iPon Hírek

Befutottak az első Bobcat tesztek: az Atomnak vége?

Dátum | 2010. 11. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD tegnap végre szabad utat engedett a teszteknek, így most már teljesítmény tekintetében is kapunk némi támpontot azzal kapcsolatban, hogy processzor- illetve GPU teljesítmény tekintetében pontosan mire számíthatunk majd a Bobcat architektúrás APU-k esetében. Egy már most biztos: az Intel Atom processzorainak lassan el lehet kezdeni ásni a gödröt, legalábbis, ha a GPU eredményeket nézzük.

A Platform. Forrás: AnandTech.com
A tesztek alkalmával most az AMD E-350-es kódnévre keresztelt egységének teljesítményéről kaphatunk képet: ez a modell két 1,6GHz-es processzormagot tartalmaz, egy GPU társaságában, amely a Radeon HD 6310-es kódnévre hallgat, 500 MHz-es magórajelen dolgozik és 80 shadert tartalmaz. A GPU mellett egy UVD3-as motor is helyet kap a lapkán, amely a videó lejátszással kapcsolatos terheket leveszi a processzor válláról. Ugyanezt az UVD motort kapták meg a Radeon HD 6800-as sorozatú Radeonok is és valószínűleg az összes többi Radeon HD 6000-es sorozatú videokártyán jelen lesz.

CineBench R10. Forrás: AnandTech.com
A processzortesztek alapján az AMD E-350 az Intel Atom D510-es kétmagos asztali processzoránál minden esetben jobb, a különbség mértéke néhol csak egészen kicsi, néhol pedig rendkívül látványos. Az az egy biztos, hogy a gyártó ígéretének megfelelően a termék processzor teljesítmény tekintetében tényleg képes hozni a K8-as architektúrára épülő kétmagos modell – jelen esetben az 1,5 GHz-en ketyegő Athlon X2 3250e – teljesítményét.

Modern Warfare. Forrás: AnandTech.com
A Brazos platform – azaz a Bobcat architektúrára épülő APU egységből és a Hudson vezérlőchipből álló rendszer – egyik legnagyobb előnye az ütőképes GPU-ban rejlik. Egy-két kivételtől eltekintve (Dragon Age Origins pl.) alaposan leiskolázza a mezőnyt a HD6310. A legtöbb helyen az Atom GPU-ja nem is szerepel, mert annyira gyenge.

Az AMD E-350 összességében a maga 18W-os TDP-jével meglepően jó teljesítményt nyújt, GPU tekintetében pedig egyenesen verhetetlen lesz a maga kategóriájában. Némi driver optimalizációval a teljesítmény persze tovább javulhat majd, de már most sem mondhatjuk rá, hogy rossz. Érdekesség, hogy a mérések szerint a teljes rendszer egy 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemelő LCD panellel együtt sem fogyasztott többet 30W-nál.

Az AnandTech által készített teljes cikket, amelyből a fenti diagramok származnak, itt találják az érdeklődők. Aki még több tesztet szeretne látni, nyugodtan válogasson kedvére az alábbi felsorolásból:

 Ahogy lehetőségünk nyílik rá, mi is megvizsgáljuk közelebbről az új platformot.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

48. Fzoltan
2010.11.17. 09:30
Szépen leiskolázta a mezőnyt... a közvetlen ellenfelek labdába sem rúgnak... egyelőre még ellenfélről sem nagyon tudni, a Sandy Bridge nagyobb kategóriába érkezik. A tesztek szerint az i5 IGP-jét is alázza... nem rossz, nem rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. somakb Fzolt...
2010.11.17. 09:44
F.Zoltán, meg kellene nézni jobban azt az Anandtechtesztet Már szerepel az corei3-330um, az egyik kisebbik jelenlegi intel culv proc (egyébként még az u5400 és 3400 is jó lenne ha szerepelne ezen tesztekben, azok is corei alapú culvok, illetve a corei5 um amiben meg az igp turbó engedélezve van) ami cpu szinten is 1,5-2 szer erősebb... Az meg hogy az atomnál épphogy csak jobb, épphogy csalódás, az ellen az Ontarionak kell indulni 2*1.0 ghzen.. ezek alapján az el fog maradni tőle. Ráadásul ez az erősebb Zacate az 1,5ghzes, az 1,3-s kb a D515-ös atommal lesz pariban cpu szinten ? ami khm...khm... nézve hogy ez a culv szegmensbe készült. Még az évekkel ezelőtti legkisebb celeron culvok is erősebbek cpu szinten...gpu nem rossz, de messze nem egetverő, még a corei3 umje is több helyen behozza az erős cpu miatt játékokban, sőt van ahol el is veri, és ez ugye a fix órajeles igp változat, a corei5 um mégerősebb igp téren, ami azért kissé blama az agyonhypeolt 80 shaderes igp-nek.

