iPon Hírek

Bejelentették a Yakuza 5-öt

Dátum | 2011. 09. 01.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A SEGA nem csak, hogy bejelentette a Yakuza 5 fejlesztését (@Adriasang), de félig meddig egy új stúdiót is dedikált a szériának, melyet elmésen Yakuza Studiónak keresztelt. A csapat feje természetesen nem más, mint Toshihiro Nagoshi, a sorozat atyja.


A "félig meddig" kifejezés nem volt véletlen az első bekezdésben, mivel a fejlesztők nem csak Yakuza játékokat fognak készíteni a jövőben. Első játékuk példának okán nem is egy Yakuza lesz, hanem a Binary Domain. Ha már itt tartunk, azt is tudjuk, hogy mi lesz a harmadik projektjük: Yakuza Black Panther 2 PSP-re, ez a folytatása a szintén PSP-re megjelent azonos című spin-off játéknak.

Ami pedig a japán maffiózókról szóló széria következő epizódját illeti, a fejlesztése még nagyon a kezdeti stádiumban van, még csak most hozták meg a döntést, hogy megcsinálják. Várhatóan akkor hallunk majd többet felőle, ha Nagoshi formálisan is bejelenti a Yakuza Studio megalakulását.

Az idei Gamescomon egyébként ismét szóba került, hogy a régóta futó nyílt világú PS3 exkluzív sorozatot kiterjesztik Xbox 360-ra, de Nagoshi most is elvetette ennek a lehetőségét. Nagoshi azt is megerősítette, hogy a Yakuza: Of the End (ez szintén egy spin-off) volt az utolsó ilyen stílusú Yakuza játék, amit készítettek.

"A stílus és a játékmechanika nagyon elavult, még PS2-n született, aztán átvittük PS3-ra is, de változnak az idők. Ha valami újat csinálnák, akkor az egész más formát venne fel, így mondhatjuk, hogy ez az utolsó játék lezárta ezt az érát."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Kicsi20
2011.09.01. 18:06
hali

ez nem ide tartozik de BF3 béta mikor indul? hol lehet rá jelentkezni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Magrathea
2011.09.01. 18:32
/off
Kicsi20: Nincs még hivatalos időpont, a legutóbbi hír a játékkal kapcsolatban az, hogy nem lehet majd civilekre lövöldözni benne, mert ez igen negatív hatással van lelki gyarapodásunkra (és nem mellesleg 600 féle szervezet is tiltakozhat és a játék betiltását kérheti egy-egy kósza virtuális lövedék miatt).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kicsi20
2011.09.02. 11:21
Értem köszönöm az infót. Ebben mondjuk van valami.........
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!