iPon Hírek

Befutott az LG Stylus második generációja

Dátum | 2016. 02. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG már több éve készít olyan okostelefonokat, amelyek a középkategóriát célozzák, és van mellettük érintőceruza. A Stylus termékvonal 2016-ban sem marad új tag nélkül, de a vállalat némileg változtatott az eddigi névsémán. Az LG G4 Stylus utódjául szolgáló készülék nem G5 Stylus néven került bevetésre, hanem LG Stylus 2-ként bukkant fel.
A készülék 5,7 hüvelykes megjelenítővel érkezik, tehát a phabletek közé sorolható, így tényleg értelmet nyer mellette az érintőtoll. Az LG IPS technológiát használó megjelenítővel látta el az okostelefont, ami 1280 x 720 képpontos felbontással és In-Cell érintésérzékeléssel dolgozik. A dél-koreai gyártó komolyan veszik a ceruzához tartozó fejlesztéseket, így nem meglepő, hogy néhány újítással is szolgál. Maga a stylus egy nano-bevonatos hegyet kapott. Friss funkciója a Pen Pop, ez az újítás akkor fog akcióba lépni, mikor a felhasználó előhúzza a tollat a helyéről, ami lényegében azt jelenti, hogy használni szeretné. Ekkor egy felugró menüt dob be a kijelzőre a Pen Pop, ahol azonnal kiválaszthatja a gép tulajdonosa, hogy mit akar csinálni (pl. Pop Memo, Pop Scanner). Szintén újítás a Pop Keeper, ami az érintőtoll elvesztését hivatott megakadályozni, és meg kell még említeni a Calligraphy Pen funkciót is, ami pedig a szebb kézírást igyekszik segíteni. Az operációs rendszer szerepét egyébként már az Android 6.0 tölti be a Stylus 2 esetében, szóval a frissességre, és az eddigiek alapján a teljes szoftveres oldalára aligha lehet panasz. A Marshmallow-ra a vállalat a UX felhasználói felületet húzta. Mostanában az LG előszeretettel titkolja, hogy milyen központi chipet használ az okostelefonjaiban, a közlemény ezúttal sem említi a felhasznált lapka nevét. A Stylus 2 lelke egy négymagos megoldás, ami legfeljebb 1,2 GHz-es frekvencia elérésére képes. (Ezek alapján szinte biztosra vehető, hogy a Snapdragon 410 besorolású MSM8916 van benne, szóval Cortex-A53 processzormagokra és egy Adreno 306 IGP-re lehet számítani.) Az okostelefonban a rendszer számára 1,5 GB-nyi memória biztosított, ami semmiképpen sem nevezhető bőségesnek, de már értékelhető felhasználói élményt lehet kilátásba helyezni. A háttértáron egyáltalán nem spóroltak a szakemberek, 16 GB-os kapacitással érkezik a szerkezet, és ezt még bővíteni is lehet microSD kártyával. A Stylus 2 kapcsolati képességeinek lajstromán csak a 4G LTE hálózati modem emelhető ki, ami 150 Mbps-os letöltési sebesség elérését teszi lehetővé megfelelő infrastruktúra mellett. Ezen felül akad még a mobil kelléktárában 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.1 modul, illetve A-GPS vevő is.
A telefon kamerarendszerét egy 8 és egy 13 megapixeles megoldás alkotja. A főkamerának jutott a magasabb felbontású érzékelő, ez remek felvételek készítését teszi lehetővé, és mivel van mellette egy segédfény is, még teljes sötétben is használható lesz. Az önarcképek megörökítésére felkészített frontkamera a videóhívásoknál is megbízhatóan fog teljesíteni. Az LG úgy alakította ki a telefon előlapját, hogy a fémből készült keret és a védőüveg jól elkülönül egymástól, ami ugyan egészen jól mutat, és eltér a megszokottól, de kényelmi szempontból nem biztos, hogy jó dolog. A hátlapot hajszálvékony barázdák teszik egy kicsit izgalmasabbá, és ez a textúra a jobb fogásról is gondoskodik. A jól megtermett okostelefont 155 x 79,6 x 7,4 milliméteres vonalak határolják körül, és 145 grammot nyom, de már így is kompaktabb és könnyebb, mint az elődei voltak. Az energiaellátás felelőse egy 3000 mAh-s akkumulátor a Stylus 2-ben, ami egészen jó, az átlagosnál hosszabb üzemidőt vetít előre. Ráadásul a telep cserélhető, így akár pótakkut is tarthat magánál a felhasználó, ha hosszabb ideig lenne konnektortól távol. A mobilt meg lehet majd szerezni fekete, fehér és barna színben is. Az LG Stylus 2 megjelenéséről egyelőre semmilyen információnk nincs. A dél-koreai alakulat csak később fogja nyilvánosságra hozni az ajánlott fogyasztói árat, valamint az érkezésének pontos időpontját is. Mivel az eddig Stylus modellek eljutottak Magyarországra, remélhetőleg ebben az esetben sem lesz ez másként.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. meridaboy
2016.02.17. 12:33
Nem túl acélos a gép a felszín alatt!
1280x720 ? 5,7"-ra!?!?
Biztos bennem van a hiba, de szerintem a 256PPI nem valami sok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. klm.4g63
2016.02.17. 16:11
Valóban nem acélos, ettől még meglesz a célközönsége.
Mivel a Koreaiak túl sok ilyen képességű megjelenítőt gyártottak, így még évekig jönnek majd a hasonló tudású kijelzők, a közép és alsó kategóriában is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. meridaboy klm.4...
2016.02.18. 11:21
Nagyon jó árképzést kell alkalmazniuk, hogy piacképes legyen mert különben a nyakukon marad!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!