iPon Hírek

Befutott az LG U okostelefon

Dátum | 2016. 11. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG új mobiltelefonja egész egyszerűen az U nevet kapta, és a középkategóriát veszi majd célba az LG X cam képességeihez hasonló specifikációt felvonultatva, de már egészen más köntösben. Itt már nem annyira a kamerákon, mint inkább a jó hangzáson és a megjelenésen lehet a hangsúly.
Az eszköz egy 5,2 hüvelykes kijelzővel lépett a színre, ami igazán közvetlen érintésérzetet fog biztosítani az In-Cell Touch technológiának köszönhetően. A Full HD felbontással büszkélkedő megjelenítőnél az érintőréteg integrálva lett az IPS panelbe, nem külön jelenik meg. Az okostelefon az Android 6.0 operációs rendszerrel a fedélzetén érkezik, amire persze aligha lehet majd azonnal ráismerni az LG UX grafikus felhasználói felület miatt, ami számtalan változtatást tartogat. A Marshmallow olyan extrákat hoz, mint a jobb energiamenedzsment, opciókban gazdagabb kamera és például a Knock On kijelzőnyitási lehetőség. Az LG U remek szelfik készítését fogja lehetővé tenni, hála a 8 megapixeles előlapi kamerának, amire akkor is lehet majd számítani, mikor videóhívásokat kell bonyolítani – ilyenkor Full HD támogatásról lehet majd beszélni. Persze az emlékezetes pillanatok megörökítésére továbbra is inkább a főkamera szolgál majd, ez már egy 13 MPixeles érzékelőre épül és van mellette egy LED-es segédfény is, melynek köszönhetően akár este is munkára lehet majd fogni a képalkotót.
Az okostelefonban egy 1,14 GHz-es órajelen üzemelő központi chip van jelen, ami nyolc Cortex-A53 processzormagnak, valamint egy Mali-T720 MP3 grafikus feldolgozó egységnek ad otthont. A MediaTek MT6753-ról beszélhetünk, ami egészen alacsony frekvenciára lett visszaskálázva az LG keze alatt vélhetően a jobb energiahatékonyság elérése érdekében. A rendszermemória 2 GB-os méretet öltött, ezzel már korrekt felhasználói élményt lehet elérni az Android Marshmallow mellett, de bőségesnek még nem lehet nevezni. A háttértár viszont már egészen vaskos az LG U esetében, hiszen 32 GB-tal szolgál a masina, és ezt még bővíteni is bátran lehet, a hivatalos közlemény szerint a mobil képes kezelni akár 2 TB-os memóriakártyát is – ilyen persze egy ideig még biztosan nem lesz microSD méretben. A kapcsolati lehetőségek tekintetében mindössze a négyes kategóriájú 4G LTE hálózati modem lett kiemelve a neve mellett, ezen felül csak a legszükségesebb opciók meglétéről (GPS, Wi-Fi, Bluetooth) esett szó.
Az LG dizájnerei a U esetében polikarbonátot alkalmaztak a kivitelezés során, és ezúttal ezt egy pillanatig sem próbálják véka alá rejteni, sőt mi több, még inkább kiemelték azzal, hogy olyan fényes felületet hoztak létre, amilyet csak tudtak. A műanyagot sokszor próbálják fémhez hasonló textúrával ellátni a vállalatok, de itt éppen ennek az ellenkezője történt. Az igencsak csillogó masina megvásárolható lesz fehér, rózsaszín és fekete színben is. Kiemelendő még a készülék esetében az, hogy igazán karakteres, erős hanggal szólalhat majd meg, hála az előlapra helyezett hangkeltők párosának, melyek alul és felül szegélyezik a megjelenítőt. Ezzel az elrendezéssel már egészen korrekt sztereó hangkép érhető el. Az LG U térfogata 147,6 x 73,2 x 7,7 milliméteres, ami pedig a tömegét illeti, 135 grammról beszélhetünk. A szerkezet egy 3000 mAh-s akkumulátorral lett ellátva, ez a kapacitás már elegendő ahhoz, hogy átlagon felüli üzemidőt érjen el a rendkívül energiahatékony hardver mellett. Természetesen a gyorstöltés támogatásról sem kell lemondani, így nem kell majd a telefonnak órákig rostokolnia a konnektor mellett, hogy újult erőre kapjon.
Az LG U csaknem 400 ezer koreai wonba kerül, ami átszámítva mindegy 350 dolláros összegnek felel meg. A készülék már forgalomba került Dél-Koreában, arról pedig egyelőre nincs információnk, hogy milyen ütemben nyerhet teret szélesebb körben is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. ianbrenner
2016.11.07. 13:09
LG G4-nek legalább minimálisan eltérő dizájnja volt, sikeresen visszatértek a mindegyikokostelefontökugyanúgynézki dizájnhoz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. thestock
2016.11.07. 20:26
A készülék elég sablonos, de a képeken látható hölgy egész kellemes...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lightcomma...
2016.11.07. 20:43
Végre! A HTC és a Sony a szityekszutyok új mobiljaikkal kiestek nálam, de végre valami normális SZTEREÓ hangszórós teló. Remélem a G 6 előfutára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CannaBEAST
2016.11.07. 21:21
Ha a hölgy is a telefonhoz jár, akkor instabuy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!