Sandy Bridge is jön culv-ba corei5 és corei7 um személyében 18w tdpvel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. straw
2010.11.17. 09:55
Ez valóban kevés lesz, egy jobb netbook ellen, amit viszont hiányolok a tesztekből (vagy csak átsiklottam) egy ION-2-es kétmagos netbookal történő összehasonlítás, ott sztem nincs esélye.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. ktamask
2010.11.17. 10:12
Atomot nem játszani vesznek az emberek.
Videó lejátszásra, netezni, bőven megfelel akármelyik integrált megoldás.

Tény,h komolyabb mint az atom,de komoly játékra még mindig teljesen alkalmatlan az összes integrált megoldás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. atti2010
2010.11.17. 10:15
straw:Ne hülyéskedj, feltetted az Intel szemcsit? Mindet magasan alázza csak a szemedet kellene kinyitni, egyébként nem ártana ha megszorongatnák egy kicsit az Intelt mert szemtelenül áraznak, de lehet te zsákban méred a pénzt és nem érdekel hogy a nagy tesó menyire húz le csak hogy Intelt írjon a dobozon, mielőtt még letámadnál Intel és AMD-s lapom is van, az Intel semmivel sem jobb de duplájába került.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. csicsoblad...
2010.11.17. 10:24
1024x768 Low-on minden tesztelt játék átlag 25fps-el megy, vagyis a minimum fps jó ha 15-20 környékén van, szóval akad, szaggat. Vagyis játékra továbbra sem jó, minden másra pedig az atom is elég. Szerintem jobban jártak volna, ha kisebb igp-t tesznek bele, és cserébe pár W-al kevesebbet fogyaszt. A tesztekben jól fog szerepelni, mert 5fps helyett 8fps-el megy rajta a diavetítés, ami kapásból +60%.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Juliska
2010.11.17. 10:46
somakb: Nagyon rosszul látod. Ez a fejlesztés netbookba és nettopba készült. Ott az ellenfél az N-es és a D-s Atom. Semmi esélye az Intelnek ezzel szemben. A CULV nem lényeg, a gyártók nem tudják belerakni netbookba. Ennek prózai oka van: nem fér bele a gép fizikai kiterjedésébe.
Az ultrahordozható notikban szerintem kérdéses az alkalmazása. Az lehet, hogy az AMD akarja, de a gyártóknak ott van az a tény is, hogy ez a Zacate egy extrém olcsó alternatíva, ami tökéletesen kivégzi az Inteles gépekről származó profitot. Ez is egyszerű helyzet. Ki fog 200 dollárral drágábban venni egy M-es Core ix processzort, amikor tudásban ott kevesebb, ahova szánják a laptopot (üzemidő, internet). Az UM meg egyelőre vicc. Alig van ilyen termék, ami a brutálisan túllőtt árat nézve teljesen érthető. Talán a Sony használja a Vaio sorozathoz, ami eleve horror árat jelent. Az UM szintén egy olyan megoldás, ami kivégezné az M-es gépeket. Az internet ugyanolyan vele, de az üzemidő messze jobb. A kisebb notiknál majd a kisebb gyártók lesznek érdekesek. Az Intel házon belül könnyen kontrollál, de az AMD-ig nem ér el a kezük. Ha a kisebb cégek behozzák az ultrahordozható szegmensbe az E-350-et, akkor az könnyen lavinát indíthat el, és semmi lehetőség ellene védekezni, mert az egész eddigi árképzés borulhat. Ez csúnyán megfogja a profitot, ami a nagyobb gyártóknak baj. Az meg ennél is nagyobb baj, hogy az Inteles UM megoldásra építeni jelentősen költségesebb, mint erre a Fusionre. Sokkal bonyolultabb és valamivel nagyobb méretű nyomtatott áramkör kell, és a hűtőrendszer is drágább, mert üresjáratban a Zacate legalább kétszer jobb fogyasztási paraméterekkel bír, kb. mint az Atom.
A szoftveres oldalról az már csak hab a tortán, hogy az AMD IGP-je mindent támogat, míg az Intelének a tudása megakad a Direct2D és a DirectDraw gyorsításnál és van még flash gyorsítás, ami a videókra jó, de ha láttad már mit tud képminőségben egy GeForce vagy egy Radeon, akkor nem kérdéses, hogy melyiket választod.

