iPon Hírek

Beindult a Symbian, tábla is várható?

Dátum | 2010. 02. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Miután a Symbian Foundation a múlt héten nyílt forráskódúvá tette a Symbian mobil platformot, és így egyben meg is nyitotta az utat annak egy sor más készüléktípusra való adaptálása előtt, nem maradtak el a különböző érdeklődők sem.


Konkrét neveket egyelőre ugyan még nem volt hajlandó elárulni az alapítvány illetékes ügyvezető igazgatója, Lee Williams, de látható elégedettséggel utalt arra, hogy "több, mint valószínű", hogy az elkövetkező egy-két éven belül Symbian alapú táblák és mini-notebookok is piacra kerülhetnek.

További lehetőséget jelentenek a netbookok is, bár ezek egyelőre még inkább csak elvi szinten, mivel Williams ezt a kategóriát külön nem emelte ki, csak tudni lehet, hogy a Symbian erre a típusra is alkalmazható lenne. Feltehetőleg ez is csak idő kérdése.

Az azonban mindenképpen kiderült a nyilatkozatából, hogy a Symbian a nyitás nyomán valóban érzékelhető lendületet vett, így az idei év során - amennyiben minden a reményeik szerint alakul -, valóban beindulhat a platform fejlődése és terjedése, így az elkövetkező hónapokban kétségkívül hallhatunk majd még felőle többet is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!