iPon Hírek

Belendült az Androidos alkalmazásfejlesztés

Dátum | 2009. 12. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Alig egy évvel az indulását követően sikeresen átlépte a 20.000 alkalmazásos határt az Android Market a statisztikáikat nyomon követő AndroLib bejelentése szerint.

Az Android Market havi alkalmazásnövekménye.
Nem meglepő módon a növekedés egyre gyorsuló tendenciát mutat: szeptemberben még csak 10.000-nél tartott az applikációk száma, ami mára megduplázódott. Az elmúlt három hónapból külön kiemelkedett a november, amikor is 3.544 új alkalmazás került fel piacra, ami az előző hónaphoz képest 34%-ost is meghaladó ugrást jelent.

A növekedés gyorsulásának okait illetően nem kezdtek különösebb fejtegetésbe; feltehetőleg egyszerűen arról van szó, hogy az Androidos készülékek egyre szaporodó - és egyre inkább köztudatba kerülő - létszáma egyben a leendő vásárlók táborának gyarapodását is jelenti, ez pedig egyre inkább vonzza a fejlesztőket is. Erre látszik utalni az a tény is, hogy az elérhető alkalmazások 38%-a fizetős.

A fizetős és az ingyenes alkalmazások aránya.
Ezzel persze még mindig messze van az Apple iPhone App Store-ja kínálatától, amely már az első évét is 65.000 alkalmazással zárta, ám tény, hogy az Android indulása döcögősebb is volt, mint az iPhone-é, főleg, hogy a Market eleinte inkább az ingyenes alkalmazásokra összpontosított. Amióta azonban a Google újratervezte a felületet és orvosolta ezt a problémát, egyre több a fizetős (és sokszor minőségibb) alkalmazás is.

Ezzel együtt a bővebb és jobb alkalmazásválaszték tovább lendítheti az Androidos készülékek terjedését - ami pedig még több fejlesztőt, és így még több alkalmazást eredményezhet, és így tovább.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. twollah
2009.12.17. 04:34
Remelem idovel a nagy jatekkiadok is felfedezik a platformot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hegylako15...
2009.12.17. 11:18
Az jó lenne, de én annak is örülnék hogyha tudnám hogy feltelepíteni a PDAmra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!