straw: Szerintem az Ion 2 azért nem szerepel, mert a gyártók nem szeretik. Sokkal kisebb a népszerűsége, mint az eredeti Ionnak. Azt nem tudom, hogy a PCI Express x1 mennyire fogja meg a GPU-t, de egy netbookot láttam ahol a gyorsításra szolgáló CrystalHD egyszerűen nem ért semmit, mert a gyorsítás mellett is szagattak a videoportálok. Borzalmasan kevés a busz adatátviteli sebessége, nem is értem, hogy az Intel miért nem engedélyezte a négy csatorna összefőzését. Arra nem akarok gondolni, hogy az NV-vel akart kibaxni, mert az ritka gusztustalan húzás, a saját fogyasztóikat is szívatják ezzel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. straw
2010.11.17. 10:48
atti2010: 1, mielőtt letámadnálak? ember te estél nekem. 2, Intel párti vagyok elismerem, azt is hogy drágán adják amilyük van, de nem vagyok elfogult, ahogy írtam lehet elsiklottam az Atom+Ion2-es kombó felett, és valóban. Viszont ha megnézed akkor a különbség minimális az AMD számára, mert szerintem nem éri meg Ion-nélküli netbookot venni, mert nem elég időtálló. És bár igazad lenne, de sajnos nem dolgozom bankban vagy nem vagyok politikus úgyhogy nem tudom zsákban mérni a pénzt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Juliska
2010.11.17. 10:49
csicsoblade: Az AMD koncepciója minden bizonnyal az internetes szolgáltatások javítása volt. Ahhoz kell ekkora IGP, mert az új böngészők a GPU-re helyezik az internetes megjelenítés terhét. Ráadásul az új szolgáltatásokat támogatni is kell hardveresen és szoftveresen. Ha nincs meg a támogatás, akkor nincs GPU-s gyorsítás. A mobil processzorok esetében ez egyenlő a használhatatlan sebességgel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Fzoltan
2010.11.17. 10:56
Juliska: Köszönöm, hogy válaszoltál helyettem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. somakb Julis...
2010.11.17. 10:56
Szia Juliska (vagy Abu?)

CoreI UM szériáját annyiért adja az Intel amennyiért akarja, negyedévenkénti 3mrd profit mellett gombért is adhatja, profit szempontjából szinte jelentéktelen a szegmens. Nem az Intelen van profitszerzési nyomás, hanem az 5 éve veszteséges AMD-n. Eddig nem volt konkurencia, te a mostani árképzést veszed alapul. Majd Q1-ben máshogy méri az um szériés cpu-kat a partnereknek. Ennyi.

Épp ezért az Intel profitját megfogni sem fogja, mert nagyon kicsi szegmens... ott van neki a mainstream noti vonal, a mainstream asztali és a csúcskategóriák és természetesen az szerver. Ott mindenhol tarol, a netbook szegmenst meg már lekaszálta, az amúgy is lefele hajlóban van, onnan sem fog már nagy profit dőlni.

