iPon Hírek

Befutott az iOS 7.1 első frissítése

Dátum | 2014. 04. 23.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Apple az előzetes várakozásoknak megfelelően útnak indította az iOS 7.1 első foltozását, ami több problémára is gyógyírt jelent. A mostani szoftver a "Build 11D201" jelölés segítségével lesz pontosan megkülönböztethető a korábbi és a soron következő kiadásoktól.
Mit hoz a frissítés? Nos, az Apple mérnökei rengeteget dolgoztak a Touch ID ujjlenyomat-felismerő működésén, és a telepítés után várhatóan még jobb lesz ennek az egységnek a pontossága. Ez főleg azoknak jelenthet megnyugvást, akik már a lehető legtöbb funkciónál használják az iPhone 5S-sel debütált különlegességet. Az iOS 7.1.1 ezen túlmenően megoldást jelent egy olyan hibára, mely befolyással lehetett a billentyűzet reakciójának sebességére a mindennapos használat során. Végül egy olyan problémát is kiküszöböltek az újdonsággal, ami akkor jelentkezhetett, amikor Bluetooth kapcsolattal csatlakoztatott billentyűzet mellett engedélyezve volt a VoiceOver szolgáltatás is. Mindezek mellett pedig biztosan történtek olyan változtatások is, amelyeket nem hoztak nyilvánosságra a kiadási jegyzékkel – főleg biztonsági jellegű megoldásokra kell itt gondolni. Érdekességképpen meg kell említenünk, hogy az akkumulátorhoz, illetve az üzemidőhöz kötődő változtatásokról sem esett szó, pedig egy ilyen kaliberű javítást általában előszeretettel emelnek ki a gyártók. Ettől függetlenül remélhetőleg búcsút lehet majd inteni a telephez köthető gondoknak is az iOS 7.1 frissítését követően, ugyanis ez sokakat érint a korábbi jelentések szerint. Az iOS 7.1.1 elérhető lesz minden olyan készülékre, amire korábban kiadták az iOS 7.1-et, függetlenül attól, hogy javít-e ez valamit az adott mobilon, táblagépen vagy multimédiás lejátszón, avagy sem. A frissítést az iTunes segítségével, néhány kattintással fel tudják majd tenni a felhasználók, de út közben is egyszerűen lehet telepíteni, hiszen OTA (Over-The-Air) módon érkezik, és mindössze 15-30 MB között marad a teljes csomag mérete – készüléktől függ a pontos adat.
Az új iOS 7.1 verzió mellett számtalan híroldalon már a nyolcadik generációs iOS érkezéséről is feltűnt néhány pletyka. Az iOS 8 leleplezésére állítólag a június elején megrendezendő Apple WWDC (Worldwide Developers Conference) fejlesztői konferencián kerülhet majd sor, ahol sok más újítással is találkozhatnak a szerencsés kiválasztottak, akik ott lehetnek a helyszínen. Akik pedig lemaradtak, mert a sorsolás – igen, így döntötték el idén, hogy kik lehetnek ott – nem nekik kedvezett, otthonról követhetik a történéseket az online közvetítésen keresztül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. fofoka
2014.04.23. 21:23
Vajon elküldi a telefon a júzer ujjlenyomatát az illetékes amerikai kormányhivatalnak? A helyükben nem hagynám ki ezt a ziccert..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mythbuster
2014.04.23. 22:03
Ha nem lennél ennyire sötét, akkor tudnád, hogy az iOS nem tárol ujjlenyomatot, csak 128 bittes HASH kódot!

De azért, hogy földobjam a napodat, megosztom veled az ujjlenyomatom iOS 7.0 -val generált Hash kódomat:

TouchIdSHA1: b6816343fd0a2aaea48d20bbfbdc0987444de54a

Szólj ha visszafejtetted az ujjlenyomatomat!

A végeredményt 4K -s felbontásban kép formájában várom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. 5hR3kY
2014.04.23. 22:28
Hibajavítás? Az iOS-hez? Ilyen nem létezik, hiszen az tökéletes rendszer!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. rastawicc mythb...
2014.04.23. 22:33
Sosem tudhatod, míg nem a saját fejlesztésedet használod.

És mielőtt azt hinnéd, 5S-em van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kray
2014.04.24. 07:07
Mar most szeretnem jelezni, hogy ha kitorik a trollhaboru egybol pihenot kapnak a delikvensek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Phantomstr... fofok...
2014.04.24. 10:55
Ki a szart érdekel, ha el is küldi. Ha az USA-ba beteszed a lábad, sokkal többet rögzítenek egy darab ujjnyomnál, és annál mérget vehetsz, hogy meg is kapják az "illetékes kormányhivatalok".

A helyedben jobban aggódnék egyéb adatok és az adatforgalom monitorozása miatt, de azzal kapcsolatban meg ne legyenek illúzióid, ugyanúgy megteszik droidon és WP-n is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. AxoPy
2014.04.24. 13:46
a touch ID-n 1 update nem segít szerintem, ugyanis pl ha vizes az ujjad, rögtön esélytelen h felismerje
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nemlehet Phant...
2014.04.24. 16:57
Csak droidon ha olyanod van akkor szépen minden egyes bitet és elektront visszakövethetsz hogy merre és hogyan ment ki.... Erre iOS-en és WP-n nincs mód.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Phantomstr... nemle...
2014.04.26. 10:24
Meg ahogy azt te elképzeled. A kimenő forgalmat lehet, hogy viszonylag jól le tudod követni, de a google szerverein keresztül van kapcsolatod a külvilággal, onnan meg már oda mennek tovább az adataid, ahova ők akarják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!