iPon Hírek

Bejelentették a Tony Hawk Pro Skater 5-öt

Dátum | 2015. 05. 11.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

A Tony Hawk széria sorsa nem igazán alakult fényesen az utóbbi pár évben. A Ride és a Shred címre keresztelt spin-offok nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, az utóbbiból egészen konkrétan háromezer egységet sikerült értékesíteni a debütálása utáni első hétben. A 2012-ben kiadott Pro Skater HD is meglehetősen felemás értékeléseket kapott, és jó ideje csak bizonytalan pletykákat lehetett hallani a sorozat sorsáról. Az Activision bejelentése alapján azonban nyolc évvel a Proving Ground kiadása után ismét egy új résszel fog bővülni a széria fő ága. A Tony Hawk Pro Skater 5 a PS4 és az Xbox One mellett az előző konzolgeneráció képviselőire is megjelenik majd. Számítógépes változatról azonban még nincsen hír. Az alkotás az ígéretek szerint meg fogja tartani elődei látványos és őrült trükkökre építő játékmenetét, de természetesen akadnak majd újítások, mint például a képességeinket ideiglenesen felturbózó power upok használatának a lehetősége, vagy a bővebben ki nem fejtett lövöldözés. Hogy pontosan mivel, illetve mikre vagy kikre lehet majd tüzet nyitni, azt még nem tudni, de gyaníthatóan nem pisztolyokkal lőhetjük majd térdkalácson a többi versenyzőt. Egyelőre a pontos megjelenési dátumot is homály fedi, az azonban biztosra vehető, hogy hacsak nem jön közbe valami váratlan esemény, még az idén a kezeink közé kaparinthatjuk majd a játékot.
A kevés konkrétum közé tartozik még, hogy az egy és többjátékos mód mellett egy pályaszerkesztő is helyet fog kapni a programban. Mindezeken túl a játékban a névadó mellett olyan deszkásokat is irányíthatunk majd, mint Nyjah Huston, Riley Hawk, Aaron “Jaws” Homoki, Ishod Wair, Leticia Bufoni, Chris Cole, David Gonzalez, Andrew Reynolds vagy éppen Lizzie Armanto. Természetesen lesz módunk arra is, hogy létrehozhassuk egy a személyes preferenciáinknak minden tekintetben megfelelő újoncot. A THPS visszatérése kétségkívül örömteli esemény, de azt azért érdemes észben tartani, hogy az új felvonásért is a korábbi, kedvezőtlen vagy vegyes kritikákat kapó részeken dolgozó Robomodo felel. Persze könnyen elképzelhető, hogy a csapat csak arra várt, hogy megfelelő költségvetést kapjon - az amúgy kiváló ötletei kidolgozásához, tehát korai lenne még ítélkezni, vagy temetni a játékot...
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. lestyanrob...
2015.05.11. 20:02
Na végre! Teljesen hidegen hagy a deszkázás, de nagyon szerettem a sorozatot. Remélem megmarad a régi humora és a nagyon hülye küldetések
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Andrass8
2015.05.11. 23:23
Pro Skater 2 rendesen nyúztuk haverokkal ps en anno. nekem az a fav ebbol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2015.05.12. 08:06
Micsoda idők voltak a THPS2-esk, te jó ég. Még a THUG2 hozott egy atom szintet, utána már mind egy talicska szar volt 10 ezerért... Ebben sem bízom, felőlem jöhet, ez a sorozat már kifáradt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. patrik2991 Shinj...
2015.05.12. 08:55
Bizony, én még manapság is elő szoktam venni a THPS2-t. Örültem volna, hogy ha a HD-t nem barmolják el, pedig nem sok kellett hozzá. Félek ez sem lesz komolyabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2015.05.12. 10:50
A HD-ről nem is tudtam egyáltalán... O-óó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!