Ultraportable noti szegmensből senki nem fog meggazdagodni. Az AMD sem. Intel sem. A szegmensben nagyrészt üzleti vásárlók vannak, mint nálunk is, és üzleti alkalmazások tojnak a gpu gyorsításra. CPU erő kell hosszú üzemidővel. Zacate ide bukta. Üzleti upltraportabléba életképtelenül gyenge. 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. jozsefm somak...
2010.11.17. 11:08
Szia somakb (vagy Intel PR.)

Érdekes,hogy rögtön feltünsz,ha az AMD-t temetni vagy szapulni kell.Letett az asztalra egy fejlesztést,mely némi késéssel, de jobb lett az Intel kategórián belüli megoldásainál, de szar mert AMD.Egyszerübb,ha ezt mondod ,felesleges hozzá tudományos köritést kreálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. somakb jozse...
2010.11.17. 11:20
De mivel lett jobb? Sehol nincs egy face to face teszt ahol a culv szegmensben jelenlegi intel megoldásokkal hasonlítanák, egyedül az anandtech tett be később egy corei3 um cput-ami jóval erősebb számításban, 1,5-2 szeres. Sehol nem szerepel corei5 um pedig ez lenne az igazi ellenfele, mert ez a tesztelt Zacate a legerősebb 1,5ghzes verzió. Gpu-ban erősebb ennyi, cpu oldalon meg vérszegény, épphogy elbír egy kétmagos atommal, ami meg egy kategóriával alatta van.

Az hogy az atomnál jobb az meg evidens, azzal nem is szabadna hasonlítani, az az Ontario feladata.

Legtöbb tesztben a még meg sem jelent zacatét két és féléves su2300-al mérik össze a , meg su4100-al ami vicces, mert eleve öregek, 45nm, másrészt a leggyehennább a celeron/pentium kivitelek voltak a culv vonalon míg ki nem futottak.

Az hogy mennyire lesz olcsó meg perpill nem tudni.

Csak annyit vetettem fel, hogy nem akkora nagy durranás, mint amekkora hype övezi már lassan egy éve.

Egyébkén bele lehet nyugodni, nem lesz olcsó. Az AMD jelenlegi ultraportable noti vonala sem olcsó...nézz utána mennyibe kerül egy K125-el szerelt kis noti... vagy egy K165-el... hát nem a budget kategória.

Egyébként meg miért ne írhatnám meg, a nem túl pozitív véleményem az AMD termékekről. Jön aki meg megírja a nagyon elfogult véleményét... így jó ez. Nincs benne személyeskedés, úgyhogy semmi gond ezzel szerintem. Intel híreknél meg úgyis jönnek az Intel szapuló hozzászólások, a "foglalat" fóbiások stb... semmi gond ezzel. Mezei véleményütköztetések mennek...

Te is minden NV hírnél megjegyezed, hogy mi a véleményed róla és jön majd az AMD. Nincs ezzel semmi gond, ezért fórum.

Senkinek nem kell velem semmiben egyetérteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Juliska
2010.11.17. 11:21
somakb: Ha a prohardveres Abura gondolsz, akkor ő fiú. Én lány vagyok, de annyit elmondok, hogy nem Juliska az igazi nevem. Azért meg megsértődöm, ha lefiúznak, így is elég fiús vagyok a foci és gépimádatommal.

Az Intel azért termel magas profitot, mert jól építette fel az összes részpiacot. Minden termékkategória annyira van a másiktól, hogy pont megérje. Ha az egyik elmozdul, akkor mozdul a többi is, és ez minden termék eladására és a profitra is hatással van.

A piackutatások mást mondanak. A netbookok eladása nő, bár a növekedés üteme csökken. Az ultrahordozható szegmens is jelentős. Az Acer ezzel küzdötte fel magát az első helyre a mobil gyártók között, mert nagyon nyomta az ultrahordozhatókat. Mivel erre van tömeges igény, így nem volt nehéz feltörni. A többiek későn kapcsoltak.

