezés során, egy 5 és egy 13 megapixeles megoldást vett használatba. Az előlapi képalkotó így megfelelő minőséget biztosít majd, a videohívásokon felül az önarcképek készítésekor is. A főkamera pedig már egy F/2.0-s rekeszértékkel dolgozó optikával kiegészülve várja majd, hogy bizonyíthasson, ehhez ráadásul társult egy LED-es segédfény is, ami jól jön majd például az esti fotózások vagy videózások alkalmával. Egy négymagos Qualcomm központi chippel a fedélzetén érkezik az új Zenfone Go modell. A mobilban az MSM8916 dolgozik, ami nem egy mai darab már, de az 1,2 GHz-es Cortex-A53 magok révén az Androidot és az egyszerűbb applikációkat gondtalanul fogja mozgásba lendíteni – az IGP szerepét az Adreno 306 kapta. A rendszermemóriát 2 GB-nyi LPDDR3 modul alkotja a ZB500KL-ban, ami ideális párosítás a Snapdragon 410 központi chip mellé. A háttértárát tekintve 16 GB-os kapacitással szolgál az okostelefon, amit igény szerint bővíteni is lehet microSD hozzáadásával a jövendőbeli tulajdonosoknak. A Zenfone Go 4G LTE hálózati modemmel érkezik, mely révén támogatni fogja a készülék a VoLTE eljárást is, ami a tempóját illeti, legfeljebb 150 Mbps-os letöltési sebesség érhető el vele. Mit találunk még a kapcsolati lehetőségek sorában? Sajnos a ZB500KL leginkább az általános dolgokra szorítkozik, de azért akad itt FM rádió is az A-GPS vevő, a Wi-Fi (802.11 a/b/g/n) és a Bluetooth mellett. Fontos még az is, hogy Dual-SIM támogatást nyújt a masina.
Az új Zenfone Go polikarbonát héjat kapott, ami jól bírja majd a gyűrődést, ha nem is biztosít kiemelkedő minőségérzetet. Cserébe a színválaszték tekintetében nem érheti majd szó a ház elejét; az ASUS ilyen tekintetben igazán kitett magáért, hiszen a fekete, fehér és arany változatok mellett megjelent az okostelefon piros, világoskék és ezüst kivitelben is. Az okostelefont 143,7 x 70,85 x 11,25 milliméteres vonalak határolják körül, a tömege pedig 150 gramm. Ujjlenyomat olvasó nincs, az eszköz előlapján csak az androidos kezelőszervek vannak, a hátlapon pedig a hangerőgombok találhatóak a kamera alatt. A vastagsága és a súlya miatt joggal gondolhatnának arra az érdeklődők, hogy az átlagosnál izmosabb telep lapul a burkolat alatt, de sajnos erről szó sincs. Egy mezei 2600 mAh-s kapacitású telep került a hátlap mögé, ami lényegében éppen ideális a hardveres környezethez mérten, szóval átlagos üzemidőre lehet számítani. Van gyorstöltés támogatás, melynek köszönhetően hamar menetkész lesz a mobil. Az ASUS Zenfone Go 5.0 LTE (ZB500KL) ajánlott fogyasztói ára 135 dollár körül alakul. A készülék így nem a legjobb ár-értékű masinák közé sorol be, de abszolút van helye a palettán, és biztosan lesz, akinek felkelti az érdeklődését.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!