iPon Hírek

Bejelentették a The Bard's Tale IV-et

Dátum | 2015. 01. 26.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Brian Fargo rajongóinak minden okuk meg van arra, hogy örüljenek. A remekül sikerült Wasteland 2 után elvileg, ha a munkálatok nem csúsznak tovább, 2015 végén a kezeik közé kaparinthatják a Planescape: Torment szellemi örökösét, a Torment: Tides of Numenera-t. Ráadásul, most már biztos, hogy a designer egy másik sikercíme, az idén a harmadik x-be lépő Bard's Tale trilógia tetralógiává bővül. A játékról, amit a 2015-ös PAX South-on jelentett be az inXile Entertaiment stúdió alapítója, annak puszta létezésén kívül nem sokat tudni. A kevés biztosra vehető információ közé tartozik, hogy az események Skara Brae-ből indulnak majd, a körökre osztott csaták során pedig nem az egyes egységekkel, hanem az egész csapattal egyszerre támadunk majd. Így a harcok jóval intenzívebbek és pörgősebbek lesznek a megszokottnál, ugyanakkor Fargo ígérete szerint a taktika is fontos szerepet kap majd. Tehát nem kell attól tartani, hogy az új szisztéma túlságosan leegyszerűsíti majd a küzdelmeket. A férfi a Hearthstone-t nevezte meg a harcrendszer fő ihletforrásának.
Ahogy azt már megszokhattuk, az alkotás elkészítésére a Kickstarteren keresztül lehet majd pénzt adni, és természetesen aki elég mélyen nyúl a zsebébe, az gazdagabb lehet a program egy példányával. Amennyire azt az itt-ott elszórt információmorzsákból ki lehet következtetni, az inXile távlatilag is szerepjátékokkal kíván foglalkozni, ám a jövőben nem zárható ki, hogy a régi idők nagy klasszikusai helyett a maguk idejében sokak által várt, ám ilyen vagy olyan okból soha be nem fejezett projekteket újítanak fel. Legalább is erre utal, hogy tavaly decemberben a cég levédette egy, a nyolcvanas években fejlesztett, de soha ki nem adott program, az időutazásra építő Meantime, illetve az eredetileg a Fallout harmadik részének szánt Van Buren címét.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. stevenseag...
2015.01.26. 20:06
Csak egy észrevétel: az új Torment 2015 végére van ütemezve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. dbori
2015.01.26. 21:40
Csodálatos. Életem legnagyobb fantasy élménye volt c64-en a bt3. Emléxem brihastihoz már vakon odataláltam...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Freelancer steve...
2015.01.26. 22:00
Javítva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. otherl
2015.01.26. 22:22
Reménykedem hátha jó lesz. Sajnos a játékaik nem adnak okot a bizakodásra. A középszeren nem sikerült még túljutniuk, általában a sekélyes játék mechanika miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. dragon83 other...
2015.01.26. 23:09
Leszámítva az igencsak jól sikerült Wasteland 2-t természetesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester drago...
2015.01.27. 00:45
Vagy a bards tale-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. otherl drago...
2015.01.27. 08:50
A Wasteland 2 nem volt rossz, de kicsit nehézkes, kicsit kidolgozatlan. Persze valószínűleg bennem van a hiba, mert én az első két Fallout méltó utódját vártam a képében.

A Bard's Tale, feltéve, hogy az újról van szó, vicces volt, de a primitív fejlődési rendszer nálam megölte a játékot.

De mondom, nem rosszak, csak középszerűek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tamaspolga... other...
2015.01.27. 11:32
a bard's tale remake nagyon beteg játék, a szó jobbik értelmében. utoljára a monkey islanden szórakoztam olyan jót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!