Szerintem badarság, hogy alacsony a haszon az Acernek elég jól megy és a mobil eladásaik 50%-a innen van. Meg kell vérni az éves összesítést, de a Digitimes már írta, hogy az Acer által kijelölt 30%-nál jobb lesz az érdeklődés az ultravékony notik iránt.

Az üzleti szinten is van a GPU-nak előnye. Ha valaki prezentációkat mutat be, akkor a Fusion már képes az Office 10-ben gyorsítani a PowerPointot. Csak videón láttam, de van különbség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. somakb Julis...
2010.11.17. 11:25
Ugye nem számoltad bele az ultraportabléba a netbookokat? Mert nekem nagyon úgy érződik a számaid alapján. A culv szegmens kicsi, emiatt az intel is többször sírt, hogy alig fogy, pár %-ot tesz csak ki. A Zacate meg 100% tuti, hogy nem a 80-90.000 ftos netbook árszegmensben fog landolni, hanem 130+-ban...úgyhogy ne vegyük egy kalap alá a netbookokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Juliska
2010.11.17. 11:28
somakb: A tesztek egyelőre előzetesek. Mivel az árra csak annyi van megadva, hogy 500 dollár alatt, így semmi lehetőség közvetlen összehasonlításra. Szerintem ha megjelennek a netbookok, akkor lesz összehasonlítás is.

A desktop Atommal össze lehet hasonlítani, hiszen ugyanúgy a nettopokba kerülés a cél. A mobil Atomot pedig nem láttam a tesztekben, ami jó, mert azok ellen tényleg az Ontario-t kell nézni.

Azért mérik a régi mobil Core 2-höz, mert ezek a notebookok kerülnek 500 dollár alá jelenleg.

Badarság a korábbi AMD-s platformoktól alacsony árat várni. Azok három chipből épülnek fel, és a gyártásuk nagyon drága, drágább lehet mint a CULV-s gépeké. A Zacate egy jóval olcsóbb termék, mert egy chipben van szinte minden, és az a chip is nagyon pici.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. somakb Julis...
2010.11.17. 11:36
Így van, az a legtisztább, ha a késztermékeket hasonlítjuk majd össze, addig mindkét oldal csiholgat még az árképzésen, a driverein, stb stb.

Az a lényeg, hogy látható hogy a 18w tdp nagyon szűk, kompromisszumokra készteti a vásárlót és gyártót is. El kell döntenie a gyártónak, hogy IGP teljesítményre hajt, vagy CPU számításira. Intel utóbbira helyezi a hangsúlyt (nyilván ebben jobbak a mérnökei), AMD meg az IGP-re. 18 wattból nem lehet csodát csinálni ennyi fér bele ezen a csíkszélességen mindkét oldalon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Juliska
2010.11.17. 11:36
somakb: Nem. A netbook egy külön liga. Én az Acer adataira alapoztam. Mondták, hogy az eladott termékek fele ultrahordozható, szerintem ez náluk reális, mert tényleg erre építenek. A teljes piacon valószínűleg 30%-nál több lesz az eladás, de még hátravan a negyedik negyedév. Az Acer is ezt várta 2010-re, hogy 30%-ra nőjön a teljes érdeklődés.
A múlt évben volt valami sírás. Nem az Intel sírt, hanem az Acer, hogy pár gyártó olcsón kínálja a középkategóriás notikat. Azóta már jobb a helyzet, legalábbis az Acer már nem sír, ami talán azért lehet, mert az a pár gyártó végre tud az Acer felhozatala ellen ultrahordozható notit adni.

