iPon Hírek

Befutott az iOS 9.0.2

Dátum | 2015. 10. 01.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Apple meglehetősen aktívan készíti mostanában a javításokkal szolgáló, kisebb iOS frissítéseket. Az iOS 9.0.1 például már akkor feltűnt a színen, mikor az iOS 9 végleges kiadása hivatalosan még nem is került a felhasználók kezei közé. Most pedig alig telt el egy hét, máris az iOS 9.0.2 megjelenéséről számolhatunk be. Az ilyen jellegű kiadások általában már nem sokszor hoznak újdonságot, így nem igazán számít meglepetésnek az sem, hogy az iOS 9.0.2 esetében csak problémás kérdésekkel foglalkoztak az Apple szakemberei. Ettől a frissítéstől tehát nem érdemes új képességeket várni, azonban ez távolról sem azt jelenti, hogy ne lenne szükséges a telepítése. Ahogy az alábbiakban ki fog derülni, a stabilitás, és a biztonság szempontjából sem elhanyagolható ez, így érdemes lesz minél hamarabb túlesni a frissítésen az érintett eszközökön. Az Apple hivatalos tájékoztatása szerint az iOS 9.0.2 esetében már minden felhasználó gondtalanul aktiválni tudja majd az iMessage-t, ez ugyanis eddig néhány esetben problémát okozott. Szintén kellemetlen probléma volt eddig, hogy az iCloud felhős adattárolóra történő biztonsági mentés megszakadhatott, ha kézileg indította azt el a készülék tulajdonosa. Ezúttal ki lett javítva a mobil-adathasználat ki- és bekapcsolásának problémája is, és a kijelző elforgatásakor sem lesznek már hibák. Korábban előfordult, hogy az értesítések érkezésekor nem megfelelően váltott át egyik nézetből a másikba megjelenítő. A Podcastok futtatása esetén instabilitást tapasztalhattak a felhasználók az iOS 9 érkezését követően, de szerencsére az Apple szakemberei már ezt is megszüntették az aktuális frissítés érkezésével.
Bár az Apple érthető okokból nem verte nagydobra, van egy biztonsági folt is az iOS 9.0.2-ben. A napokban derült fény arra, hogy némi ügyeskedést követően a lezárt képernyőről is bárkinek hozzá lehetett férni az okostelefonon vagy egyéb iOS-t futtató eszközön tárolt fényképekhez. Ez meglehetősen súlyos sebezhetőségnek számít. Abban az esetben volt erre lehetősége az illetékteleneknek, ha a lezárt kijelzőnél is engedélyezve volt a Siri használata. Mostanra ennek elejét vette az Apple, szóval remélhetőleg a jövőben már nem kell ezzel a kellemetlen eshetőséggel számolni. Az iOS 9.0.2 összességében nem egy nagy csomag, így akár mobilinternet-kapcsolat mellett is letudható a telepítése. A különböző eszközök esetén eltérő mérettel kell számolni, az eddigi információink alapján 60 és 75 MB között mozog a letöltendő adat mennyisége. Mivel biztonsági hiányosságokat is orvosol, tényleg érdemes minél hamarabb erre átállni azoknak, akik már telepítették az iOS 9-et. Végül meg kell említeni, hogy az Apple most már nem engedi a downgradet, vagyis nem lehet iOS 8.4.1-re váltania azoknak, akik már frissítettek iOS 9-re. A vállalat ezzel is szeretné azt elősegíteni, hogy az aktuális szoftverek teljesítsenek szolgálatot a támogatásban részesülő mobilokon – más kérdés, hogy ennek mennyire örülnek majd azok a felhasználók, akiknek az iOS 9 nem nyeri el a tetszését, és inkább visszaváltanának a jól megszokott elődjére.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. csabi02
2015.10.01. 17:28
már meg sem merem próbálni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. expander csabi...
2015.10.01. 17:41
Ok, akkor használj droidot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. csabi02 expan...
2015.10.01. 20:15
szifon6-on? pff...

már ne is haragudj,de 8.4.1 hez képest a 9.0 meg a javítása egy kalap szart nem ért és igen kb a 20ezres droid telefon szintet hozta,mert akadt annyira és nem működött sem a csengőhang sem a rezgő,ha hívtak 90%-ban.

Próbálgasd az új hígfost azt ha nem akad meg működik és olyan gyors lesz min. mint a 8.4 akkor felrakom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kajafun
2015.10.01. 21:46
bocs kis troll...
Az ájfon az jó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. expander csabi...
2015.10.02. 22:03
Az a Te gondod. Nálam minden kifogástalanul működik. Hibát nem tapasztaltam... i6
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!