iPon Hírek

Befutott az LG Gx2

Dátum | 2014. 09. 01.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG szekere nehezen akart újra beindulni, de a tavalyi G2 sikere óta nincs megállás a felsőkategóriában, és a cég szeretné a G széria hírnevét a középkategóriában is kihasználni. Az elmúlt néhány napban egymást követően két olyan G jelölésű okostelefon is felbukkant a színen, ami csak középkategóriás képességek birtokában van.
Ezúttal a Gx2-ről lesz szó, ami egy igazán nagy, 5,7 hüvelykes megjelenítővel érkezett. A bevetésre került panel IPS technológiával dolgozik, valamint 1280 x 720 képpontos a felbontása. A 258 PPI-s pixelsűrűségével a méretét is számításba véve éppen azon a határon egyensúlyozik, ahol igazából már „Retina felbontású” jelzővel illethető, hiszen 33 centis távolságból egy egészséges emberi szem már képtelen lenne elhatárolni egymástól a szomszédos képpontokat, tehát valószínűleg elégedettek lehetnek majd a végeredménnyel a jövendőbeli tulajdonosok. A képernyőn az Android 4.4 KitKat fog felbukkanni a bekapcsolást követően, ami a G3-nál megismert UX felhasználói felületbe lesz burkolva. Az UX együtt jár olyan extrákkal, mint a Knock Code, a QuickMemo+ vagy egyebek mellett a Smart Keyboard virtuális gombsor. Két kamerával karöltve került bevetésre az új okostelefon. A videóhívások során egy 1,3 megapixeles egység bizonyíthatja majd a rátermettségét, a főkamera szerepkörében pedig már egy olyan 8 MPixeles megoldás tetszeleg, amely megkapta a lézeres autófókusz rendszert is, ezáltal a másodperc tört része alatt képes lesz a kijelzőn megjelölt témára állítani a fókuszt. A készülékkel 1080p-s videókat lehet majd rögzíteni, rossz fényviszonyok mellett pedig egy LED-es villanó fogja segíteni a kamera munkáját.
A gépezet szívében egy négymagos Qualcomm chip húzta meg magát. A Snapdragon 400 besorolású SoC Cortex-A7 processzormagok kvartettjét állítja csatasorba 1,2 GHz-es frekvenciával karöltve, a grafikus feladatokat pedig egy Adreno 305 feldolgozó egységnek osztja ki. A rendszermemóriával nem spóroltak, ugyanis 1,5 GB került bele. Ez azért jó hír, mert ezzel a lapkával az esetek többségében legfeljebb 1 GB-nyi RAM-ot társítanak. Tárhely tekintetében már csak 8 GB-tal szolgál a mobiltelefon, de könnyedén bővíthető lesz microSD memóriakártya közbeiktatásával, így ez nem igazán jelent problémát. A Gx2 egy 4G LTE Advanced modemmel lett ellátva, ami 150 Mbps-os letöltési sebességet biztosíthat mobilnet kapcsolat mellett. Ezen felül van még a kelléktárában Bluetooth 4.0 modul, kétsávos, 802.11 a/b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi, NFC chip és A-GPS vevő GLONASS-szal. A telefon térfogata 152,1 x 79,2 x 9,1 milliméteres, a tömege pedig 165 gramm. A készülék hátlapja mögött egy 3200 mAh-s akkumulátor kapott helyet, ami az energiahatékonyságban jeleskedő chippel kombinálva a nagy méret ellenére is egészen komoly üzemidőre lehet képes. Két színben, feketében és fehérben lehet majd hozzájutni a Gx2-höz.
Az LG Gx2 megjelenési dátumát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, és az ajánlott fogyasztói ára sem ismert. Ez a modell egyébként teljesen azonos lesz a G Vista nevű okostelefonnal, az egybeesés azzal magyarázható, hogy eltérő régiókban fognak felbukkanni (a G Vista az Egyesült Államokat célozza). Arról egyelőre nincs információnk, hogy egyik-másik eljuthat-e Európába.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. wishformor...
2014.09.01. 12:36
+1 feature:
mostmar megfeleloen nagy es vekony ahhoz, hogy pizzasuto lapatnak is felhasznaljuk! Egyenlore meg csak a 30 centis pizzat tudjuk vele nagy biztonsaggal forgatni, de majd jovore jon a nagy testver, s az mar megbirkozik a csaladi pizzaval is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!