Én nem tudom, hogy mennyibe fog kerülni. Az egyetlen adat az AMD "500 dollár alatt jönnek" elkiabálása
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. somakb Julis...
2010.11.17. 11:42
hm... mondjuk Acer tett is érte, hogy arányában tekintve olcsóbb legyen az ultraportable, mert a középkategóriás notijaik ára az utóbbi 1 évben felkúszott szépen... január-februárban még lehetett venni HD5650-el, corei5-el, 4gb rammal, 320gb vinyóval win7-el szerelet 5740 es notit 185.000-ért... pedig az usd is erősebb volt... ma ilyen nincs 210.000 alatt.. még az én HD4570-el szerelt notim is 20 assal drágább mint akkoriban... ez is érdekes... hogy mitől kúsztak fel a notebook árak az év folyamán...közben meg ment a panasz Q3-ban, hogy nem fogytak annyira mint amire számítottak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Fzoltan
2010.11.17. 11:53
Itt nagy szerelem van kibontakozóban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. jozsefm Fzolt...
2010.11.17. 12:06
Én inkább ugy jellemzném .hogy meglepően kulturált hangvételü vita két ellentétes de hozzáértő nézet ütközése,melyből sok érdekes és uj informácio jön le, tiszteletem,köszönetem érte mindkét Félnek..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. nucleon
2010.11.17. 12:26
Már itt volt az ideje, hogy megmutassák az Intelnek: ők ebben a szegmensben is jobbak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Powerdream
2010.11.17. 12:34
Tényleg ritkán látni ilyen, nyugodt hangvételű eszmecserét itt iponon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. insanity22...
2010.11.17. 12:40
Juliska írta: "Ki fog 200 dollárral drágábban venni egy M-es Core ix processzort, amikor tudásban ott kevesebb, ahova szánják a laptopot (üzemidő, internet)."

Nem is gondolnád mennyien. A többségnek a lényeg a "kék" doboz, mert a haver azt mondta...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. jozsefm Power...
2010.11.17. 12:53
Hát igen ..azért hölgyek jelenlétében illik viselkedni ilyen szempontból lehet többen kellének közénk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Klinyo
2010.11.17. 13:09
Ritkán lehet ilyen kulturált összecsapást olvasni AMD - Intel szipatizánsok között (sajnos).
Az eladásoknál meg még mindig többet számít sok vevőnek hogy egy Intel logos gépen pattintson ki az asztalra, mert még mindig az "én ezt is megengedhetem magamnak - én ilyen menő vók" filozofia érvényesül. Ebben csak az a szomorú hogy ezért képesek rosszabb megoldást választani mert csak azt tudják megfizetni.
Én szerencsére már túl tudtam lépni rajta, sok gépet használtam már, mindegyik jó volt és úgy gondolom hogy az AMD mára felnött az Intelhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. felziusz
2010.11.17. 13:11
Fogyasztás? normálisdriverlinux alá? ha ezek hozzák az intel szintjét akkor pápá inteles netbook
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. jozsefm Kliny...
2010.11.17. 13:11
Ebben van némi szerepe a vita időpontjánanak is..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. lajthabala...
2010.11.17. 13:17
Először is, ott van az ION teszt a Hot Hardware-ben, és tényleg erős ellenfele az új AMD platformnak. De ahogyan már többen is mondták, az ár tükrében kell nézni a teljesítményt. És manapság egy ION-os lap árában benne van egy asztali lap, egy asztali processzor és egy asztali VGA (ASROCK N68-S3 UCC: 9.874 Ft AMD Sempron 140: 8.313 Ft SAPPHIRE HD4650 512MB DDR2: 12.313 Ft = 30.500Ft). Még az Atom árak is nagyon elszálltak konkurencia híjján, ezen talán segíthet az új platform.

Azt is nehezményezem, hogy többen leírják a platformot, mert nem viszi jól a Call of Duty 4-et. Vannak régebbi játékok. Vannak kisebb gépigényű játékok. Vannak Flash játékok, és lesznek HTML 5, Silverlight játékok. Ezek mind mind örülnek a majd a GPU-nak. Nem is beszélve a Windows Aero-ról, és egyéb csillogó-villogó grafikus felületekről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. atti2010
2010.11.17. 14:41
Juliska:Ha valóban lány vagy csúcs ez a szürke világunkban, remélem nem egyedi, amúgy meg nem tudom egyesek miért vedlik annyira az Intelt nekem csak szemétségek jutnak eszembe róluk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Milli82
2010.11.17. 14:47
Lassan remélhetőleg elkülönül a CPU és az APU összehasonlítása. Nem hinném hogy az AMD rosszul döntött mikor megvette az ATi-t. Nagyon úgy fest a világ hogy az átlagfelhasználó az APU-s megoldásokkal jobban jár(net, office, HTPC, stb). Akinek meg teljesítmény kell vegyen Intel-t. Nincs ezzel semmi baj. Úgy érzem kezd kettéválni az út.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. _DiEGO_
2010.11.17. 14:47
Szépen leiskolázta a mezőnyt... a közvetlen ellenfelek labdába sem rúg

insanity228 - 2010-11-17 12:40:54

Nem is gondolnád mennyien. A többségnek a lényeg a "kék" doboz, mert a haver azt mondta...

No meg apuciék buxája feneketlen... nem számít ha drága is és annyival nem is jobb , de az enyém a drágább cucc . - ehh hanyan vannak igy... azzal vágnak fel haverok előtt, hogy mennyibe került ! és nekik ez számít. Televágják 8-16GB memóriával és ez a lényeg: enyémbe több van, illetve több gigahercen megyen ... az ész hozzá hogy minek ... csak mer apámék megvesznek mindent, mert mondtam kell suli miatt. vannak ilyen jóarc ismerősök

Gazdagrét NEM azt jelenti , hogy az ész is ott van ... sajna ritkán párosul... Mint szőke bombázó kékszemü - okos és házias is 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Juliska
2010.11.17. 14:58
atti2010: Miért mondanám fiúként lánynak magam? Az olyan dedós lenne. Vállald aki vagy. Attól szerintem nem leszek kevesebb, mert nem vagyok fiú.
Nem szürke ez a világ. Én is babáztam volna, ha nem lett volna egy bátyám, aki számítógépőrült.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. jozsefm Julis...
2010.11.17. 15:17
Attól nem ,sőt az én nagyrabecsülésémet máris kivivtad.Egyébként jól emlékszem mintha egy korábbi hsz-odban elég nagyfoku informáltságról tettél tanubizonmyságot az érkező 6970 érdekes tulajdonságai kapcsán?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Csaber Julis...
2010.11.17. 15:21
Szerintem az árat ismerve majd ellehet dönteni hogy megéri-e nekünk megvenni és az Atom procit kiírtja a piacról vagy sem

Juliska : Szerintem senki se nézett kevesebbnek mert lány vagy , kicsit szokatlan itt egyeseknek , de semmi extrát nem látok benne szerintem természetes dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Juliska
2010.11.17. 15:24
józsef m.: Igen azt tudom róla, amit tesóm mondott. Ő egy gyárban dolgozik és már megnyúzta. Nem szabadna elmondania, de én úgy sem adom tovább, olyan sok embernek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. jozsefm Julis...
2010.11.17. 15:33
Ünnepélyesen megigérjük ,hogy nem mondjuk el senkinek, amit itt a fórumon hallunk Tőled!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. tibaimp
2010.11.17. 18:42
megint jönnek ezzel a "bivaly erős" igp-vel, ki az a hülye aki ilyen konfigon akar játszani Modern Warfare játékkal low quality-n 12 colon 1024-es felbontásban.
és ez a játék már "ősrégi" mire ez a szar megjelenik még újabb játékok lesznek azokon már csak a 800*600 fog menni 24 fps-el, fasza, vissza a dos korszakba, gratula....

ja az intel meg addig, sőt azóta egyfolytában, nem fejleszt mint a barom, hogy ennek a procinak is konkurenciát állítson?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. jedi
2010.11.17. 19:54
Ez csak erőfitogtatás volt az AMD részéről, hogy " lám lám 18 Watt-al nálun még játszani is lehet egy mostani modern játékkal " , de természetesen nem ez a szegmens az, amit ezzel a hardverrel megcéloznak, hanem a netbook-ok szintje. Valljuk be őszintén,aki kicsit is jártas a számítástzechnika világába, a "netbook" szó hallatán sok minden fog az eszébe jutni, csak a pont "játék" nem ( legalább is a mai modern játékok nem ). Ezt leszámtva, ezek a masinériák messzemenőkig megfelelnek majd egy "átlagfelhasználó" mindennapi igényeinek. Ultrahordozhatók lesznek; méretükhöz képest nagy teljesítményük lessz, és ami a legfontosabb, nem kell izgulnunk ha netán egy 300 Km-es vonatút előtt állunk, hogy az út első felében gépezzek, és a másodikban bámuljam a tájat, vagy fordítva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Terror
2010.11.17. 20:19
"ki az a hülye aki ilyen konfigon akar játszani "

Miért, ki az a hülye, aki ilyen konfigon akar renderelni, vagy az ősrobbanást modellezni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. jozsefm
2010.11.17. 20:38
Ugy látom lehetetlen elismerni az Intel tábor számára,hogy abban szegmensben ahova szánták egyszerüen jobb lett mint a kedvencük megoldása.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. raiden
2010.11.18. 00:16
Éjjen! De erről még nem írok a házidolgozatomban a pénteki zh-ra mert fingom sincs miről van szó =D

... és én is csatlakoznék a többiekhez, miszerint öröm volt olvasni kettőtök vitáját. Higgadt, kulturált,minden rossz szándéktól mentes, és legnagyobb részben valós adatokra alapozott érvek. napjainkban maga a gyönyör a fórumokon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. szponzor
2010.11.18. 00:40
Ha kb 3/4 annyiba fog kerülni, mint egy Atom, akkor nagy sikere lehetne. Pl. jó lenne HTPC-be. Gondolom nem is nagyon melegszik, fogyasztás sem sok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. k3l3r0n
2010.11.18. 15:50
Kár, hogy mélyen hallgatnak a fogyasztásról. Érdemes lenne egy ION mellé odatenni, vagy nm10 mellé is akár... Szándékosan nem tenném egy 945gsejt lap mellé. Az összesen nem fogyaszt 18W-ot. Van ahol ez pedig fontosabb, mint a teljesítmény...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. _DiEGO_
2010.11.18. 17:18
[quote]The part of this picture that's not yet complete is power consumption. AMD has only said that Bobcat will use "a fraction of the power" consumed by today's mainstream CPUs and that the Bobcat core will be "sub one-watt capable." After consulting with AMD, we take that statement to mean that a single Bobcat core can draw less than one watt while actively doing work, in the right configuration. That should be a nice starting point, considering that Intel's first Silverthorne Atom products, which were 45-nm parts with a single CPU core by itself on a chip, ranged from 0.65W to 2.4W max, depending on the model.[quote]

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tibaimp
2010.11.18. 21:39
józsef m. - 2010-11-17 20:38:15

"....egyszerüen jobb lett...."

1. bocs, de még sehol sincs, először jelenjen meg, aztán írj ilyet
2. az intel atomja már 2-2,5 éve kint van!!!
3. az amd nyilatkozta 1,5 éve kb. hogy nem akar belépni ebbe a szegmensbe, (persze mert a szar 40watt-os butított athlomok a kutyának sem kellettek) mert szerinte fölösleges, itt is olvasható volt a cikk, na mi van...


majd meglátjuk...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jozsefm tibai...
2010.11.18. 22:44
Hát többek között az efféle stratégiailag elhibázott rövidlátó ,rossz döntések hozták nehéz helyzetbe pénzügyileg.Ennyire rosszul felmérni és elszalasztani egy lehetőséget elég nagy baki,ennyire nem lehet rosszul prognosztizálni a várható vásárlói igényeket
...egyszerüen jobb lett.... megelőlegeztem
az intel atomja már 2-2,5 éve kint van!!!: mivel senki se hajtotta jól megvolt, és keresett vele,konkurens hiányában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tibaimp
2010.11.19. 19:01
sajnos igazad van, a rossz stratégiát illetően, és abban is, hogy az intel jól megszedte magát az atomon, ha jól tudom eléggé kis haszonnal operált, de viszont töménytelen mennyiséget eladott belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!